«Love Island»-Morten (26) om dagens datingkultur: – Det er bruk- og kast

I ukas #nofilter-intervju møter vi Morten Dalhaug (26), som i høst fant den store kjærligheten på TV. Hva er hans tanker rundt kjendislivet, politikk og dagens datingkultur?

Publisert:
For drøye to måneder siden stemte seerne fram Morten Dalhaug og hans utkårede Andrea Sveinsdottir til vinnerne av realityserien «Love Island».
  • Jobb: Ingeniørassistent og lektor-student på UiA
  • Alder: 26 år
  • Fra: Lindesnes, bosatt i Vigeland
  • Instagram: @mortendalhaug

LES OGSÅ:

LES MER:

Sørlending vant «Love Island»

LES MER:

Sørlending og UiA-student søker kjærligheten i ny tv-reality

Ny tilværelse

– I tillegg til å bli kjent for det norske folk gjennom en realityserie, er jo også kjæresten din en av Norges største bloggere. Hvordan vil du si tilværelsen din har endret seg etter «Love Island»?

– Det skjer jo litt mer. Det var mer stille og rolig når jeg var en ukjent person i Vigeland. I tillegg merker man at man har en kjæreste folk er interessert i. Selv visste jeg ikke hvem hun var før serien. Det har skjedd en del ganger at jeg blir spurt om å ta bilde av hun og en fan, men det er bare koselig.

– Hvordan er det å plutselig være i VG fordi du og Andrea planlegger å flytte sammen?

– Det er litt surrealistisk. Det er litt rart å se seg selv i VG, men det er gøy da. Det er jo bare koselige ting, så da går det helt fint.

– Hvem er du på sosiale medier sammenlignet med deg selv i virkeligheten?

– På Instagram blir det veldig fokus på forholdet vårt etter «Love Island». Folk er interessert i hva som skjer med oss, så det blir en liten takk til de som stemte på oss.

– Folk følger med på dere fremdeles altså?

– Ja ja, jeg får meldinger hele tiden. Det har ikke gitt seg. De spør hvordan det går med oss og at vi er så fine sammen. Alt er bare koselig. Vi fikk jo beskjed fra produksjonen at det kunne komme litt hatmeldinger i etterkant av serien, men det har ikke jeg opplevd.

Sørlendingen har fått kjenne på kjendistilværelsen, og blir ofte kjent igjen på gata. Heldigvis har folk kun vært positive og hyggelige.

– Jeg har aldri vært så nært å stemme blankt

– Hva har gjort mest inntrykk på deg den siste tiden?

– Jeg føler norsk politikk har sett litt for mye på amerikansk politikk. Det er så mye spill, i stedet for å fokusere på å jobbe for folket. De glemmer det mer og mer. Det synes jeg er litt skummelt. Og det gjelder nesten alle partiene. Jeg har aldri vært så nært å stemme blankt som jeg er nå.

– Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Det må bli eldreomsorgen. De har for liten frihet. Bare det å ta seg en øl er jo nesten ikke lov. Jeg så noen private eldrehjem hadde begynt å servere det, og stemningen steg jo med en gang. Bare sånne små, enkle ting som kan gjøre dagen deres bedre, i stedet for å dytte i de Fjordland og sovepiller. Det blir fort et trist liv.

– Jeg var litt skeptisk til konseptet

– Hva tenkte du før du skulle reise på innspilling til serien i august?

– Jeg var litt skeptisk til konseptet. Jeg var litt redd det skulle ligne på Paradise Hotel og Ex On The Beach, men jeg så Tone skulle være programleder, og tenkte at hun sier ikke ja til sånne program. Det sa faktisk mamma og: «Da går det fint, da kan du reise».

– Har du noen gang angret på deltakelsen i «Love Island»?

– Nei, jeg har ikke det. Da jeg dro så var jeg redd jeg skulle ryke først, og ikke kunne starte på skolen igjen, og sitte der med skjegget i postkassa. Men når det gikk så bra som det gikk så kan jeg ikke angre.

Tilværelsen til Dalhaug har endret seg en del de siste to månedene: – Det var mer stille og rolig når jeg var en ukjent person i Vigeland.

– Det er blitt et bruk- og kast-samfunn innen dating

– Hva er det verste med dagens samfunn?

– At alle går med nesa ned i mobilen hele tiden. Det ser man uansett hvor man går. Man tar ikke opp blikket like mye som før, og man snakker heller gjennom en skjerm enn face-to-face. Det er litt synd.

– Er du selv skyldig der?

– Ja ja, jeg skal ikke påstå at jeg er noe bedre. Inne på «Love Island» så hadde vi ikke mobil, bare en med kamera, så vi fikk jo litt abstinenser. Men det var deilig og, for da måtte man snakke med hverandre.

Morten og Andrea fra innspillingen av «Love Island» som foregikk på Gran Canaria fra august til oktober.

– Det er jo litt absurd at man må stenges inne i et hus, og bli tatt fra mobil og internett, for at man skal snakke sammen og bli kjent?

– Ja, man ble tvunget til å snakke sammen. Og man ble kjent på en helt annen måte enn de fleste i dag. Vi sov jo i samme seng i flere uker før det skjedde noe mer.

– Hvordan var datinglivet ditt før serien?

– Jeg har vært på et par tinderdates hvor vi tok en kopp kaffe, men da får man jo bare se de beste sidene av personen. På «Love Island» derimot var vi sammen 24/7, og ser både gode og dårlige sider. Og at vi sov sammen så lenge uten å ta det neste steget, for vi ble jo filmet døgnet rundt, da blir man ordentlig kjent med personen.

– Nå er det jo en tendens at man gjør ting litt for tidlig, og da forsvinner mye av spenningen. Jeg tror det bare er sunt å drøye så lenge man kan, og ikke rushe inn i ting. Heller bli ordentlig kjent før man tar det videre. Det er blitt et bruk og kast-samfunn innen datingen nå føler jeg. Sveip og bytt til neste.

Kjæresteparet har planer om å flytte sammen, og det er ikke umulig at Kristiansand blir byen: – Det er akkurat passe stort her.

#nofilter

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– Jeg skulle ønske jeg visste hva jeg ville bli. Jeg var alltid misunnelig på dem som hadde en klar plan. Det er ikke så lett å vite hva man vil jobbe med resten av livet i så ung alder.

– Hva ville du endret på med Sørlandet?

– At vi var bedre i fotball.

– Og til slutt: Kan du sende over en selfie uten filter og redigering?

LES OGSÅ:

LES MER:

Elisabeth droppet ut av skolen som 16-åring for å satse som modell: – Gjør du noe annerledes får du kritikk

LES MER:

Vipers-Karoline (20) om ungdomstida: – Jeg ble nok sett på som den kjedelige

LES MER:

Stian (29) lever av sosiale medier: – Bedre å klinke til enn å leve et "safe" liv

Publisert:

Sørlending vant «Love Island»

Morten Dalhaug (25) fra Lindesnes og kjæresten Andrea Sveinsdottir stakk av med seieren og pengepremien i torsdagens finale av «Love Island».

Oppdatert: