Sjekke-ekspert: Slik får du draget

Stang ut hver gang? Forfatter og sjekke-ekspert Steffen Furberg vet råd.

Publisert:
Det er ting man kan gjøre for å øke sjansene for suksess når man er på sjekkemarkedet.

Alle vil ha evnen til å tiltrekke det motsatte kjønn, men ikke alle har den. Heldigvis er det ting man kan gjøre for å øke sjansene for suksess når man er på sjekkemarkedet. Her får du noen tips fra forfatter og sjekke-ekspert Steffen Furberg, for at du lettere skal lykkes.

Tips #1: Snakk med alle

Noe mange tabber seg ut på er at de har en tankegang som tilsier at de kun skal snakke med dem de er tiltrukket av og ønsker å sjekke opp. Dette er ikke nødvendigvis en god tankegang å ha, forklarer Furberg.

- Det som skjer er at du venter for å finne «riktig» person å snakke med, og deretter må prestere. Går det bra så er det supert, går det dårlig er sannsynligheten stor for at noe av motivasjonen faller bort. Det er mye bedre å bli vant til å snakke med alle du har rundt deg, enten de er attraktive eller ikke, både menn og kvinner. Med tiden vil det bli mer naturlig og mye enklere for deg å faktisk starte samtaler med de du finner tiltrekkende.

LES MER:

LES OGSÅ: Sjekking på Tirsdagskonsert: – De er mine «wingmen» i kveld

LES MER:

LES OGSÅ: Seks typer du møter på «Sommer på torvet»

Tips #2: Bryt berøringsbarrieren så tidlig som mulig

Jo tidligere du bryter denne barrieren, desto bedre er det, mener sjekke-eksperten.

- Trygge steder du kan berøre tidlig er skuldrene, korsryggen og hendene. En viktig ting å huske når man innleder slik kontakt er at det er ikke noe stress så lenge det blir gjort tilfeldig. Du kan starte med å berøre armen eller skulderen hennes når du forteller noe, men unngå å se på hånden din eller stedet du berører henne. Om du føler at du gjør noe som er unaturlig, vil vedkommende føle det også.

En enkel måte å overkomme dette stadiet på er ved å gi en high five når personen sier eller gjør noe du liker, forklarer Furberg. Når barrieren er brutt vil det også bli lettere å eskalere situasjonen videre.

Tips #3: Ta initiativ

Ting skjer ikke av seg selv, så ikke vær redd for å ta kontakt eller eskalere situasjonen generelt. Om du ønsker å snakke med noen, start samtalen, anbefaler Furberg.

- Lurer du på om vedkommende vil bli med på dansegulvet, spør eller ta hånda til til den personen å si «bli med meg en tur» og led vei. Det samme gjelder når det kommer til å gå for kysset. Om du venter på at den andre skal ta initiativ mister du kanskje muligheten. Tørr å by på deg selv og ta initiativ til det du ønsker skal skje!

Furberg har skrevet boka «Kunsten med spillet», en bok for primært menn som sliter på sjekkefronten.
LES MER:

LES OGSÅ: Tinder-tipsene som funker

LES MER:

LES OGSÅ: Sjekke-ekspertens beste Tinder-tips

Tips #4: Ha riktig holdning

- En ting spesielt kvinner ikke er super-begeistret for er menn som kun er «ute på jakt». Det er ikke vanskelig å legge merke til dem som kun har det som formål, og om du er en mann som har blitt avvist av den grunn, så er dette noe å endre på.

Holdningen din bør heller være å finne interessante personer du kan få bedre kontakt med. Vis at du er interessert i det de forteller, og del dine tanker om temaet. Merker du at kjemien stemmer kan du se an situasjonen og deretter gjøre noe med det, forklarer han.

Tips #5: Ikke la komfortsonen stoppe deg

Noen er naturlig mer utadvent og sosial enn andre, men det betyr ikke at det ikke er håp for dem som sliter med å gå ut av komfortsonen.

- Komfortsonen er der for å beskytte oss mot det som er ukjent og «skummelt». Noen er redde for å bli avvist og noen vet ikke hva de skal si eller snakke om, blant mange andre ting. Din frykt kommer fra dine tanker, endre tankene og push deg selv i situasjoner du ønsker å mestre. Jo oftere du klarer å pushe deg til å ta kontakt med nye mennesker, jo enklere blir det. Sjekking skal være morsomt, og om du ønsker å bli flinkere er det lurt å finne en god kombinasjon mellom å ha det gøy samt å utfordre seg selv.

Publisert:

Er dette de beste sjekketriksene i byen?

I 2018 lever sjekkereplikkene fremdeles i beste velgående. I Stavanger finner vi flere av dem. Byas tok en tur på gata for å finne ut hva siddisene tror slår an.

Oppdatert: