Åpner ny CrossFit-box i Kvadraturen

Lørdag åpner ny CrossFit-boks i Kristiansand. KRSby har vært på besøk!

Oppdatert:
Magnus Frantzen er en av eierne bak en ny CrossFit-box som åpnes i Kvadraturen til lørdag. Alle foto: Silje Foss Langeland

Det er Magnus Frantzen og Matthew Szwinto som står bak treningssenteret. De to drev tidligere to slike boxes i Narviga, men flytter nå altså til Tangen i Kvadraturen.

– Nå har vi fått et mye større lokale, som betyr at vi får plass til flere medlemmer og får større muligheter til å være kreative innen treningen, forklarer Magnus.

Matthew Szwinto og Magnus Frantzen jobber hardt for å bli klare til åpningsdagen. Matthew Szwinto og Magnus Frantzen jobber hardt for å bli klare til åpningsdagen.

Høy intensitet og stor variasjon

CrossFit er en form for trening der man fokuserer på funksjonelle bevegelser, utført med en høy intensitet og stor variasjon.

Da KRSby var innom for å ta en prat, var oppriggingen til åpningsdagen i full gang.

Blant annet er stativer, kettlebells, medisinballer, vektstenger og romaskiner allerede på plass, og ifølge Magnus har de tre ytterlige leveranser med utstyr på vei.

- LES OGSÅ: KRSby-trynet: Charlotte Nevland

- LES OGSÅ: Nå er det trendy å gå edru på byen

Det nye og større lokalet skal gjøre at medlemmene får større plass til å boltre seg på når de trener, og 11 instruktører skal holde forskjellige CrossFit-timer.

– En typisk treningsøkt består av at man har en felles oppvarming, før instruktøren forklarer hva timen går ut på. Deretter har man en teknikkdel, før treningen starter, sier Matthew.

Han forklarer at selve treningen kan bestå av enten en fast mengde arbeid som skal gjøres så fort som mulig, eller såkalte «amrap’s» hvor man gjør så mange repetisjoner som mulig, på kortest mulig tid.

Kettlebells står klare til bruk i den delen av senteret som er dekket med kunstgress. Kettlebells står klare til bruk i den delen av senteret som er dekket med kunstgress.

– Betyr det at man bør være i god form, før man i det hele tatt begynner å trene her?

– Nei, folk tror ofte at alle som trener hos oss er veldig spreke, men sånn er det nødvendigvis ikke. I tillegg tilpasser man økten individuelt. Samtidig liker jeg at det er en liten terskel i døra, men så fort du har kommet deg over den, har du kommet veldig langt, sier Magnus.

– Du trenger bare å møte opp

Samtidig er både Magnus og Matthew klare på at de skal drive en CrossFit-box som kanskje passer best for folk som ønsker å oppnå noe med treningen sin.

Ifølge dem er CrossFit en form for trening hvor variasjonen er såpass stor i hver økt, at man enklere klarer å holde motivasjonen oppe.

– I tillegg er det sånn at siden vi omtrent bare har timer, og ingen egentrening, slipper man å planlegge økten på forhånd. Det gjør vi for deg, og det eneste du trenger å gjøre er å møte opp, sier Magnus.

Dagens treningsøkt blir skrevet opp på veggen med kritt. Dagens treningsøkt blir skrevet opp på veggen med kritt.

For et 12-måneders medlemskap hos «CrossFit Kvadraturen» må du betale 700 kroner som student, og 800 kroner dersom du ikke er student.

- LES OGSÅ: På denne skuta er ingen eldre enn 25 år

- LES OGSÅ: 35 studier med ledige plasser i Kristiansand

Dersom du ikke ønsker å binde deg, er månedsprisen på 900 kroner som student, og 1000 kroner dersom du ikke er student.

– Det er ganske dyrt?

– Ja, men man betaler mye for å få mye. Du får mye mer igjen for å trene her, enn du gjør på et vanlig treningssenter. Vi har individuell oppfølging av alle på timene, og er opptatt av at intensiteten ikke skal overgå teknikken, sier Magnus.

– Mange føler at de «må» gå på trening, men her har vi det skikkelig gøy hver økt.

Tre nye leveringer med utstyr er på vei til senteret. Tre nye leveringer med utstyr er på vei til senteret.

Håper på 100 medlemmer til åpningsdagen

Da KRSby snakket med de to eierne hadde den nye CrossFit-box’en 60 medlemmer, men Magnus og Matthew håper de er oppe i 100 medlemmer innen den offisielle åpningsdagen.

Til tross for at det allerede finnes fire andre slike CrossFit-box-er i Kristiansand, er ikke det noe de to bekymrer seg for.

– Hva håper dere å oppnå ved å starte en ny CrossFit-box i Kvadraturen?

– Vi vil bli det senteret som har de flinkeste utøverne og de flinkeste instruktørene. Vi vil rett og slett bli best, sier Magnus.

Publisert:
Oppdatert:

Crossfit: – Kan ikke trene raskere eller bruke tyngre vekter enn man klarer

Crossfit er hardt, og mange mener at det er direkte skadelig. Trener du riktig kan det gi mange helsegevinster, mener fysioterapeut.

Oppdatert: