På flyttefot? Sjekk ut disse geniale flyttetipsene

Enten du skal flytte ut eller hjem igjen, her er tipsene for deg!

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Da undertegnede selv er på flyttefot, kjenner jeg meg godt igjen med problemstillingen: hvordan i alle dager skal jeg få til dette?

Litt fornuft og en prat med informasjonsansvarlig Heidi Willum hos IKEA (de er jo ganske «decent» på flatpakke, de jo kunne hjelpe, var tanken), ble denne listen til.

Her er det du trenger å tenke på før og under den store flyttedagen!

GJEMT OG GLEMT: Se gjennom klesskapet for ting du ikke trenger selv lengre! GJEMT OG GLEMT: Se gjennom klesskapet for ting du ikke trenger selv lengre! FOTO: Shutterstock/Scanpix

#1. Begynn med klær

Raid klesskapet ditt. Har du ikke brukt plagget du har i hendene på godt over to måneder, hiv det i en pose og lever til nærmeste Fretex eller innsamlingsboks! (Jeg vet det er enkelt å komme på at den toppen hadde vært fin til den buksa, under anledningen somikke kommer. GI BORT!)

Plutselig har du et par mindre poser og esker å ta med på flyttelasset.

#2. Flytteesker på matbutikken

De aller fleste matbutikker kan gi ut gratis bananesker som du kan putte alt stæsjet ditt i. Planlegg litt i forveien og ring nærmeste butikk, så legger de av esker etterhvert som de kommer inn.

Er det fullstendig krise og altfor sent, så fins det flytteesker på Clas Ohlson også!

[sc name=»SVADA» ]

#3. Selg/Gi bort

Trenger du egentlig den blomsterpotta? Bøker du ikke leser selv lengre, lysestaken kompisen din syns var litt stilig som du selv ikkeegentlig trenger. GI BORT!

Er det møbler eller gjenstander med litt verdi – selg til en ok penge!

Både Finn.no og Facebook (det finnes et helt Atlanterhav av ulike kjøp- og salg grupper) er fine steder å både gi bort og selge ting du ikke trenger selv lengre.

Hakket mindre å putte i bananeskene!

#4. Merk alle esker

– Man har mer enn man tror! Lag et system i nedpakkingen. Merk eskene etter type rom, som «kjøkken», «bad» og så videre. Da er det lett å sette skene inn i riktig rom på nytt sted! sier Heidi.

Hun legger til at man også bør merke godt dersom noe i eskene er knuselig eller man bør være ekstra forsiktig med.

[sc name=»Relatert klikksak» ]

#5. Beskyttelse er viktig

Har du et strekklaken som du enten er dritlei av, eller som du likevel skal ha med videre? Tre det over bordplaten, sofaen og stoler som trenger litt ekstra beskyttelse.

Alt knuselig kan være lurt å pakke inn i avispapir. Så slipper du at knust glass og riper i alle møblene dine er innflytningsgaven du starter med.

RYDD: Når man flytter finner man garantert noe man ikke trenger selv lengre. RYDD: Når man flytter finner man garantert noe man ikke trenger selv lengre. FOTO: NTB Scanpix

#6. Pass på vekta!

Det er lett å tro at å pakke alle bøkene man har i samme eske… er kjempelurt. Merkelapp: «bøker». Her tok hvertfall jeg grundig feil selv! Ikke nok med at eskene blir ekstremt tunge, de kan gi etter også. Da har du plutselig bøker utover hele parkeringsplassen…

[sc name=»Facebook-teaser» ]

En varebil gjør flyttingen litt enklere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix. En varebil gjør flyttingen litt enklere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix.

#7. Lei en varebil

Det er ikke bare bare å ta med seg flyttelasset på buss eller i den vanlig personbil. For eksempel IKEA leier ut varebiler som koster 390 kroner for tre timer i ditt odel og eie!

– Hvem som helst kan leie disse. Leien inkluderer fri kjørelenge og drivstoff, sier Heidi.

Med fri kjørelengde menes det 200 kilometer. Alt over dette må man betale litt ekstra for.

Publisert: