12 kjekke aktiviteter når det er fint vær ute

Vi er ikke akkurat bortskjemt med fint vær her til lands, men når sola først biter tak finnes det masse kjekt å finne på rett utfor døra!

Publisert:
Når sola skinner, er det bare til å komme seg ut i det blå! 😎

Strandkos

Stranda er jo en udødelig klassiker når det kommer til fint vær-aktiviteter - enten man drar dit for å sole seg, lese, sove, bade, grille, surfe eller bygge sandslott.

Sistnevnte er det forresten på tide å prøve igjen, hvis det har gått noen år siden sist.

Pakk med deg håndkle, en god bok, badetøy og solkrem (!), og hiv deg på sykkelen i retning sand og vann.

LES OGSÅ:

LES MER:

7 steder i byen du kan slikke sol når finværet endelig kommer

LES MER:

10 sykt fine badeplasser i Sandnes og Stavanger

HOPP UTI! Her fra en strålende fin dag i Godalen.

Yoga på plenen

Yoga er veldig fint på den måten at det er trening man kan gjøre nesten hvor som helst, når som helst. Men ekstra digg er det jo ute i sola!

Er gresset tørt trenger man ikke matte, en gang. Bare gå rett ut og nyt litt fuglesang mens du tøyer og bøyer.

UTE-YOGA: Hiv på deg ei behagelig bukse og sett deg tilrette på plenen.

Padling

Enten det er snakk om kajakk, kano, jolle, surfebrett eller en gummibåt - ta en eller to årer fatt og padle/ro deg utover i bølgene.

God trening og veldig avslappende på samme tid.

Man får leid både surfebrett og andre flytende gjenstander flere steder hvor det finnes vann i nærheten, så bare ta deg et google-søk før du legger ut på nye eventyr, så kommer du nok langt.

Ta en åre fatt og padle inn i solnedgangen.

Fjelltur

Vi har sykt mange fine (og overkommelige) fjell i Rogaland - enten du planlegger dagstur, en rolig kveldstur eller overnattingstur.

Vi har så klart turistmagneter som Preikestolen, Kjerag og Trollpikken i nærheten, men du trenger ikke dra særlig mye lenger enn til Sandnes for å finne tipp topp toppturer.

Stavanger Turistforening har laget en liste over «10 på topp» i Sandnes, hvor vi finner blant annet Lifjell, Dalsnuten, Sulken og Vårlivarden på lista.

Her finner du også mange fine tur-anbefalinger innenfor Rogaland. Ta på deg gode sko og pakk sekken etter behov - og god tur!

LIFJELL: En tur som er veldig lett tilgjengelig for deg som bor i Stavanger og Sandnes.

Klatring

Klatring er både sykt gøy og veldig god trening. Det er dog en risikosport, så du bør ha klatret en del, og kjenne dine egne begrensninger, før du legger ut på tur. Sikkerhet først.

SiS Sportssenter på Ullandhaug har en bra innendørs klatrevegg for deg som vil teste det først.

Klatreklubben Bratte Rogalands Venner har laget et oversiktskart over de fleste registrerte (utendørs) klatremulighetene som finnes i Sør-Rogaland. Så finner du litt enklere fram!

Piknik

Et teppe (aller helst rød-rutete, så klart) og en kurv med litt god mat og drikke - det skal jammen ikke så mye til for å få det sykt koselig.

Piknik er en glemt kunst som fortjener litt mer oppmerksomhet - dra på piknik i sommer!

PIKNIK: Noe av det koseligste som finnes.

Badminton

Jeg bruker alltid å si at «badminton er ingen hagesport» (nå ler nok vennene mine), ettersom jeg selv har spilt det inne i idrettshall i godt over ti år, men akkurat om sommeren så er badminton faktisk en sykt kjekk hagesport.

Har man et nett og det hele så setter man opp en omtrentlig bane og spiller (seriøs) kamp, men man trenger vel egentlig kun racket og fjærball for å gyve løs en vindstille sommerdag.

En klassiker er jo å ha konkurranse om hvem som klarer å slå flest baller opp og ned til seg selv, uten å miste ballen. Får det ikke mer moro enn hva man lager selv, sies det!

HAGESPORT: Plenen er den perfekte badmintonbanen om sommeren.

Kubb

Av og til skal det ikke mer til enn noen pinner og et par trekubber for å ha det jysla kjekt. Kubb er det perfekte sommerspillet (i tørt gress) - rett og slett.

Spill én mot én eller dann lag av flere, og la det stygge konkurranseinstinkt-fjeset ditt krype opp til overflaten.

KUBB: Av og til trenger du bare en pinne.

Boccia

Boccia - det høres nesten ut som noe besteforeldrene dine drev med for 50 år siden, mens de spiste kremtopper og moccabønner.

Men det er jo faktisk sykt gøy! Det går egentlig bare ut på å kaste en stor ball nærmest mulig en liten ball, og den som kommer nærmest, vinner.

Passer perfekt både på gress og sand, så Boccia kan du ta med på piknik og strand.

BOCCIA: Hvem klarer å kaste de store kulene nærmest den lille?

Croquet

Nok en fin-fin hageaktivitet som fort får sving på konkurranseinstinket.

Velg deg ut en farge på kølle og ball og få ballen gjennom alle bøylene og på pinnen før alle andre.

Spill helst med regelen om «røver» - at du kan slå bort de andres kuler hvis du treffer dem med din kule. Moahaha.

CROQUET: Noe alle med plen/hage burde ha lett tilgjengelig.

Gatekunst-safari

Stavanger har etter hvert fått veldig mange kule street art-verk rundt omkring på vegger og tak, takket være festivalen Nuart, så hvorfor ikke dra på en aldri så liten kunst-safari i egen by?

NUART: Ta deg en tur rundt i byen og se etter alle de kule street art-verkene.

Plukke søppel

Ja, faktisk! Det kan anbefales. Ta med en vennegjeng til stranda med et par tomme poser og plukket med oss det dere finner av søppel og dritt langs vannkanten.

Du blir overrasket over alt du finner. Jeg har funnet truser, plast, byggskum og engelske lyspærer side om side med strandede maneter og tang. Og ikke minst hundebæsj som lå trygt og godt inni bæsjeposene sine (dette er noe av det mest meningsløse som finnes, eller!?).

Så, ja. Hvis du likevel tenker deg en tur langs stranda eller i skog og mark, føles det ganske godt å gjøre en liten, men god gjerning i samme slengen.

Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas, men er hentet fram igjen til glede for nye lesere. 🌞

Publisert:

10 fine badeplasser i Sandnes, Stavanger og Sola

Her er 10 perler du kan velge å tilbringe dagen i solskinnet!

Oppdatert: