Asfaltpåske uten planer? Her er 7 tips til deg!

Har du byttet ut Kvikk Lunsj og ski ut med bypåske, men er usikker på hva du kan gjøre i helligdagene? Frykt ikke! Vi har samlet mange aktiviteter til deg.

Publisert:
Påske på fjellet er en hyggelig tradisjon, men er du kanskje en av dem som dropper ski og mandariner i år? KRSby har en liten oversikt over hva som skjer i disse helligdagene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

1. Dyr og sirkus

Man er aldri for gammel for å dra til Dyreparken når man først bor i Kaptein Sabeltanns hjemby? Dyreparken har åpent i påska og arrangerer både påskenøtter, påskeegg-jakt, påskekrim og andre aktiviteter for både store og små.

Kanskje du kan knekke noen påskenøtter sammen med Julius? Foto: Kristin Ellefsen

Er du en av dem som ønsker spenning i påska, samt tenker på dyrevelferd? Cirkus Arnardo kommer til Sørlandets Travpark denne uka. Det anerkjente sirkuset har kvittet seg med eksotiske dyr, og fokuserer på vågal akrobatikk med annen livlig underholdning.

2. Boblebad eller svøm om kapp

Hva med å ta seg en påskedukkert hos Aquarama? Slapp av i boblebadet eller svøm om kapp med en venn. Badeanlegget har åpent hele påskaog tilbyr også et par aktiviteter for anledningen.

Unn deg en deilig påskedukkert. Foto: Kristin Ellefsen

3. Quiz

Det er vel ingen påske uten litt påskenøtter og quiz? Lag din egen påskequiz eller samle dine nære relasjoner for kahoot. Quizvinner får kanskje et påskeegg som premie?

Erik Wikstøl som quizmaster i en tidligere fotballquiz på Harveys. Foto: Martin Kværner Westbye

Bakgården arrangerer påskemusikkbingo onsdag denne uka, og Harveys byr på fotballquiz til lørdag.

4. Påskeegg-jakt

LES MER:

Butikkene har priskrig i år også

, hvorfor ikke utnytte det på en kreativ måte med familie eller venner? Kjøp favorittsnopet til vedkommende og lag et kreativt kart med hint om hvor du har gjemt påskeegget.

Ta med dine nærmeste på påskeegg-jakt! Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Få med flere som mulig slik at man kan gjøre en aktivitet ut av dette. Det er både spennende og gøy, med en digg premie i tillegg! Nyt gjerne premien sammen.

Ønsker du ikke bistå med jakten selv, arrangerer klatreparken ‘Høyt & Lavt’ en annerledes påskeegg-jakt på selveste påskeaften.

5. Museum

Er du av den kunstinteresserte typen? Eller har du aldri kanskje vært på Sørlandets Kunstmuseum enda? SKMU holder åpent i påska og tilbyr gratis inngang for studenter (mot studentkort) og alle under 18 år. Har du barn, er det god anledning til å la poden utfolde sin kreative side ved å delta i deres påskeverksted denne uka.

Performance ved Lilibeth Cuenca Rasmussen på SKMU under Kulturnatta. Foto: Tore Andre Baardsen

Nyt hva sørlandskunsten har å by på, etterfulgt av deilig kaffe eller dessert i solveggen hos kunstkafeen Mean Bean.

Foto: Arkiv

6. Bakedag

Har du mye fritid i påska og er glad i bakst? Hva med å ta en real bakedag der du lager dine favoritter.

Utfør en gøyal bakedag eller dra på kafé for å nyte noe digg bakverk. Helligdager er til for å nytes. Foto: Nora Fredagsvik

Om du ikke er glad i selve bakeprosessen, men er glad i bakverk er det like hyggelig å dra på kafé for å nyte noe godt til kaffen, i godt selskap. Påska er til for å nytes!

LES MER:

Dette er guiden over byens kafeer

LES MER:

Her er byens første hundekafé

7. Se en ny serie

Det siste året har det kommet flere gode serier man kan nyte i sofakroken med påskeegget. Hvorfor ikke utnytte fridagen med serie-maraton?

NRK kan skryte på seg gode serier om dagen. Rikskringkasteren serverer spennende og godt omtalte serier som ‘Nobel’ med Aksel Hennie i hovedrollen. I tillegg til ‘Valkyrien’ med Sven Nordin i sentral rolle.

«Nobel» er både spennende og aktuell, og Aksel Hennie gjør sin beste prestasjon så langt i karrieren, mener anmeldere. FOTO: Erik Evjen/Monster Scripted

Eller trenger du kanskje bare påfyll til neste Skam-episode? Netflix har nylig kommet ut med serien ’13 Reasons Why’. Serien er produsert av blant annet Selena Gomez og har tatt USA med storm få dager etter lansering, med god grunn. Den tar opp mobbing på videregående, og er innom viktig temaer som rusmisbruk og seksuell trakassering.

Valgene er mange, men en god serie med noe påskesnop kan være like hyggelig som ferie på påskefjellet.

Publisert:

Visste du dette om påsken?

Internett har svaret og vi har funnet noen funfacts om nordmenn og påsken.

Oppdatert: