De fargerike bildene til fotograf Helle Navratil (27) er ikke som andre bilder du har sett

Helle kan fort bruke en måned på ett bilde. Vi ble med på fotoshoot.

Publisert:
FARGEBOMBE: Det mangler ikke på farger, glitter og bling når Helle føler for å være kreativ.

– Dette blir så utrolig kult! Helt fantastisk!

Helle Navratil (27) gjør klar de aller siste forberedelser før dagens fargerike fotoshoot - fotoshooten som skal kickstarte drømmekarrieren hennes.

– Dette har jeg ventet ganske lenge på å kunne gjøre, og derfor føles det utrolig bra å endelig kunne sette i gang.

Navratil gikk ut av Norsk Fotohøgskole i 2010. Hun har alltid visst at det er fotografi hun vil jobbe med, men har ikke kunnet satse ordentlig før nå. Mannen hennes er fra Marokko, noe som har bydd på litt uforutsette utfordringer for arbeidsstatusen hennes.

– For å jobbe som selvstendig næringsdrivende fotograf ville jeg ikke hatt mulighet å beholdt min mann i Norge, på grunn av inntekt og UDI.

– Nå har alt ordnet seg, og jeg har endelig muligheten til å starte fulltid med fotografi. Nå er del «all or nothing». Jeg håper å ta markedet med storm!

Følg Byas.no på Facebook!

ENDELIG: Helle har ventet lenge på å starte for seg selv.

Ett bilde = én måned

Navratils fotografier er ikke som mange andre du har sett. Photoshop er nemlig hennes bestevenn, og hun bruker det for alt det er verdt, til å overdrive og sprenge grenser. Leke seg.

– Jeg begynte med photoshop før jeg begynte med foto - da jeg var 13 år. Jeg syns det er fantastisk å overdrive, og bruker mye blomster, farger, dill og dall. More is more! Overdriv det som allerede er overdrevet.

– Det aner meg at du bruker ganske lang tid på bildene dine - at det store arbeidet startet først etter at du har tatt bildene?

– Haha, off. Ja! Det er ikke så lenge siden jeg brukte minst en måned, på ett bilde. Minst. Jeg er sykt perfeksjonist. Men det ble dødskult, da! Jeg tar grævla lang tid med ting, men nå blir det nok litt bedre, for nå kan jeg sitte med det på dagtid, og ikke bare etter jobb. Dette blir jobben min nå. Fantastisk!

MODELL: Ava Leana Enoksen (20) stiller gladelig opp når Helle trenger modeller.
FARGERIKT: Bildene til Helle er som oftest fulle av farger, lek og moro. Her er igjen Ava Leane.

Superduperdugnad

– Jeg har alltid holdt på med mine egne, små prosjekter ved siden av alt annet, men jeg har ikke tatt så mange oppdrag fra andre. Jeg har likevel fått et nettverk av utrolig mange fine folk, som stiller opp og hjelper meg. Det setter jeg utrolig stor pris på. Folk er så sykt kule!

Det er mange mennesker involvert også i dagens «lille» shoot.

– Det hele startet med at jeg kom i kontakt med Bloma, som leier ut og selger falske blomster. De var så greie å sa at jeg kunne laste bilen full til et kreativt prosjekt!

Jeg er virkelig helt i ekstase om hvor mange flotte folk som har hevet seg med.

LES MER:

Ava Leana, Samantha Angelica Marie, Nuo Nathalie og de eneggende tvillingsøstrene Marit og Elisabeth sa seg villige til å stille som modeller, Tale Grude som makeup-artist, Maren Tomine som en ekstra hjelpende hånd, og Kaisa Dahl til å filme det hele. Tiril Marie kom innom med kjoler fra Eventyrbruden - deriblant Tilla-kjolen, som 21-åringen har designet selv .

Bildene tok Helle hos Stutio Stavanger på Storhaug, hvor hun selv skal begynne å jobbe i mai.

– Jeg er virkelig helt i ekstase om hvor mange flotte folk som har hevet seg med.

MAKEUP-ARTIST: Tale Grude fikk leke seg med spreke farger på sminkefronten - akkurat sånn hun liker det selv.
MARIT fikk en total makeover i stolen til Tale.
TEAM: Tale, Elisabeth og Marit ville alle være med og hjelpe til.

– Vil begynne i det små

Resultatene fra shooten skal brukes til å bygge opp Navratils portefølje, nå som hun for fullt skal leve av fotografi. Noe som ikke er bare er lett, i et krevende marked. Navratil har tenkt tanken om å flytte til Oslo, men:

– Det finnes så mange flotte folk her, og det er muligheter her også! Jeg vil begynne her, i det små, og satse alt på foto. Jeg har ventet så lenge på dette, alt jeg føler meg litt slått ut nå som det faktisk er gått opp for meg at tiden er her.

Og målet hennes er klart:

– Jeg vil bli den norske utgaven av David LaChapelle - mitt store forbilde! (LaChapelle er en anerkjent amerikansk fotograf, journ.anm.) Det er han som fikk meg til å begynne med dette. Hvis du ser på mine bilder, så har jeg kanskje tatt bare et par ting og duplisert i det uendelige. I hans bilder er alle tingene faktisk der - han har sånn 50 mennesker rundt seg, som hjelper til. Det er dit jeg vil, også.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Eli Anne utlovet 50.000 i dusør til den som kunne finne en kjøper til leiligheten hennes. Så tok Wall Street Journal kontakt

LES MER:

* 8 kule sneakers denne våren

LES MER:

* Så mye kan en tur på byen koste om du ikke oppfører deg

Publisert:

Helle (30) og Jan Erik (30) liker ting andre ikke vil ha

Det er fargerikt på de førti kvadratene i Verven. – Det kan hende andre synes det ser rotete ut, men i mitt hode er det ryddig, sier Helle Navratil.

Publisert: