Livsstil

Derfor digger «SKAM»-Lisa sin nye hovedrolle: – Måtte omstille meg for å få en tøff «attitude»

Å gå rett fra «SKAM» til å spille hovedrollen i Nordens første dansefilm «Battle» var en krevende prosess for skuespiller Lisa Teige.

Publisert:
 • Kristian Hole

Skuespiller Lisa Teige (20) backstage på Kristiansand kino, på førpremieren til dansefilmen «Battle» fredag kveld. FOTO: Kristian Hole

I spalten #NoFilter tar KRSby en ærlig og usminket prat med folk i sør om sosiale medier, politikk, deres hverdag og andre spørsmål. Denne uka tok vi en prat med «SKAM»-skuespiller Lisa Teige, som denne helga var i Kristiansand for å promotere Nordens første dansefilm, «Battle», hvor hun spiller hovedrollen.

 • Navn: Lisa Teige
 • Alder: 20 år
 • Bor: I Oslo, fra Bergen
 • Jobb: Skuespiller, kjent fra «SKAM». Aktuell med dansefilmen «Battle»
 • Sivilstatus: Kjæreste

– Hva har gjort mest inntrykk på deg den siste uka?

– Det går veldig mye i «Battle» i livet mitt nå. Det er et år siden vi spilte inn filmen, så nå gleder jeg meg til å «gi slipp på den» og gi den til publikum. Det er det jeg gleder meg til og tenker på for tiden.

– Hva var det mest utfordrende med å spille inn «Battle»?

– Det første jeg tenker på er faktisk selve dansingen, siden det står meg så nært. Det å lære hiphop-dans var veldig vanskelig, men utrolig kult. Jeg har dansebakgrunn fra klassisk ballett og jazz, så jeg måtte omstille meg for å få en tøff «attitude».

– Det virker som dans er veldig viktig for deg?

– Absolutt. Jeg begynte med dansing fordi jeg kunne uttrykke meg. Nå som jeg faktisk har en bachelor i samtidsdans ser jeg mer på hvordan man kan formidle et budskap gjennom dans. Det å nå ut til publikum, på en annen måte enn å si ting med ord, det synes jeg er kjempespennende.

Fabian Svegaard Tapia og Lisa Teige i «Battle», som har norgespremiere 28. september. Teige har vært lidenskapelig opptatt av dans siden hun var liten, og har bachelorgrad i samtidsdans. FOTO: Filmweb

– Utenom dans, hva er tematikken i filmen?

– Det handler om å finne seg selv, og det å vokse opp. Alle sier «Vær deg selv», men hva søren er det? Min karakter «Amalie» har det veldig kjipt til tider, og må stå rakrygget og tøff for å klare seg.

– Var det vanskelig å omstille seg fra «SKAM» til denne filmen?

– Det var spennende, men også skummelt. Mange kjenner meg som «SKAM-Eva», så det var forventninger til at jeg måtte gjøre noe totalt annerledes. Men «Amalie» og «Eva» har faktisk en del til felles, nemlig det å være ungdom og vokse opp. Men det gikk veldig brått fra «SKAM» til «Battle» uten pause, så det var slitsomt, men absolutt verdt det.

Blir fortsatt kalt «Eva»

Jentegjengen fra «SKAM»: «Chris» (Ina Svenningdal), «Eva» (Lisa Teige), «Vilde» (Ulrikke Falch), «Sana» (Iman Meskini) og «Noora» (Josefine Frida Pettersen). FOTO: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hender det at folk kaller deg «Eva»?

– Hehe ja, det skjer! Men jeg skjønner det litt.

– Du trodde kanskje ikke at «SKAM» skulle bli et så stort fenomen?

– Nei, jeg tenkte at dette var en jobb som kom til å bli kjempegøy. Men mora min sa «Lisa, du bør tenke dette gjennom. Det kan hende at dette blir kjempestort, eller at ingen legger merke til serien». Men jeg ble ikke så påvirket siden NRK skjermet oss veldig bra. Vi fikk jobbe i fred og ro, og var i en boble, samtidig som vi visste at folk digget det vi gjorde.

Lisa Teige, backstage på Kristiansand kino. FOTO: Kristian Hole

– Så hele prosessen rundt «SKAM» førte kun til positive opplevelser for deg?

– Ja egentlig. Det å bli kjent når man er ung kan være krevende, så det var veldig lurt at vi fikk være i fred og holde ting privat.

– Hva håper du «Battle» vil føre til?

– Den har allerede gitt meg mye! Jeg har fått en smakebit på hiphop-dans, og lært skikkelig grunnmuren i dansen. Nå har jeg lyst å lære meg flere «moves». I tillegg har det gitt meg mye å jobbe med regissør Katarina Launing, og lære mye på filmsettet.

– Vi må snakke mer om psykiske ting

Fabian Svegaard Tapia og Lisa Teige på Kristiansand kino fredg kveld. FOTO: Kristian Hole

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– Det er én ting jeg skulle visst: At det er helt vanlig å ha en kjip dag! Jeg tror mange blir stresset fordi man tenker at ting ikke er normalt. Vi må snakke mer om psykiske ting, og si til hverandre at «Dette er helt normalt å føle». Kanskje noen lærere også kan bli flinkere til å ta opp dette?

– Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Jeg bryr meg veldig mye om miljøet. Det er noe alle må tenke på, hvis ikke har vi ikke noe sted å være i framtida. Vi må ta hensyn til jordkloden og ikke være så selvsentrerte og egoistiske.

Teige synes det var gøy å mingle med fans fredag kveld. FOTO: Kristian Hole

– Hvem er du på sosiale medier, sammenlignet med virkeligheten?

– Jeg er den samme, men har blitt obs på å ikke legge ut så mange bilder av meg selv. Jeg er glad i fotografi og fine bilder, som fanger øyeblikkene slik som det var, og ikke så tilgjort.

Over 200 møtte opp på Kristiansand kino fredag kveld for å få med seg førpremieren på «Battle», og møte skuespillerne. FOTO: Kristian Hole

Les flere av våre #NoFilter-intervjuer her:

LES MER:

Kickbokseren fra Grimstad forteller om en tøff bransje med korrupsjon, bortdømming og ubetalte kamper

LES MER:

Influenser Espen Hilton fra Vennesla: – Flere mente at det å være homofil var både kvalmt og sykt

LES MER:

Jorun Stiansen: – Satt ut over hvor stygge i kjeften voksne mennesker på 60 år er

Publisert:
 1. Skam
 2. Drama
 3. Underholdning
 4. Kultur
 5. Kristiansand

Elisabeth droppet ut av skolen som 16-åring for å satse som modell: – Gjør du noe annerledes får du kritikk

Med nesten 40.000 Instagram-følgere ble Elisabeth Lund (18) fra Hånes oppdaget som modell for tre år siden. Hun har gått catwalk i Egypt og gjort modelljobber verden rundt, men hjemme i sør har hun fått kritikk for karrierevalget.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Andrew Ripper: – I Norge vil vi ha mer og mer, men blir bare tristere og tristere
  2 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Den store bruktguiden: Her kan du gjøre kuppene i Kristiansand
  2 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Disse jentene digger å bli skitne og våte sammen: - Det var dødsgøy, men gjørma lukta rart
  2 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Vipers-Karoline (20) om ungdomstida: – Jeg ble nok sett på som den kjedelige
  2 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  For seks år siden fikk Mia (28) beskjeden: Du kan ikke få barn
  2 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Mirjam og Kaisa vant «Homofrydprisen» for skamløs podkast
  2 ÅR SIDEN