Livsstil

For Vilde (25) er det bare rosa drakt som gjelder

Vilde K. Jonassen er en av de unge, lokale jentene på Vipers, som har vært med helt siden de spilte foran 200 mennesker i Karusshallen.

Oppdatert:
 • Julie Sørensen Molvik
Vipers-vingen storspilte i forrige eliteseriekamp, og håper på seriegull med Vipers.

For en knapp måned siden vant Vipers sitt første NM-gull, og i skrivende stund deler de serieledelsen i Eliteserien med Larvik. I spiller Vipers gruppespillet i Europacupen. På toppen av det hele skal man ha tid til jobb, hobby, venner og familie.

Hvordan er det å spille på et av Norges beste håndballag? Bli bedre kjent med Vipers-vingen Vilde fra Hellemyr.

LES MER:

LES OGSÅ: Landslagsspiller blir personlig trener på Aquarama

– Jeg jobbet steinhardt for å komme med

Med en storesøster som spilte håndball med far som trener, ble håndball tidlig en stor del av Vilde sitt liv.

Som åtteåring startet hun på Lund-laget AK28, hvor hun spilte helt til hun gikk idrett på KKG. Som 19-åring begynte hun å hospitere hos Vipers, hvor hun fort fikk et mål: Å bli en del av Vipers.

Kristiansandsjentene Karoline Olsen (t.v.) og Vilde Kaurin Jonassen i lykkerus på banketten etter NM-gull de vant med Vipers i jula.

– Da jeg var 20 år gikk jeg til Vipers. Jeg jobbet steinhardt for å komme med. Jeg fikk bevist halvveis i sesongen at de ville ha meg med i troppen, det var veldig gøy! Den gang var de på et annet nivå enn nå som vi er på toppen i Norge, men det skal sies at det var et dyktig lag da også. Vi trente hardt. Men det kreves nok mer som junior nå å komme inn på laget, forklarer hun.

I rundt fem år har hun spilt på Vipers, som med unntak av Lunde-tvillingene er den nåværende spilleren som har vært på laget lengst.

– Jeg har vært med på prosessen fra vi spilte i Vågsbygd og på veien hit til Kristiansand for å bli et bylag. Den gang var det 200 folk i Karusshallen, haha. Nå er det som regel et snitt på 1500 tilskuere per kamp. Terje Marcussen har gjort utrolig mye for klubben, roser hun.

– Hvordan var det å vinne NM?

– Det var rett og slett dritgøy. Jeg er en veldig glad person fra før av, så mamma sa “du løp bare rundt å smilte og var helt i hundre”. Det er første gull-tittelen jeg har vunnet. Det å spille i spektrum var helt vilt. Det var så mange Vipers-folk som hadde tatt turen, det var veldig stas, smiler hun.

Vilde kjøpte for et par år siden egen leilighet i posebyen.

Drømmer om å jobbe med kunst

Nylig signerte Vilde en ny toårskontrakt med de rosakledde. Men å spille håndball på toppnivå i Norge kan de færreste leve av. Vilde kombinerer det å være toppidrettsutøver med å jobbe i rørleggerbedriften Reiersen VVS, med faren som sjef. Der jobber hun hver dag, med unntak av fri når det er bortekamper.

– Jeg har jobbet der i mange år og nå kan jeg overraskende nok en del om rørleggerfaget. Jeg føler meg veldig flink når jeg kan fagspråket og kan hjelpe kunder som ikke tror jeg har kunnskap nok. Jeg trives veldig godt, har så å si vokst opp der.

Gullmedaljen fra NM henger godt rundt halsen på veggpryden.

Hellemyr-jenta er av den kreative typen, med en bachelor i kunst- og håndverk fra UiA.

– Jeg kunne tenkt meg å jobbe med noe innen kunst, men det er lagt litt på is. Jeg savner studiemiljøet og det kreative, selv om jeg tegner litt på fritida, sier hun, og viser et av verkene sine på veggen.

Som regel har Vipers to treningsøkter daglig, enten håndball, løping eller styrke. Da er det opp tidlig før jobb, og rett fra jobb til trening.

Vilde K. Jonassen.

– Forståelse for at jeg har håndballen

– Hvordan er det å kombinere alt?

– Det går veldig fint. Jeg jobber med veldig snille folk, som har forståelse for at jeg har håndballen. I høst når det var Champions League og mye kamper, så var det tungt i perioder. Jeg føler ikke jeg har sett jentegjengen så mye i høst, så det var godt å se alle i jula. Men det er en livsstil jeg har valgt. Jeg brenner for håndballen og synes det er veldig gøy.

– Skulle du ønske det var mulig å leve av håndball i Norge?

– Absolutt. Jeg er en person som fortsatt ville hatt noe på si, men da kunne det kanskje vært lettere å ha et verksted for eksempel. I den nye kontrakten kan jeg heldigvis jobbe litt mindre, så den utviklingen har blitt bedre. Det hjelper. Men ja det er jo det man har lyst til, å drive med håndball på fulltid.

Vilde har vokst opp på Hellemyr, og bor nå sentrum, ikke langt unna foreldrene.
Motivasjon må til når nervøsiteten slår inn.

Sterkt forhold til Kristiansand og Vipers

Onsdag spilte Vipers seriekamp mot Glassverket, hvor Vilde storspilte, som endte med en overlegen seier. I Europacupen har de tapt sine to første kamper. Lørdag står Russlands Lada for tur.

– Hvordan er det å spille i utlandet?

– Hvis man ikke er 100 prosent på, så har man nubbesjangs. I Norge kan man klare å ro det i land hvis man detter litt ned, men det går ikke ute i Europa.

Med håndballen har hun reist rundt i verden, både i forbindelse med kamp og hygge. Blant annet Cuba, Spania, Montenegro og Russland. Hun har derimot aldri forlatt hjembyen sin for å bo et annet sted.

– Jeg er veldig glad i byen min, og jeg har håndballen her. I tillegg til mange venninner og familie. Men en eller annen gang i framtida vil jeg teste å bo et annet sted, men når vet jeg ikke. Nå har jeg signert to år, er veldig fornøyd med det, og så får vi se hva som skjer etter de to årene, og legger til:

– For min del har jeg ikke lyst til å spille håndball i Norge noe annet sted enn Vipers.

Med unntak av Lunde-søstrene, er Vilde den som har vært lengst i klubben. Hun forteller at Vipers er den eneste, norske klubben hun kan tenke seg å spille for.
Luna, foreldrene til Vilde sin ett år gamle hund, er ofte på besøk.
LES MER:

Karine Skagestad (27) er Filadelfias første kvinnelige ungdomspastor

LES MER:

Silje Andersen (22) drømmer om matrevolusjon. Hun vil dyrke mat i byene

LES MER:

Crossfit: - Er du sikker på at du vil høre det?

LES MER:

Natalie (19) fikk nok av helgefylla: - Om å gjøre å bli fullest mulig

LES OGSÅ:

Publisert:
Oppdatert:
 1. Vipers Kristiansand
 2. Håndball
 3. Terje Marcussen
 4. Eliteserien
 5. AK 28

Vipers-Karoline (20) om ungdomstida: – Jeg ble nok sett på som den kjedelige

I ukas #nofilter-intervju forteller håndballspiller Karoline Olsen om en annerledes ungdomstid, avstandsforholdet til Kristoffer Ajer og hun røper sitt skjulte talent.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Line (19) og storebror André (21) herjer i hver sin liga
  5 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Det er ikke bare på isen Oilers kjemper om trofeer
  2 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Møt Vikings nye FIFA-spiller: Dette er hans beste tips for å bli god
  3 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Trodde du at rulleskøyter var for pyser? Hils på Oil City Rollers!
  3 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Disse kvinnene lever for fotball
  4 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  NoFilter: Emilie Hegh Arntzen: – Vi har et ansvar som forbilder for yngre jenter. Vi skal vise sannheten, ikke bare et bilde av det perfekte
  4 ÅR SIDEN