Livsstil

– Vi er mer på treningssenteret enn hjemme

\#SK2015 er i boks, og allerede i august begynner gjengen bak treningsbloggen «Friskis og tjukkis» å trene mot neste års sommerkropp.

Andreas Alexandersen og Bjørn Henrik Brandtenborg er over gjennomsnittlig opptatt av trening, og gjennomfører ofte syv økter i uka. Alle foto: Silje Foss Langeland

Seks mennesker som sannsynligvis er litt over gjennomsnittet opptatt av trening, står bak bloggen «Friskis og tjukkis». Der deler de sine egne erfaringer innen trening og kosthold.

– Det startet med at jeg og en kamerat begynte å trene sammen. Vi leste oss litt opp på tips og triks, og fant raskt ut at det var lurt å fortelle folk rundt oss at vi trente, for å motivere oss selv, forklarer Andreas Alexandersen (25), som er en av skribentene på bloggen.

De to guttene begynte å dele treningsøktene sine på Facebook, og etter hvert opprettet de bloggen.

Andreas har trent mye på å klare øvelsen "human flag". Andreas har trent mye for å klare øvelsen «human flag».

Eget miljø på treningssenteret

Siden den gang har flere kommet til, og nå er de oppe i seks bloggere i tillegg til et par gjestebloggere.

– Alle som er med på bloggen møttes på treningssenteret til Aquarama. Vi er her nesten mer enn vi er hjemme, så det blir til at man møter venner og har det sosialt her, forklarer medblogger Bjørn Henrik Brandtenborg (25).

Både han og Kent Jøran Eide (25) er en del av bloggen, og de tre guttene trener opp mot syv dager i uka – og da ofte to økter om dagen.

Den siste tiden før Palmesus levde guttene på dietter og harde treningsrutiner, for å få på plass sommerkroppen. Den siste tiden før Palmesus levde guttene på dietter og harde treningsrutiner for å få på plass sommerkroppen.

SK2015 klar til Palmesus

I år ble Palmesus-helga satt som dato for når sommerkroppen skulle være på plass.

– Vi begynte å forberede oss til sommeren i februar. Da har man bygd seg opp siden september, og begynner å trene for å forbrenne mer fett, sier Andreas.

– Ja, og de siste månedene begynner man på en eller annen diett og trener enda hardere, for å gå i underskudd, slik at man forbrenner mer enn man får i seg, legger Bjørn Henrik til.

- LES OGSÅ: En pils i parken kan koste deg dyrt

- LES OGSÅ: Inn i klesskapet: Ibrar Shakeel Malik

Til tross for at gjengen lever etter ganske ekstreme dietter og har strenge regler for trening og kosthold, er de klare på at de aldri hopper over måltider.

– I løpet av tiden før sommeren gikk jeg ikke sulten en eneste gang, sier Kent Jørgen.

Bjørn Henrik Brandtenborg forklarer at han nesten har blitt mer sosial nå enn før han begynte å trene, fordi han har møtt så mange likesinnede. Bjørn Henrik Brandtenborg forklarer at han nesten har blitt mer sosial nå enn før han begynte å trene, fordi han har møtt så mange likesinnede.

Gjør diettmat spennende

Kent Jørgen jobber som kokk til vanlig, og begynte å trene sammen med de andre i «Friskis og tjukkis»-gjengen i juni. På bare en måned har han gått ned fra 130 til 110 kilo.

– Jeg prøver å gjøre den litt kjedelige diettmaten mer spennende, og fortsatt holde den sunn, forklarer han.

- LES OGSÅ: VIP-sjefen slipper låt!

- LES OGSÅ: 11 ting du kan gjøre i regnværet

Det å ha en kokk blant bloggerne er populært hos de andre, og Kent Jøran deler flere oppskrifter på bloggen.

Blant annet finnes det tips til hva man kan drikke på byen for å unngå kaloriene i alkoholen.

F.v: Kent Jøran Eide, Andreas Alexandersen og Bjørn Henrik Brandtenborg F.v: Kent Jøran Eide, Andreas Alexandersen og Bjørn Henrik Brandtenborg

– Motivere andre

Treningsstatus og progresjon deles hele veien gjennom bloggen, og guttene håper at den kan være med på å motivere andre også.

– Det er utrolig gøy når vi får tilbakemeldinger på at folk har prøvd oppskrifter vi legger ut, eller synes det er gøy å lese om treningen vår, sier Andreas.

– Men er det verdt det, å bruke så mye tid på trening som dere gjør?

– Ja! Vi føler ikke at vi ofrer noe ved å drive med dette. Det er hobbyen vår, og vi synes det er utrolig gøy. I tillegg blir man faktisk avhengig av å trene, sier Bjørn Henrik engasjert.

- LES OGSÅ: Regn i lufta og The Beatles på høyttalerne

- LES OGSÅ: Fem på gata – Hva skal til for en perfekt sommer?

De tre er veldig klare på at grunnen til at de trener er for å holde en sunn livsstil. I tillegg er en bra kropp også en av hovedgrunnene.

– Selvfølgelig er kroppen viktig, vi later ikke som noe annet. Det er utrolig gøy å se hvordan klær sitter bedre, og det å få komplimenter fra andre. Det tar mye tid og hardt arbeid for å se ut som dette, sier Bjørn Henrik.

Treningsstudioet fungerer som guttenes andre hjem, og de tilbringer flere timer om dagen der inne. I tillegg går mye tid til å oppdatere bloggen.

«Haters gonna hate»

På spørsmål om de selv føler de bidrar til kroppshysteriet, er svaret klart.

– Nei, det synes jeg ikke. Alle som har en hobby har lyst til å dele den med andre. Det må vi også få lov til, selv om vår hobby handler om kropp og trening, sier Bjørn Henrik.

– I tillegg tvinger vi ingen til å holde på slik vi gjør, eller til å lese bloggen vår. «Haters gonna hate» uansett, legger Andreas til med et smil.

Les bloggen «Friskis og tjukkis» her!

Publisert:

Oppdatert:

 1. Aquarama
 2. Trening

#SK2015: Er sommerkroppen klar?

Det florerer av bilder av bilder tagget #SK2015 og #sommerkroppen. KRSby sjekket om folk er i mål med sommerkroppen, og om de er fornøyde!

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL

  Fitness-Vildes 5 beste treningsøvelser

  5 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL

  Gratis trening utendørs – i hele sommer!

  5 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL

  Ikke alle var like begeistret da Vilde (20) begynte med fitness

  5 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL

  Yoga i det fri på Tangen

  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL

  Marthe (20) flyttet til USA for å følge stjernedrømmen

  5 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL

  Joakim ville gå fra «fat to fit» før han giftet seg. Slik gikk det!

  5 ÅR SIDEN