Livsstil

Nytt lokalt klesmerke: – Vi vil bli et spesialistmerke

Instagrammer Fredrik Risvik og kompisen Eyvind Larsen Steinnes, har begge lang erfaring i klesbransjen. Sammen har de utviklet klesmerket «Yacaia»

Publisert:
 • Amanda Aalerud

Fredrik Risvik til venstre, og Eyvind Larsen Steinnes, ble kjent med hverandre gjennom skatemiljøet da de var yngre. De har lenge hatt en drøm om å skape noe eget. FOTO: Privat

Eyvind Larsen Steinnes jobber med design av skatemerket «Session» sine egne klær, mens Fredrik Risvik har fulltidsjobb som Instagrammer hvor han i skrivende stund har 137.000 følgere.

Sammen har de nettopp lansert det nye klesmerket «Yacaia». Men dette er ikke første gangen kompisene har utviklet et merke sammen.

 • Følg Byas på Instagram!

Fra «Olsen» til «Yacaia»

For seks år siden startet duoen klesmerket «Olsen». Den gang møtte de på en del utfordringer med navnerettigheter, og levetiden ble kort.

De ga derimot ikke opp drømmen, og kastet seg rett inn i et nytt prosjekt. I tre år har de jobbet med å utvikle «Yacaia».

LES MER:

Susanne (29) fra Stavanger satser på designdrømmen: – Jeg tenkte at nå må jeg bare gjøre det

Foreløpig selger de kashmirluer - beanies - til både store og små. Capser er også rett rundt hjørnet. Denne gangen har klesgründerne hatt et ønske om å sikte høyere med tanke på kvalitet og helhet.

– «Olsen» var nok litt mer forhastet. Nå derimot, har vi lagt mer fokus på å skape en helhet rundt merket. Vi har brukt mye tid på alt fra produksjon og merkevarebygging, til mindre detaljer som forpakning og emballasje, sier Risvik, som kan fortelle at varene ikke produseres hvor som helst, men på samme sted som en rekke luksusmerker.

– Vi ville finne det beste produksjonsstedet. Det tok også tid.

Beaniene er produsert av kashmir og merinoull. Snart utvides kolleksjonen med capser, laget for hånd av hattemakere i Italia. FOTO: Privat

Nøye med navnet

En annen ting som var veldig viktig for kompisene denne gangen var å vurdere navnet grundig.

– Vi ønsket ikke å møte på samme utfordringer som sist. Med «Olsen» fikk vi en «cease and desist» fra et selskap i Tyskland. Det vil si at vi var nødt til å stoppe produksjonen og merket umiddelbart, på grunn av brudd på navnerettigheter, sier Risvik.

På andre forsøk har de derfor valgt å gå for det fiktive navnet «Yacaia». De så mest på hvilke bokstaver som estetisk sett så fine ut sammen, men tror også at det er et navn som kan fungere bra internasjonalt.

Barneluene passer best til alderen 1–4 år, men skaperne av «Yacaia» håper på å utvide kolleksjonen til litt eldre barn også. FOTO: Privat

LES MER:

Fredriks guide: Dette bør gutta ha i garderoben

Ønsker flere produkter

Luene kommer i forpakninger av glanset papir, istedenfor plast, og sendes i resirkulert papp.

– Vi prøver så godt vi kan å ta hensyn til miljøet, og vi lærer også mye på veien, sier Risvik.

LES MER:

Ellos får kritikk for influenser-reklame

For øyeblikket finnes luene kun i egen nettbutikk, men duoen jobber nå med å selge dem inn til fysiske butikker for den kommende høstsesongen.

– Vi er ikke opptatt av å selge i flest mulig butikker, for oss er det viktigere å selge i de butikkene som passer vårt brand, understreker Risvik, som også håper at «Yacaia» etter hvert kan tilby mer enn bare luer.

– Målet vårt er å bli et spesialistmerke, vi ønsker å skape de beste produktene i hver kategori.

Publisert:
 1. Klær
 2. Design

Slik skal Isabella (29) fra Tasta gjøre influencere grønnere

Studentbedriften Influencer Brands fikk en million kroner av Forskningsrådet for å videreutvikle seg. Etter sommeren kommer første kolleksjon med en av Norges største influencere.

Oppdatert:
 • Oda Bjønnes Hanslien

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Line (30) ofret BSU-kontoen for å holde liv i gründerdrømmen
  3 DAGER SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Gründerduo fra Sandnes: – Vi tror dette er fremtiden
  3 MÅNEDER SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Sigrid fra Kvernaland vant pris for å ha «fornyet sport- og fritidsklær»
  3 MÅNEDER SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Forskere avslører hvordan menn og kvinner bruker Tinder ulikt
  3 MÅNEDER SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Kaster du mindre mat enn før? Da er du ikke alene
  3 MÅNEDER SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Er det farlig å trene ute når det er så kaldt?
  3 MÅNEDER SIDEN