Slik kan du enkelt gjøre billig-nudlene sunnere
Slik lager du et sunt og godt måltid basert på billignudler og litt til.
Nudler er både kjapp og billig mat. Men spesielt spennende eller sunt er det kanskje ikke. Men det kan det være!
Vi har samlet sammen tre tips - og to oppskrifter.
Kast krydderpakken
Den viktigste tingen du kan gjøre for å heve nivået på nuddelmåltidet betraktelig, er å kaste krydderpakken som følger med. Vi er veldig usikre på hva det faktisk inneholder, men alle internettets helseeksperter har fortalt oss at det er usunt og inneholder unødvendig høye mengder salt.
Istedenfor å bruke krydderpakken kan du røre sammen din egen saus. Sriracha, soyasaus, sesamolje, misopaste og bønnepaste er alle gode alternativer.
Legg til et egg
Hvis man går ut og spiser ramen, da spesielt på tradisjonelle asiatiske restauranter, får man den ofte servert med et hard eller bløtkokt egg. Enkel og billig måte å legge til litt ekstra proteiner til måltidet, i tillegg til at det smaker veldig godt med de salte nudlene.
Hvor lenge egget skal koke varierer fra land til land, og er i utgangspunktet helt opp til deg. Et triks er å legge oppi egget i det du setter gryta på plata, og hive oppi nudlene så fort vannet koker. Når nudlene er ferdig kokt (cirka fire minutter), vil egget også være ferdig. Skrell, del i to og server.
...og grønnsaker
Det er her du virkelig kan oppgradere nuddelpakken til nye høyder. Stek paprika, sopp og vannkastanjer. Kok pak choy, brokkoli, sukkerter og bønnespirer. Server som ramensuppe eller wok.
Nudler med kylling og pak choy
- 1 pakke nudler
- 1 kyllingfilet, fryst
- 2 rosetter pak choy
- 1 halv paprika
- 2 stk vårlø
- Sesamolje
- Soyasaus
Tin kyllingfileten. Kok opp nudler etter instruksjon på pakken, sammen med pak choy. Hell av vann, skyll med kaldt vann og hell i en par dråper sesamolje (evt. soyasaus). Sett til siden. Kutt kylling i strimler og stek på middels varme. Skjær paprika og vårløken i biter og ha oppi pannen med kyllingen.
Tilsett en spiseskje sesamolje. Hiv oppi nudlene, tilsett litt soyasaus og stek 20 sekunder på høy varme. Kutt pak choy i biter, og server.
Creamy peanøtt-ramen
- 1 pakke nudler
- ½ eple
- 2 spiseskjeer peanøttsmør
- 1 ss soyasaus
Muligens den enkleste oppskriften vi har som likevel gir et godt måltid. Kast krydderpakken, og kok opp nudlene etter instrukser på pakken.
Bland sammen 2 spiseskjeer peanøttsmør og 1 ss soyasaus i en bolle.
Hell vannet av nudlene, men spar cirka ¼ kopp. Bland sammen peanutt/soyasaus-blandingen og så mye nuddelvann du føler er nødvendig, og rør inn i nudlene. Kutt eplet i strimler og server på toppen. Voila!
Hvis du har litt mer penger i lommeboka kan du eventuelt også tilsette kylling, scampi, kokt brokkoli, eller bønnespirer.
Husk at fryst kylling, fisk, scampi og grønnsaker som regel er billigere enn de ferske variantene, men smaker omtrent det samme (spesielt på studentbudsjett) når det varmebehandles.
Lykke til!