Slik bør du ikke rengjøre mobiltelefonen

I verste fall kan telefonen kortslutte. Her er svarene på hvordan den blir renest mulig uten å skades.

Publisert:
Mobiltelefonen kan ta skade av de mest kreative formene for rens og vask.

– Kort fortalt er det viktigste å bruke en myk klut som ikke loer for å tørke av telefonen. Unngå alle former for væske. Og ikke bruk håndklær, papirtørklær og slike ting, sier Hallvard Opheim, kommunikasjonssjef i Eplehuset.

Nei til væske

Mange av oss har med oss smarttelefonen overalt, – på jobb, i fritida, når man lager mat, og mange tar den også med på do. Å få smuss og flekker på telefonen er uunngåelig. Men hvordan rengjør man telefonen best mulig uten at man skader den?

En ting er sikkert: vinduspussesprayen bør du holde deg langt unna.

– Hva med antibac-servietter og lignende?

– Rådet fra Apple er at man skal unngå alle former for væske, så dette kan jeg ikke anbefale, sier Opheim.

– På skjermen på Apples produkter er det et fettavstøtende belegg, og det vil forsvinne hvis man skurer på mobiltelefonen. Belegget på skjermen skal også virke mot fingermerker. Mange legger på en skjermbeskytter og forlenger dermed levetiden på enheten, sier Opheim.

8 ting du kan bruke avokado-steinen til

Binders kan gi kortslutning

Ladeinngangen på mobiltelefoner kan bli fylt med både rusk og lo fra vesker eller lommer. Enkelte bruker en binders for å pirke ut dette, men dette får Opheims stemme til å stige en smule.

– Nei nei, det må man ikke gjøre! Å putte metall inn i telefoner er ikke lurt – da kan telefonen kortslutte, sier Opheim.

Han forteller at Eplehuset fra tid til annen får inn telefoner som ikke virker lenger fordi de er blokkert av for eksempel lo. Av og til ser de også telefoner som har kortsluttet på grunn av at eieren har brukt binders eller annet.

– Våre servicefolk bruker en myk plastpinne til å rense det ut med. Ser man at det ligger en stor lodott inni der, og vil prøve selv, handler det om å være ekstremt forsiktig og plukke den ut med et halvmykt produkt som ikke kan lede strøm, sier Opheim.

Uten planer i vinterferien? Her er 8 gode tips!

Smarttelefonen er i kontakt med fingrene våre utallige ganger per dag. Smarttelefonen er i kontakt med fingrene våre utallige ganger per dag. FOTO: NTB SCANPIX

Slik rengjør du telefonen

- Telefonen må rengjøres med en gang hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan sette flekker, som blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer.

- Når telefonen skal rengjøres, slå av telefonen og koble fra alle kabler.

- Bruk en myk og lofri klut til å tørke av telefonen og fingermerker på overflaten.

- Unngå alle former for væske nær telefonen

- Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, vaskemidler for husholdning, løsemidler, trykkluft, skuremidler eller midler med hydrogenperoksid til å rengjøre telefonen. Ikke spray noe direkte på telefonen.

Kilde: Eplehuset

Tekst: Mia Kristin Midtbø.

Publisert:

Slik bør du ikke rengjøre mobiltelefonen

I verste fall kan telefonen kortslutte. Her er svarene på hvordan den blir renest mulig uten å skades.

Publisert:
  • Mia Kristin Midtbø, adressa.no