Forlater Håndverkeren – åpner italiensk restaurant

Tre år etter at André Hjort sto for nyåpningen av Håndverkeren, er han på vei mot nye utfordringer.

André Hjort og Kristian Sindland flytter snart inn i Vestre Strandgate. Foto: Vegard Nekstad.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Det har seg slik at jeg lenge har tenkt på å drive for meg selv. Nå kom det en mulighet med ledig lokale i Børsparken, derfor klarte jeg ikke å la være, forteller Hjort til KRSby.

Det er det gamle Red Lion-lokalet, som ble tidligere i år, som frister restauratøren bort fra Øvre Torv. Etter nyåpningen regnes Håndverkeren blant mange som en stor restaurantsuksess.

Hjort er ikke uenig i det skussmålet.

– Det har vært tre fantastiske år på Håndverkeren. Jeg kan ikke skryte nok av kollegaer og lederskap, det har vært utrolig bra. Jeg trivdes kjempegodt og det har vært en suksess, noe som vi veldig glade for.

Kristofer Eastwood (t.v.) og André Hjort (t.h.) er daglige ledere på henholdsvis Harvey's og Håndverkeren. Her sammen med Erik Wikstøl, som er sjef og medeier i holdingselskapet bak utestedene. Foto: Vegard Nekstad Kristofer Eastwood (t.v.) og André Hjort (t.h.) var daglige ledere på henholdsvis Harvey’s og Håndverkeren, som er en del av samme gruppering. Her sammen med Erik Wikstøl, som er medeier i holdingselskapet bak utestedene. Foto: Vegard Nekstad

Tar med seg Håndverkeren-kollega

Med seg på laget har han Kristian Sindland, også et kjent ansikt for Håndverkerens gjester. Sammen er duoen, sammen med flere mindre eiere, i disse dager i ferd med å etablere firmaet som skal drive familieeide «La Famiglia».

– Red Lion fikk en trang fødsel i samme lokale, er det et vanskelig sted å drive restaurant?

– Jeg kan ikke uttale med om tidligere drivere når jeg ikke kjenner til hva de har gjort eller ikke gjort, men det vi ser er at det er et utrolig flott lokale. Man kan ha julebord, forretningslunsjer og selskaper. Med alle rommene er det veldig mange muligheter, sier Hjort.

– Føler lokalene er gode nok

– Vi føler at lokalene er gode nok. Får vi det ikke til, er det nok ikke lokalene sin skyld, heller oss selv, legger Sindland til.

Italiensk står på menyen. Duoen melder at de ikke skal åpne enda en pizzeria.

– Veldig, veldig god mat. Fokus på god vin. Det er veldig mye øl i byen, vi ønsker å dra det over på vin. Også folkelig, både for familier og selskaper og arrangementer. Hadde vi vært så heldig å kunne få bruke Børsparken for eksempel så finnes det uendelige muligheter, sier Sindland.

Les også

Vi har samlet høstens fineste jakker

Les også

Setter opp boksering på Kick – samler inn penger til gatebarn

Les også

Reiser Norge rundt uten en krone

Skiltet er på plass, men døren skal males rød før åpningen. Red Lion er historie, snart byttes engelsk pubmat ut med hjemmelaget italiensk mat.

Hjemmelaget mål

– Vi går litt tilbake til vin og hjemmelaget mat, det ønsker vi å fokusere på. Den italienske matverdenen er utrolig stor, så vi har utrolig store muligheter, sier Hjort.

Restauranten skal åpne på nyåret 2017, uten at åpningsdato er avklart. Snart starter ombyggingsarbeider i lokalene, som foruten den engelske puben

Les også

Red Lion

også har huset den meksikanske restauranten

Les også

Amigos

i en årrekke.

Blant drømmene som driverne har, er å kunne bruke Børsparken til arrangementer. Hvorvidt det fører fram, er noe parkeier Kristiansand kommune først må ta stilling til.

Nils Ronny Urdal, en av eierne bak Harvey’s og Håndverkeren, har overtatt styringen på Håndverkeren. Medeier i Harvey’s og Håndverkeren, ønsker Hjort og Sindland lykke til.

– Nå er det på tide å takke for innsatsen og ønske lykke til videre, når André sammen med nær familie åpner sin egen restaurant sentralt i byen!

Publisert: