Livsstil

Her vil utelivsbaron åpne restaurant

– Det er vel 80 prosent sannsynlighet for at vi åpner i Kristiansand, sier Jan Vardøen som vil ta det populære pizzakonseptet Villa Paradiso ut av Oslo.

Publisert:
 • Richard Nodeland

Det er i den gamle gymsalen til Kongens gate skole at utelivsbaronen ønsker å åpne restaurant. FOTO: Geir Christian Johannessen

KRISTIANSAND: – Vi ønsker å vokse og åpne nye restauranter. Jeg var nede i Kristiansand for et par måneder siden for å se litt på utelivet, og skal ned igjen på onsdag for å se nærmere på et mulig restaurantlokale, forteller Jan Vardøen til Fædrelandsvennen.

Nærmere bestemt Kongens gate 45 og den gamle gymsalen til Kongens gate skole som vender ut mot Dronningens gate.

Står bak mange utesteder

Den 55 år gamle utelivsbaronen står bak en rekke populære utesteder og restauranter på Grünerløkka i Oslo. Foruten nevnte Villa Paradiso, er barkonseptene Aku-Aku og Bar Boca, mikrobryggeriet Grünerløkka Brygghus, og spisestedet Nighthawk Diner, alle sentrert langs trikkegata Thorvald Meyers gate, i Vardøens portefølje.

Det er i et intervju med Dagens Næringsliv at planene om en filial i Kristiansand avsløres. Bakgrunnen er at Vardøen og medgründeren Trond Haug har samlet sine italienske matkonsepter i selskapet Paradiso Holding, hvorav 60 prosent av aksjene ble solgt til investeringsselskapet Credo Partners som nå skal hjelpe med å ta Villa Paradiso ut av Oslo.

LES OGSÅ:

LES MER:

Ble kåret til årets Harvey’s-gjest: – Det er mixed feelings rundt denne kåringen

LES MER:

Her er ekspertenes juleøl-favoritter fra Sørlandet

LES MER:

Foreslår flombelysning i Tollbodgata

Jan Vardøen ser på mulighetene for å åpne restaurant i Kongens gate. FOTO: Rolf Øhman

Inntil 150 gjester

– Det er vel 80 prosent sannsynlighet for at vi åpner i Kristiansand. I så fall blir det en restaurant med plass til 120–150 gjester med mellom 30–35 ansatte. Går vi for dette åpner vi i løpet av 2018, senest i 2019, forteller Vardøen.

Den lille usikkerheten bunner i om det er et godt nok marked for pizzarestauranten i byen.

– Vanskelig å drive

– Jeg har hørt at det ikke er så lett å drive der, så vi må se litt på utelivskulturen og om kristiansanderne liker å gå ut å spise, sier Vardøen og fortsetter:

– For 10–20 år siden var Oslo nesten for ødemark å regne utelivsmessig. Så har det skjedd en stor endring i kulturen der folk, særlig de unge, spiser mye mer ute enn før. Spørsmålet er om det også gjelder resten av landet.

Pizzarestauranten Villa Paradiso har holdt til på Olaf Ryes plass på Grünerløkka siden 2004, men nylig åpnet også en filial på Frogner. En tredje filial åpner på Majorstua før jul, mens det ifølge DN også er planer om filialer i Skien, Porsgrunn og Tønsberg.

Villa Paradiso på Olaf Ryes plass på Grünerløkka i Oslo. FOTO: Berit Roald / NTB scanpix

– Først og fremst familierestaurant

– Villa Paradiso er jo først og fremst en familierestaurant hvor man kan feire bursdager og første skoledag. Jeg har ikke sans for krampehippe og moteriktige steder. Det skal være lave skuldre og god stemning. Det blir mye mer jordnært med barn til stede og vanskelig å være hipp når du har gulp på skuldrene, humrer Vardøen.

Selv om «Kongen av Grünerløkka», som han ofte kalles, ikke har noen direkte tilknytning til Kristiansand, har han vært mye på Sørlandet.

Sommerminner fra Spangereid

– Jeg hadde alle mine sommere i barndommen på Gahre i Spangereid hvor besteforeldrene mine bodde. Et virkelig nydelig sted. Så har jeg familie i Risør, som jeg også besøker ofte. Der utdannet jeg meg også til trebåtbygger, forteller Vardøen.

Foreløpig er det ikke planer om å ta med øvrige Grünerløkka-konsepter som Aku Aku, Bar Boca og Nighthawk Diner sørover.

– Vi åpnet faktisk en Nighthawk Diner i Bygdøy allé i går, men har ingen planer om noe mer. Men man skal aldri si aldri.

– Velkommen Jan Vardøen

– At Vardøen planlegger å etablere seg i Kristiansand tenker jeg bare er positivt. Mer konkurranse og nye restauranter gjør at flere folk går ut og spiser. Konseptet til Vardøen er knallbra, men det er rom for oss begge. Han har sin stil og vi har vår, sier Tore Gjesteland, forretningsutvikler og medeier i Jonas B Gundersen, som blant annet driver restauranten Jonas B. på Torvet.

Tore Gjesteland. FOTO: Nils Henrik Sjo

Han erkjenner at det er mange tilbydere av pizza, men påpeker samtidig at markedet vokser.

– Jonas B. er mye mer enn bare pizza. Vi har et fullt kjøkken i tillegg. Samtidig er den italienske pizzaen langt på vei i å avløse den amerikanske i de store kjedene, sier Gundersen.

Dolly Dimples, som han selv grunnla, og nyåpnede Domino’s Pizza, anser han ikke som direkte konkurrenter.

– De driver i en helt annen kategori. Vardøen vil derimot bli en direkte konkurrent, men jeg velger å se på ham som en kollega og håper på godt samarbeid. Velkommen Jan Vardøen.

Publisert:
 1. Kristiansand
 2. Jan Vardøen
 3. Villa Paradiso
 4. Spangereid
 5. Restaurant

Satser på italiensk i Markens

Torsdag åpner dørene til Mat & Utelivs nye italienske satsing, Bellini, som blir både restaurant, bakeri, kafé og deli.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Flere større pizzakjeder har startet opp i Stavanger og Sandnes. Nå kommer én til.
  12 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  14 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Sumo har åpnet i Tollboden: – Vi er klare for å vokse videre i Rogaland
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  12 spisesteder i Stavanger og Sandnes med god mat og fin uteservering
  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT
  24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
  10 MÅNEDER SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Amalie (21) studerer i Kairo: - Helt vanlige gjøremål blir veldig frustrerende
  3 ÅR SIDEN