Ukens instagrammer: @patriciofer

Mannen fra Chile har 35.000 følgere på Instagram-kontoen sin, som i stor grad preges av bilder fra frisørstolen. Ukens instagrammer er Patricio Fernandez.

Publisert:
Patricio Fernandez har brukt Instagram til å vise frem arbeidet sitt som frisør i Kristiansand. Alle foto: @patriciofer

Instagram-kontoen til Patricio er en salig blanding av ulike hårfrisyrer med «før» og «etter» bilder fra Maja´s salong, hvor han jobber som frisør, og bilder av Patricio selv.

Det har ført til at 35.000 mennesker har begynt å følge ham.

– Jeg har ikke noe spesielt tema på kontoen min, men jeg vil likevel vise hva jeg jobber med. Jeg er utrolig stort av mitt yrke og hva jeg kan, sier han.

- LES OGSÅ: Denne smarte iPhone-funksjonen kan redde livet ditt

- LES OGSÅ: Ting du må sjekke før du pakker ned sommerklærne

https://instagram.com/p/6KWfzZQxb7

Et liv blant sauer var ikke nok

Patricio kommer fra opprinnelig fra Chile, men er oppvokst i Åmli. Han fant imidlertid raskt ut at det han selv beskriver som et liv blant kuer og sauer på landet, ikke var noe for ham.

– Det var ikke spennende nok, så jeg flyttet til Oslo for å starte min karriere som danser. Etter at jeg hadde holdt på med dans i lang tid, var det på tide å gå nye veier, forklarer han.

Og det var slik Patricio endte opp som frisør på Maja´s salong i Kristiansand.

– Jeg har alltid vært veldig kreativ, og derfor passet det meg perfekt å bli hårstylist.

Endte på «popular»-siden

Nå har han altså flere tusen følgere på Instagram, og ifølge Patricio begynte følgerne å strømme på da han begynte å like og kommentere på andres bilder.

- LES OGSÅ: Netflix: 10 filmtips i 10 sjangre

- LES OGSÅ: Harselerer med IS i tegneseri

– Da blir man også mer synlig for andre, og sjansen er større for at folk sjekker ut kontoen din. Men det tok virkelig av da jeg kom på «popular»-siden, etter at jeg lastet opp et videoklipp fra et frisørshow i Oslo med Wella, sier han.

https://instagram.com/p/4Zhzx7wxQo/) En video publisert av patricio Fernandez (@patriciofer

– Kjendisklipp

Selv kan ikke Patricio engang huske hvor lenge han har brukt Instagram, men bildene taler for seg, og kontoen viser at han har holdt på i mer enn tre år.

Det jeg liker best med Instagram, er at det er basert på bilder. Dermed trenger man ikke å skrive et helt kapittel om hvordan dagen har vært. Det sies jo at et bilde sier mer enn tusen ord, forteller han.

Patricio legger både ut bilder med musikk til, og flere små videosnutter av forskjellige klipper han har gjort. Det sosiale mediet har virkelig vært et springbrett for Patricios karriere som frisør.

– Instagram har gjort at flere får sett arbeidet mitt, og jeg har fått en mye større kundekrets. Jeg har faktisk også fått forespørsel fra profilerte kjendiser, som ønsker å komme helt til Kristiansand for å klippe seg hos meg, sier han.

- LES OGSÅ: Stribefeber: – Tegneseriemiljøet blomstrer i byen!

- LES OGSÅ: – Treningssenteret er vårt andre hjem

Doing my hair ✂️✨👌#frisør #hårklipp #hairdo #hårstylist #hairstylist #menshairstyle #guyswithstyle #wcw #tbt #dagensbilde #followme #fotodeldia #kevinmurphy #sørlandssenteret #sinfiltro #kristiansand #latino #photooftheday #picoftheday #instagood #instadaily #instapopular

– Hva inspireres du av?

– Jeg blir inspirert av mye forskjellig. Jeg er for eksempel veldig opptatt av mote og trender, så jeg henter mye inspirasjon fra de større motehusene. Men når jeg har kunder i stolen, henter jeg inspirasjon fra kundens personlighet.

Patricios beste Instagram-tips:

- Bruk hashtag

- Lik andres bilder

- Legg ut bilder med jevne mellomrom, og helst mer enn to bilder i uken.

Her kan du sjekke ut Patricio sin Instagram-konto: @patriciofer

Publisert:

Ukas instagrammer: Juliane Berge

Etter å ha skriblet i skriveblokken siden hun var liten, tok Juliane Berge opp blyanten og begynte å tegne daglig i januar. Nå har hun over 7400 følgere på Instagram!

Publisert: