KRSby tester Bønder i byen

Urban bondekost gikk rett hjem hos oss. Pølsene vi fikk servert er kanskje byens beste!

Oppdatert:
Bønder i byen er plassert på Øvre torv, i Fædrelandsvennens gamle byredaksjon.
Grade: 4 out of 5

Dette spiste Sulten:

STERLING KVEITE: servert med sommergrønnsaker, blåskjell- og blomkålkrem. Pris: 275,-

CONFITERT KYLLING: servert med ramsløkpølse, jordskokk- og potetmos. Pris: 245,-

BØNDER I BYEN ligger sentralt til på Øvre Torv, og restauranten har sett full ut i hele sommer. Tiden var mer enn moden for at Sulten testet hva restauranten som satser på «urban bondekost» har å by på.

FRISTENDE BOLLER var det første vi fikk øye på da vi entret døra til restauranten. Her kan man kjøpe med seg ferske bakevarer og ta med hjem. Bollene så utrolig gode, men de får vi heller smake på en annen gang. Vi var kommet for å teste middagsrettene.

Restauranten så ellers veldig fin ut, med dekkede bord, kule lamper og ellers fint interiør. En hyggelig servitør så over listen over bordreservasjoner, og konkluderte med at innendørs var det så å si fullt. Vi satte oss derfor på uteserveringen i kveldssola. Her var bordene pyntet med friske urter, og tepper var lagt fram for kalde gjester.

- FLERE RESTAURANTANMELDELSER:

LES MER:

Pizzahuset

|

LES MER:

Sjøhuset

|

LES MER:

Kafé Kast Loss

|

LES MER:

St. Leif & Gutta

|

LES MER:

Amigos

MENYEN består av et knippe retter til lunsj og middag, samt desserter. Vil man ha litt av hvert er «maulemad» et alternativ. Vi ble fristet av kveite og kylling, og bestilte dette. Som drikke valgte vi en kald CB til kyllingen og et glass chardonnay til fisken. Servitøren som tok bestillingen kom sent, men godt. Hun viste seg å være både naturlig og sjarmerende, noe som passer restauranten godt.

IMG_7352 **

ETTER NOE VENTING hadde vi både drikke, brød og smør på bordet. Vi hadde glemt å bestille vann, men fikk dette servert uten å be om det. Positivt!

Brødet var kompakt og godt og smakte virkelig hjemmelaget. Ikke noen dårlig reklame for restaurantens bakeri, akkurat. Vi fikk mer enn god nok tid til å nyte utsikten over Torvet mens vi ventet på hovedrettene.

Restauranten ligger like ved både politisk og åndelig makt, og Domkirka skulle vise seg å ta kveldssola ganske kjapt. Flere av gjestene på bordene rundt valgte å flytte seg for å få siste rest av sola lengre oppe på uteserveringen. Da maten endelig kom skulle den dessverre vise seg å være noe kjølig.

IMG_7358

KYLLINGEN var saftig og fin, men litt smakløs. Ramsløkpølsa hadde desto mer smak, og var godt krydret. Denne var meget god, blant de bedre pølsene vi har smakt.

Jordskokk- og potetstappen var en ny vri for oss, og et spennende bekjentskap selv om vi kanskje fremdeles foretrekker smaken av ren potetstappe. Konsistens og krydder var det imidlertid ingenting å utsette på. Tilbehøret av kål og salat var friskt og godt, og fennikel er alltid en sikker vinner med sitt hint av lakrissmak.

IMG_7354

KVEITEN smakte svært godt. Ser man bort fra at den med fordel kunne vært varmere, så var det lite å utsette. Gode råvarer for sesongen er aldri feil, og fisken ble servert med blåskjell – og blomkålkrem, poteter og sommergrønnsaker som gulrot, kål og fennikel. Maten smakte sunt og friskt, med lite bruk av krydder. Det er kanskje litt typisk norsk?

- FLERE RESTAURANTANMELDELSER:

LES MER:

Pizzahuset

|

LES MER:

Sjøhuset

|

LES MER:

Kafé Kast Loss

|

LES MER:

St. Leif & Gutta

|

LES MER:

Amigos

Bønder i byen er uansett et meget velkomment og ønsket tilskudd til byens restaurantflora. Det er så mye internasjonal kokekunst at det til tider kan føles eksotisk med norsk mat. Ja til tradisjonelle og kortreiste retter servert på nye måter!

Vi vurderte å bestille dessert som avslutning på måltidet, men det ble etter hvert såpass kjølig at vi valgte å droppe det.

KONKLUSJON: Flott restaurant i fine omgivelser, med en svært flott uteservering. Maten smakte kjempegodt, men minus for at den var litt lunken. Servitøren var koselig og naturlig, men litt treg til tider. Det får heller gå siden det var mye kunder å se til da vi var der.

Publisert:
Oppdatert:

KRSby tester Sjøhuset Restaurant

Vi ble lokket av den store uteserveringen. Stemningen innfridde, men maten kostet mer enn den smakte.

Oppdatert: