Livsstil

Derfor bør du ikke droppe treningen når du har mensen

Ifølge svensk studie kan intensiv styrketrening under mensen være effektiv, og føre til mer muskler.

Oppdatert:
  • Rachel Nordtømme

Ikke dropp treningen når du har mensen. Ifølge svensk studie kan den faktisk gjøre treningen mer effektiv. FOTO: BOJAN MILINKOV / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX

Mange dropper trening når de har mensen, og ser på det som en ulempe. Men ifølge en svensk studie trenger det ikke å være det, skriver forskning.no.

Forskeren Lisbeth Wikström-Frisén har kommet fram til at menstruasjonssyklus kan påvirke kvinnenes presentasjoner. Hun delte 59 veltrente kvinner mellom 18-35 år i tre grupper.

LES MER:

I høst satser treningssentrene på crossfit, trampoline og ski

To av gruppene drev intens styrketrening av ben fem dager i uka i fire måneder. Den ene gruppa økte innsatsen de to første ukene (også da de hadde mensen), mens den andre økte intensiteten de to siste ukene av syklusen. En kontrollgruppe trente tre ganger i uken uten å ta hensyn til mensen.

Gruppa som trente mest intenst de første ukene, presterte bedre enn de som gjorde det de to siste ukene, fikk mer muskelmasse og hoppet høyere. Kontrollgruppa ble og sterkere, men fikk ikke mer muskelmasse.

Forskeren konkluderte med at det er best å trene hardt de to første ukene av syklusen om en vil bygge muskler i beina, ifølge forskning.no.

[sc name=»SVADA» ]

Publisert:
Oppdatert:
  1. Trening

Denne treningen burde være obligatorisk, mener forskere

Forskerne anbefaler at treningen er obligatorisk og strukturert - hvis ikke blir det bare de som allerede er i form, som dukker opp.

Publisert:
  • Line Pevik