Livsstil

10 matretter du ikke visste ble bedre med bacon

Ja, du leste riktig. Vær litt kreativ og test ut smaksløkene nå. Bacon gjør alt bedre!

Oppdatert:
  • Damares Stenbakk

Alt blir bedre med bacon! Foto: AP Photo/Charlie Neibergall.

#1. Bacon med pommes frites

Surr baconskiver rundt pommes frites, stek i ovnen noen minutter, og voilà! Digg lørdagskos. Dypp gjerne i noe skikkelig god barbequesaus, om du vil.

Du kan også steke pommes frittes for seg selv i ovnen, ha over hvitløksdressing og deretter drysse ferdigstekt bacon-terninger over.

#2. Bacon muffins

Baconmuffins. Foto: Fotolia. Baconmuffins er deilig til både lunsj og middag. Nam! Foto: Fotolia.

Lag muffins (kornvarianten) og følg oppskriften. Putt deretter deigen i en muffinsform, og strø rå baconterninger og revet ost over. Ha den i ovnen i et par minutter. Yummy!

#3. Bacon Guacamole

Mos to avokadoer med en gaffel sammen med ferdighakkede tomater. Smak til med limesaft, finhakket løk, rød chili, finhakket hvitløk, salt og pepper. Ha i ferdigstekt bacon i terninger og rør godt.

#4. Fylte jalapeño med bacon

Foto: Food.com Nydelig og enkel fingermat. Foto: Food.com

Stek bacon til den blir crispy. Tørk fettet på litt tørkepapir og skvis det sammen til det blir i småbiter. Legg bacon, kremost, hvitløk og løk i en bolle, og rør godt.

Smør dette deretter på en skivet jalapeño, ha over litt revet ost (gjerne cheddar) og ha i ovnen et par minutter. Fin til tapas!

#5. Peanøttsmør og bacon sandwich

Smør peanøttsmøret utover det ene toastbrødet, legg deretter på baconskivene og det andre toastbrødet over.

Du kan spise den slik den er, eller ha den i et toastjern. Det er ikke lov å si æsj før man har prøvd 😉

#6. Bacon surret i minipølser

Surr bacon inn i pølsene og putt i tannpirkere. Smør på litt brunsukker og putt i ovnen. Mengden du lager har mye å si hvor lenge du skal ha de i ovnen – jo flere du lager, jo lenger må de stå i ovnen.

15 stykker tilsvarer cirka 30 minutter i ovnen. Smør på brunsukker hvert tiende minutt, og ta vekk eventuelle klumper. Dette er perfekt fingermat om du skal ha tapasparty!

#7. Dressing med bacon

Foto: Food.com Alt som toppes med bacon kan ikke slå feil. Foto: Food.com

En flaske med ranchdressing eller hvitløkdressing, revet cheddar og ferdigstekte baconbiter. Digg til pølse, pizza, you name it!

#8. Risotto med bacon

Lag risottorisen etter oppskriften. Stek bacon og alt annet digg du liker oppi en panne, og krydre til med litt pepper. Server med parmesan. Nam, nam.

#9. Baconpannekake

Baconpannekake er veldig enkelt og veldig digg! Baconpannekake er veldig enkelt og veldig digg!

Lag pannekaker etter oppskriften. Stek baconskiver i en panne, deretter hel pannekakerøra over slik at den akkurat dekker seg over baconskiva. Enkelt, kjapt og digg!

#10. Kjøttkaker med bacon

Skjær bacon i terninger og stek i pannen, lag deretter kjøttkakene etter oppskriften og putt baconskivene i kjøttkakedeigen. Rør godt, form dem i en ball og stek. Server med akkurat det du vil.

Publisert:
Oppdatert:

13 sunne matretter med kun tre ingredienser

Ja, det går faktisk an å lage de lekreste retter med kun tre ting på kjøkkenet.

Publisert:
  • AV: Michelle Bjellmo/Trdby