Livsstil

Inn i klesskapet: Sondre Tungodden Torkelsen

Han er lidenskapelig opptatt av musikk og design, som preger hans personlige stil. Han har dessuten store ambisjoner for sitt eget klesmerke. Vi tok en titt på stilen til Sondre!

Oppdatert:
  • Damares Stenbakk
Sondre betegner stilen sin som schizofren, og han handler helst på nett. Alle foto: Damares Stenbakk

- Navn: Sondre Tungodden Torkelsen

- Alder: 24 år

- Yrke: Manager for Sara & Arash, driver klesmerket «Dopfrank og presten», en del av «Mehe», og jobber som omsorgsmedarbeider

- Instagram: @Presten

- Snapchat: Tungodden

- Blogg: TheDopeConcierge.com

– Hvem er du?

– Jeg er manager for Sara og Arash. Ellers er jeg bare en gutt fra Kristiansand som er glad i musikk og klær, kort fortalt.

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Akkurat nå jobber jeg med å forberede en turnè med Sara og Arash, samtidig som vi forbereder nye singler. Jeg skal også flytte til Oslo i august for å studere kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling.

Acne-jakke, t-skjorte fra Dopfrank & presten, bukse fra Acne og Yeezy-sko. Acne-jakke, t-skjorte fra Dopfrank & presten, bukse fra Acne og Yeezy-sko.

Interessen for mote kom via en stor interesse for musikk. Koblingen mellom dem to har vært svært sterk de siste ti årene.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Schizofren, kanskje? En dag kan jeg gå med sort hoodie og sorte jeans, neste dag kan jeg ha på meg dressbukse og skjorte. Jeg kan ikke si jeg har en spesiell type stil, jeg liker alt. Jeg føler «flowen».

LES MER:

Inn i klesskapet: Ibrar Shakeel Malik

Eget klesmerke

– Du har jo ditt eget klesmerke? Fortell litt om det!

– Gjengen vår, ”MEHE.”, lager noen plagg for gøy nå og da, samtidig som jeg og «dopfrank» (journ.anm. Jon F. Grønnerø) low key lager plagg under «dopfrank og presten»-navnet.

– Jon har studert design i Danmark, så vi har laget litt t-skjorter, hoodies og forberedt oss på å lansere en ordentlig kolleksjon. Målet er jo å kunne leve av det og kunne hatt en egen butikk i Oslo, for eksempel.

T-skjorten er fra Sondres egen kolleksjon fra merket "Dopfrank og presten". T-skjorten er fra Sondres egen kolleksjon fra merket «Dopfrank og presten». 24-åringen håper på å kunne leve av eget design.

– Hva slags stil er det «Dopfrank og presten» holder?

– Det er også schizofrent, ha ha. Det er det eneste måten jeg kan beskrive det på – med skjorter, dress og denimjakker.

– Når og hvordan startet interessen din for klær og mote?

– Det har alltid vært der, men det var ikke før mot slutten av videregående at interessen blomstret. Interessen for mote kom via en stor interesse for musikk. Koblingen mellom dem to har vært svært sterk de siste ti årene.

Yeezy Boost 350 designet av Kanye West, er en favoritt i skapet til Sondre. Yeezy Boost 350 designet av Kanye West, er av flere favoritter i skapet.
LES MER:

_**Inn i klesskapet: Silje Axelsen**_

Inspirert av magasiner

– Hvor henter du inspirasjonen din fra?

– Veldig mye magasiner, egentlig. 26 ved å kjøpe magasiner, men jeg blir også inspirert av dem som driver magasinene.

Magasinet 032c er vanvittig bra. De som står bak er dødsfete folk med unik stil fra Berlin. Jeg klarer ikke helt å kopiere dem, de er nesten for sære.

– Dine topp tre kule og inspirerende instagrammere?

\#1. @marcgoehring – står bak magasinet 032c, og kjører en «norm-korn»-stil som kler ham.

when it's fashionweek and your one hour before ripped pants are on fleek ... 🤘🏻#StylistIsLife 📸 @eva.al.desnudo

\#2. @elisebyolsen – hun er norsk, 16 år, driver magasinet Recens Paper, og er vanvittig flink.

untitled link

\#3. @virgilabloh – han er designer for merket «Off-White»,og jobber tett med Kanye West.

– Hatt var mitt trademark

– Hva er et typisk Sondre-antrekk?

– Hatt var mitt trademark i to år, deretter var det lue. Det å ha noe på hodet var stort sett typisk meg. Den siste tiden har jeg ikke hatt noe på hodet, så kanskje helt sort antrekk med fargerike sko. Litt Kanye.

Hoodie fra Raf Simons, bukse fra Acne og Jordans-sko. Hoodie fra Raf Simons, bukse fra Acne og Jordans-sko.
LES MER:

Inn i klesskapet: Karoline Steinnes

– Hvilke merke eller designer ligger nærmest stilen din?

– Jeg bruker mye Raf Simons og veldig mye Acne Studios. I sko er det Common Project og Jordans.

– På sikt ønsker jeg å kun ikle med Alessandro Micheles Gucci-kolleksjoner.

Fant drømmejakka på salg

– Ditt favorittplagg, da?

– Skinnjakken fra Acne er vanvittig fin. Den sikla jeg på i mange år, og en dag fant jeg den til salg på 70 prosent. Skjebnen!

- Denne skinnjakken – Denne skinnjakken fra Acne har et deilig skinn og er vanvittig fin, sier han uten å nøle. Torkelsen er glad i designet til Acne og andre skandinaviske merker.

– Apropos salg, hvor foretrekker du å handle?

– Nettbutikker, på grunn av at det ikke er mange valgmuligheter i Kristiansand. Men Retro i Kristiansand er bra. Jeg bruker mye Trés Bien, LN-CC og End Clothing.

– Spesielt de to førstnevnte er svært flinke på å løfte frem nye, spennende designere med ferske perspektiv. F5 Concept Store i Oslo er min go-to-butikk for norsk design. Shoutout til dem!

_MG_6380

På sikt ønsker jeg å kun ikle med Alessandro Micheles Gucci-kolleksjoner.

– Ditt beste kjøp?

– Det må være sorte Acne-bukser. Nesten alle antrekkene jeg har, går til disse buksene. Jeg har gått med dem nesten hver dag i et halvt år.

– Hva slags tilbehør foretrekker du å bruke?

– Det er veldig lite. For det meste veksler jeg mellom to solbriller, en klokke og ett smykke. Det lille jeg går med, går jeg med nesten hver dag.

Klokken fra Triwa er et av få tilbehør Hellemyr-gutten foretrekker å gå med. Klokken fra Triwa er et av få tilbehør Hellemyr-gutten foretrekker å gå med.

– Smykket mitt har jeg kanskje gått med i over ett år, så det er vel et typisk «presten-trademark», ha ha.

– Kult, men hvorfor blir du kalt «presten» egentlig?

– Jeg ville bli prest en gang i tiden, og da klarte ikke kompisene slutte å kalle meg presten etter at jeg la yrket på hylla. Etter det har jeg bare blitt «presten».

_MG_6179

Ti år frem i tid ville jeg tenkt at jeg hadde mange bra plagg fra gode designere og satte dem sammen til en ålreit stil.

Drømmer om 70-tallet

– Om du kunne reist tilbake i tid, hvilke årstall ville du levd i stilmessig?

– 1970-tallet, Rolling Stones, David Bowie – litt punk samtidig preppy.

– Jeg ser for meg at jeg hadde hatt på meg en pastell-dress i rosa og en gul skjorte, med noen loafers i samme stil som dressen. Og kanskje med et tørkle rundt hodet.

– Hvilken stil ønsker du aldri skal komme tilbake?

– Jeg er ikke så glad i 2002 hip-hop-stilen med svære dongeri-bukser med broderi og gigantiske t-skjorter. Den føler jeg ikke trenger å komme tilbake igjen. Jeg er glad skinny-jeans kom inn i hip-hop for noen år siden!

Kristiansands-gründeren er glad i å kle seg i skandinavisk-design. Antrekket er fra Han Kjøbenhavn og sko fra Common Projects. Kristiansands-gründeren blir inspirert stilmessig gjennom musikk. Antrekket er fra Han Kjøbenhavn og sko fra Common Projects.

– Hvis du om ti år skal se tilbake på stilen din slik den er nå, hva tror du at du selv vil si om deg selv?

– Jeg tror jeg vil si at den sveisen kanskje var litt teit. Den er kul nå, men om ti år er den kanskje helt tøysete. Jeg ville tenkt at jeg hadde mange bra plagg fra gode designere og satte dem sammen til en ålreit stil.

– Ikke stress for mye

– Og til slutt, hva er ditt aller beste stiltips?

– Ikke stress for mye. Ta på det som faller deg inn og vær sikker på fargekombinasjonene i antrekket. Og pass på at buksene sitter ordentlig, da kan du bruke de til det aller meste.

[sc name=»Facebook-teaser» ]

Publisert:
Oppdatert:
  1. Mote

Sonny Sehjpal: – Jeg har vært interessert i klær og hvordan jeg ser ut hele livet

Han har en sofistikert stil med en vri av streetwear, og blir flau av 2008-trenden med strikk rundt buksebeina. Bli med inn i klesskapet til Sonny!

Oppdatert: