Andrew Ripper: – I Norge vil vi ha mer og mer, men blir bare tristere og tristere

I en tid hvor ungdommer blir matet med «Ex on The Beach» og mobbing på tv, har artist og personlig trener Andrew Ripper behov for å spre kjærlighet og gode vibber til verden.

Andrew Ripper (28) forteller i dette nofilter-intervjuet blant annet om artist-miljøet her i sør, som han mener er preget av sjalusi.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I spalten #NoFilter tar KRSby en usminket prat med folk i sør om politikk, interesser, deres hverdag og andre spørsmål. Denne gangen tok vi en prat med personlig trener, motivator og artist Andrew Ripper.

  • Navn: Diddy Andrew Ripper
  • Alder: 28 år
  • Bor: På Lund. Født i Kongo og kom til Norge i 2006.
  • Yrke: Artist og personlig trener
  • Instagram: @andrewripperofficial

LES OGSÅ:

– Hva har gjort mest inntrykk på deg den siste uka?

– Jeg håper sørlandske artister blir spilt mer på radio framover. Samtidig er det trist å se at Oslo-folk samarbeider så bra, mens her i sør er det mye mer sjalusi. Vi burde «vibe» mer sammen, og ikke trykke hverandre ned.

– Hvilket mål jobber du hardest mot akkurat nå?

– Jeg jobber hardt for å være på topp med musikken min, og være den første i Norge som mikser sjangrene afrobeat og dancehall sammen. Jeg vil at landet skal få øynene opp for den musikken jeg lager.

Sett av over 100.000 på YouTube

Andrew Ripper (28) ga nylig ut musikkvideoen til låten «Rudeboy».

– Din nye singel "Rudeboy" har snart fått 100.000 views på YouTube, hva skiller deg ut fra andre artister?

– Når jeg lager musikk prøver jeg å få til en stil som ingen andre gjør. Jeg blander det kongolesiske med zambisk og norsk kultur. Jeg kaller det goodvibe! Det er litt afrovibe, dancehall og tropic blandet i ett. Jeg har funnet min retning.

Ripper jobber til daglig som personlig trener på Lund Sportssenter.

– Musikken din i 2018 er mye mer lystig enn tidligere, sammenlignet med for eksempel låten din "Dear Suicide" fra 2015?

– I "Dear Suicide" skrev jeg om en kamerat fra Oslo som tok livet sitt. Rundt den tiden døde flere jeg kjente, og jeg hadde så mye på hjertet. Det tok meg tre år å skrive den låten.

– Du var langt nede på den tiden?

– Ja, men til slutt måtte jeg bare gå videre med livet. I dag tenker jeg at selv om en lager en låt som er litt trist, kan det pakkes inn i gode vibber lydmessig.

– Og disse gode vibbene førte jo til at låten din "Cherie" ble spilt på MTV Africa, hva betydde det for deg?

– Det åpnet et stort marked for meg, og beviste at jeg kan fortsette med den sounden jeg lager nå. Jeg har 25 låter klare nå, som skal slippes gradvis når tiden er inne.

– I tillegg til å inspirere folk med musikk, er et av målene dine i livet å inspirere gjennom trening også?

– Ja, jeg elsker å jobbe målrettet med å hjelpe mennesker. Hvis en lykkes med det, får jeg minner for livet. Det å se et smil på et menneske er verdt hele prosessen.

Mener realityserier gir mobbekultur

– Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– For meg ville det vært fred. Vi skal bry oss om hverandre. Som politiker ville jeg dratt dit hjelpemidlene blir sendt og ikke bare sitte inne på et kontor. Jeg ville vært blant barna på skolene og sett at ting hadde fungert.

– Du har jo erfaringer fra dette feltet, med flere turer for å hjelpe barn i Afrika?

– Ja, det er en av mine lidenskaper i livet. Jeg bruker å dra til Zambia for å hjelpe barna på skolene der, i regi av Care4Us, som min bror er med i. Jeg drar ned på eget initiativ for å hjelpe barna, og det er alltid et sterkt og inspirerende møte. Her i Norge er det sånn at folk vil ha mer og mer, men blir bare tristere og tristere, sammenlignet med Zambia hvor folk setter pris på ting.

– Jeg har selv vært i samme situasjon, så jeg føler at jeg har noe å gi tilbake. Disse reisene gir meg glede, og jeg lærer barna forskjellige ting gjennom workshops.

Andrew Ripper drar jevnlig til Zambia for å hjelpe og inspirere barn.

– Hva er det verste med dagens samfunn?

– Falskheten. Jeg føler vi blir matet med det, for eksempel på tv med «Ex on the Beach». Nå er det «greit» å vise at folk har trekant, er falske, og mobber hverandre. Det synes jeg er veldig dumt. Serien uttrykker at det er «ok» å mobbe hverandre. «Bitch. Hore.» Det er så mye negativitet? Jeg skulle ønske vi fokuserte mer på positivitet og vise kjærlighet og respekt for hverandre.

– Hva ville du forandret med Sørlandet?

– Jeg vil rett og slett at flere artister skal samarbeide. Se talentet i folk, og ikke bare ta kontakt hvis de er på «Top 50 viral» på Spotify, eller er «hot» der og da. Finn talenter, samarbeid og bygg relasjoner med mennesker. Vær mer åpen!

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– Hvordan man betaler regninger, holder på en leilighet, og generelt «grown up shit». På skolen lærte vi om «en pluss en», men ikke hvordan realiteten skulle bli. Det skulle vært et eget fag som het «life experiences», så folk er mer forberedt og ikke møter veggen.

– Hvem er du på sosiale medier til dine 34.000 følgere, sammenlignet med virkeligheten?

– Jeg er den samme, men kanskje litt «mer» på sosiale medier. Men målet er alltid å inspirere folk gjennom trening og musikk.

– Får vi en #NoFilter-selfie til slutt?

Andrew Ripper.

Liker du våre #NoFilter-intervjuer? Les de nyeste her:

Publisert: