Her åpner det nytt Yogastudio

Mandag åpner «Emijoly» yoga- og pilatesstudio på Tangen. Eierne forsikrer at det er tilrettelagt trening for alle.

Oppdatert:
Nina Moseidjord og Pia Haugland Follnes ønsket et bedre yogatilbud i byen. 7. desember åpner de sitt andre studio. - Alle kan trene her, her trenger man ikke være pyntet eller være godt trent, forteller Moseidjord. Foto: Damares Stenbakk

– Dette skal være et sted der man ikke trenger å være veldig trent eller ha mye kunnskap i yoga. Alle kan trene her, forklarer en av eierne Nina Moseidjord.

Hun legger til at de ønsker å skape en trivelig atmosfære i studioet. Salen er lys, og gjort klar med vannflasker og nyinnkjøpte yogamatter. De ønsker også å være religionsnøytrale, og har bevisst ingen buddha-statuer eller andre religiøse symboler i studio.

Pia Haugland Follnes og Nina Moseidjord. Foto: Damares Stenbakk Eierne av «Emijoly» Pia Haugland Follnes og Nina Moseidjord. Foto: Damares Stenbakk

Tilbyr terapeutisk og styrkende trening

Pia er utdannet sykepleier, og tok medisinsk yoga da hun ble ferdig med studiene. Og Nina har lang bakgrunn som instruktør på ulike treningssentre, og jobbet med yoga på fulltid i tre år.

Til sammen er de fire instruktører på «Emijoly», med yogautdannelse, derfor tilbyr de fire ulike yogakategorier. Eierne har også spesialisert seg innenfor pilates.

KRSby-trynet: Kristina Bergsvik

– Vi har noe vi kaller yoga relax, og medisinsk yoga, som er terapeutiske øvelser. Yoga energi, dette er mer dynamisk og mye bevegelse. Og yoga strong, som er mer styrke og fysisk trening, forklarer eier Pia Follnes.

Det er det et medlem på 80 år som kan stå på hodet.

– Mange vet kanskje ikke helt hva pilates er, vil dere forklare kort hva det går ut på?

– Det er trening av indre muskulatur. Man trener kjernemusklene og inprinter korsryggen. Det har samme grunnprinsippene som yoga, men her puster man med mellomgulvet og jobber mye mer med mage. Det er den beste magetreningen, forteller Moseidjord.

– Det er også skånsomt og har nøye bevegelser. Denne treningen har funket godt for folk med prolaps, bryter Follnes inn.

En typisk pilatesøvelse, som kan minne om ballett, men fokuserer på styrke og indre muskelatur. Foto: Damares Stenbakk En typisk pilatesøvelse, som kan minne om ballett, men fokuserer mer på styrke, pust og indre muskulatur. Foto: Damares Stenbakk

– Skal ikke ha treningssenterfølelse

– Men hva er det som er så bra med trene yoga og pilates, egentlig?

– Du får bedre pust, holdning, og blir nedstresset. Og man merker en blir fort fleksibel, sier Nina.

Ikke tid til å trene før jul? Med denne julekalenderen har du tid!

Foto: Damares Stenbakk Moseidjord og Follnes har vært venninner siden videregående. Mandag starter de sitt andre treningsstudio sammen på Sørlandet. Drømmen er å starte en kjede. – Vi begynte først i Vennesla, og nå i Kristiansand. Om det går bra, vil vi videreføre dette til Stavanger, sier Follnes. Foto: Damares Stenbakk

– I studioet vårt i Vennesla, og der er det et medlem på 80 år som kan stå på hodet! Det er så gøy, for alle kan trene dette, fortsetter hun entusiastisk.

– Vi er opptatt av at det ikke skal være en treningssenter følelse her. Derfor prøver vi å skape en trivelig atmosfære og godt miljø. Man merker fort effekt av treningen på kroppen. Av pilates blir man fort sterk, når man jobber så mye med kjernemuskelaturen, legger Pia til.

– Og festlig navn på et yogastudio, hva kommer navnet «Emijoly» av?

– Det er forbokstavene til barna våres som er satt sammen. Emil og Mie, som er mine. Og Josefine og Lykke, som er Ninas barn, sier Follnes smilende.

Jentene legger til at de tilbyr timer også for gravide, mor og barn, og seniortimer.

Kritikerne har talt. Her er dommen over pol-juleølet fra Sørlandet

Publisert:
Oppdatert:

Nå slår yogastudioet Emijoly seg sammen med sin største konkurrent

I fjor slo Emijoly yoga seg sammen med Spiregården Yogastudio & Kafè. Nå skal enda en konkurrent bli en del av alliansen, for å tilby alt fra Hot Yoga og pilates til tradisjonell yoga, under samme paraply.

Publisert: