Mari lever drømmelivet som modell i Cape Town

Mari Hansen (23) lever et liv mange drømmer om. Hun bor i Cape Town med sin heite forlovede, Luc Lenferna de la Motte, og reiser rundt i verden og jobber som modell.

Oppdatert:
Mari og forloveden Luc Lenferna de la Motte har funnet lykken i Sør-Afrika. Foto: Privat

Men er modell-livet like glamorøst som folk tror? Er livet hennes like romantisk og spennende som Instgram gir uttrykk for? Og hva man oppleve i Cape Town?

Som neste person ut i spalten «Sørlendinger i utlendighet» tok vi en prat med kristiansandsjenta!

image6

– Hvordan endte du opp i Cape Town?

– Jeg bodde i London, og hadde en veldig hektisk timeplan. Agenten min foreslo å dra dit, for man kan jobbe ganske greit der samtidig som man er på en fantastisk plass, og har litt halvveis ferie samtidig. Det var også her jeg møtte mannekjøttet i livet mitt, som gjorde at jeg endte opp med å bli der.

– Fortell om hvordan det er å bo der!

– Det er det motsatte av å bo i Norge. Man må være forsiktig 24/7, fordi kriminaliteten er veldig høy. Det fikk jeg oppleve da jeg ble ranet med kniv for et halvt år siden. Det er gjerder overalt, og man må tåle ekstrem varme og tåle kulde uten å ha isolasjon i hus. Ja, det er kaldt her om vinteren.

– Men det er fantastisk også. Det er en veldig enkel livsstil og alt er veldig laidback. Ting er cirka ti ganger billigere enn i Norge, og alle er på den såkalte Cape Town-tiden, noe som betyr at alle kommer mellom 30 minutter og en time for sent til alt.

Smiles and stuff

– Det er alltid noe moro som foregår

– Hva synes du er det absolutt beste med byen?

– Det absolutt beste er at jeg får være med min forlovede og nyte livet hver eneste dag. Man er nærme sjø og strand, og det er alltid noe moro som foregår, enten det er kunstutstillinger, konserter, festivaler eller late dager på stranda. Mulighetene er endeløse hvis man har lyst til å ha det gøy.

– Og det jeg kanskje liker aller best er at janteloven er et ord som ikke finnes i vokabularet der nede. Folk er glade for andre når noen lykkes og ønsker som regel at alle skal være best mulig i det de gjør.

- LES OGSÅ: Sarah jobber bak murene på et av verdens mest beryktede fengsler

- LES OGSÅ: Christiane lever ut skuespillerdrømmen i Chicago

- LES OGSÅ: Ida Oline lever etter YOLO-prinsippet

I'm oh so ready for Cape Town summer and winefarm visits again. Soon

– Hvilke ting anbefaler du, som «insider», folk å oppleve?

– Jeg synes alle må gjøre de klassiske turist-tingene der nede, som å klatre Lions Head, reise til toppen av Table Mountain, dra på Clifton Beach og slappe av en hel dag og se solnedgangen derfra, eller hilse på pingvinene i Boulders Beach. I Hout Bay, som er en 25 minutters kjøretur unna, har de et helt fantastisk marked for mat og små duppeditter som man kan kjøpe med seg hjem.

– Til slutt må man definitivt få med seg vinsmaking på en av de ekstremt mange vinfarmene som er i utkanten av Cape Town. Man kan til og med ta en trikk som stopper på noen av de fineste vingårdene, og hoppe av og på som man ønsker i løpet av en dag. Det er en 50 minutters kjøretur utenfor Cape Town, men det er verdt det!

I know it doesn't look real, but it is. One of the most beautiful drives evaaaaaaaaaaaaaaaa

Tøft å vokse opp i ung alder

– Hva har vært den tøffeste utfordringen så langt?

– Å bli uavhengig og vokse opp i så tidlig alder. Jeg var 18 år da jeg startet, og visste ikke mye om noe, egentlig. Å lære seg små ting som å sette på en vaskemaskin, betale regninger og sette opp månedlig budsjett var noe jeg var elendig på. Men man lærer fort når man ikke har noe annet valg.

– Noe som også var vanskelig, og fortsatt er det, var å reise fra familie og venner og vite at man bare ser hverandre et par ganger i året. Da hjelper det når man har helt spesielle venner man ikke trenger å se eller snakke med så ofte, men ting er akkurat de samme som de var når man ser hverandre igjen.

image7

– Hva er det rareste du har opplevd som nordmann i utlandet?

– Hmm. Det må vel være at man kan ikke kan spise kakemann og drikke julebrus når det er jul. Eller at folk ikke har peiling på hvor du kommer fra når du sier du er fra Norge. Jeg fant fort ut at det er et veldig lite land da jeg kom ut i den store verden.

– Fortell om en vanlig arbeidsdag for deg?

– Ingenting heter «en vanlig arbeidsdag» for meg. Når jeg skal på shoot våkner jeg som regel grytidlig og går på jobb i alt fra fem til 20 timer. Man vet aldri hva som skjer, og oppdragene er aldri like. Det er vel det jeg liker så godt med det også.

– Hvis jeg har en dag med castinger, så løper jeg rundt som en gal for å prøve å rekke å komme meg til alle i løpet av en dag. I Paris har jeg sett mer av metroen enn selve byen.

- LES OGSÅ: Jannike var reisesyk – flyttet til Grønland

- LES OGSÅ: Mia (21) går på Ivy League-skole i USA

Instagram post by Mari Lenferna de la Motte 🌾 • Sep 15, 2015 at 10:01am UTC

For å være ærlig, så tror jeg yrket er mye hardere enn folk tror. I virkeligheten er det så lite glamorøst som det kan bli.

– Fortell om de gøyeste modelljobbene du har hatt så langt?

– Alle jobbene er morsomme og forskjellige på hver sin måte. Men jeg husker spesielt en jobb jeg hadde i Cape Town, der jeg var med et helt crew jeg kjente.

– Da dro vi på en todagers roadtrip, hvor vi stoppet for å filme og ta bilder der vi hadde lyst og syntes det så kult ut. Vi badet, spiste på Farmers Market, var på epleslang, og sov i en øde hytte flere timer unna Cape Town. For meg er det de enkle tingene som gjør meg glad, og som teller mest.

image13

Oppdaget på russetreff

– Hvordan ble du oppdaget?

– Dette er det spørsmålet jeg gruet meg mest til. Haha! Jeg var i Kongeparken i russetiden. Jeg og jentene jeg dro med, satt i bilen vår og var godt i gang med festen da en dame kom bort til meg og spurte om jeg var interessert i å være med i en modellkonkurranse. Selvfølgelig var jeg ikke det. Jeg var opptatt med å ha det gøy, og modellyrket virket bare teit.

– Senere på dagen kom hun bort igjen, og sa at jeg absolutt måtte være med. Jeg var ikke så veldig keen, men en av venninnene mine tvang meg til å gå bort. Ti minutter senere hadde jeg vunnet kontrakt og tur til London. Siden det har det gått i ett. Så tusen takk, Maren Mykland, for at du tvang meg!

Casting Polaroids

– Hvordan synes du det er å jobbe som modell?

– Det er veldig rart egentlig. Jeg stortrives, og er utrolig takknemlig for at jeg har muligheten til det. Men på den andre siden er det, som alle vet, et sykt press fra alle kanter med fokus på kropp.

– I tillegg har jeg en veldig uforutsigbar timeplan. Jeg kan ikke reise bort en helg uten å spørre byrået mitt om lov, eller klippe og farge håret mitt som jeg vil. Og man må være ekstremt tålmodig, for det blir ofte mye venting. Så lenge man tar ting med et smil, så går det som regel greit.

This would be an appropriate time to play seaside by the kooks

– Opplever du at modellyrket er like hardt som det fremstår i media?

– For å være ærlig, så tror jeg yrket er mye hardere enn folk tror. I virkeligheten er det så lite glamorøst som det kan bli. Vi bor i leiligheter med ti andre jenter, med ett bad. Man jobber ofte 20 timers lange arbeidsdager, og blir sett på som en gjenstand.

– Vi har et ekstremt kroppspress, og må tåle å bli objektivisert på en daglig basis. Jeg har blitt kalt alt fra gravid til at jeg ser ut som et troll. Men jeg velger å være i dette yrket selv, så da er det bare å lære seg at det som regel ikke er personlig ment.

Flowers and smiles for days. Driving up the east coast for weekend adventures

– For meg er det de ekstremt lange arbeidsdagene, ventingen og det å være så mye alene som tar på. Man er konstant omringet av folk, men det er folk man ikke kjenner, og ofte folk som ikke snakker engelsk. Man bor i en koffert, som til tider er ekstremt frustrerende. Jeg har aldri satt så stor pris på klesskap og kleshengere i mitt liv, som det jeg gjør den dag i dag.

Usikker på hva fremtiden bringer

– Gjør du noe annet ved siden av?

– Jeg er en utrolig slapp person. Mitt spiritanimal er et dovendyr. Jeg kunne sikkert ha gjort mer en det jeg gjør ved siden av all modelljobbingen. Jeg gjør det alle andre folk gjør – henger med venner, går ut, drar på stranda, ser ekstremt mye film, leser, går mye på tur i skog og fjell, og jeg elsker et godt glass med vin. Jeg tror jeg vil si at vin er min hobby, hvis det er lov.

- LES OGSÅ: Petter hjelper norske bedrifter til suksess i USA

- LES OGSÅ: Anders drømmer om “Doctor Who”-hovedrolle

- LES OGSÅ:

LES MER:

Nina lagde street art-dokumentar – ble godkjent av Banksy

I think he was sad I had to leave him so he didn't want to let me sleep.

– Hvordan har veien vært dit du er i dag?

– Den har vært ekstremt lang, og gått veldig fort. Jeg har hatet det og elsket det samtidig, men det har gjort at jeg er der jeg er i dag. Så jeg er evig takknemlig for det. Det er mye jeg ikke skulle ha gjort, og mye jeg skulle ha gjort annerledes, men hey – you live and you learn!

– Hva vil du bli når du blir stor?

– Jeg har ikke peiling på hva jeg vil bli. Så lenge jeg er snill mot andre, og har like mye selvironi som det jeg har nå, så har det ikke så mye å si egentlig. Jeg skal vel klare å gjøre det beste ut av det uansett.

Han sjarmerte meg i senk med sine litt spastiske dansemoves, og ler ofte med en latter som gjør at han høres ut som en gris.

💍 I said YES! I get to spend the rest of my life with my best friend! I actually don't know what else to say because you can't really describe this using just words.

Har funnet sin soulmate

– De som stalker deg på Instagram har garantert fått med seg at du er forlovet med en superkjekk modell. Fortell om ham, livet deres sammen og om hvordan dere møttes?

– Jeg og min kjære kjæreste/bestevenn/forlovede har vært veldig heldige. Det kan høres klissete ut, men vi har hatt gleden av å finne vår soulmate i en veldig ung alder. Han er halvt fransk-mauritansk, og halvt sørafrikansk. Ikke bare er han veldig fin å se på, men han har akkurat like dårlig humor som det jeg har, samt en del mellom ørene. Modelljobbingen har han satt til side for hans relativt nye jobb som analytiker i et privat aksjefond.

– Vi møttes da jeg kom til Cape Town. Jeg likte ham overhodet ikke da. I mine øyne var han en arrogant idiot. Men det forandret seg fort da han sjarmerte meg i senk med sine litt spastiske dansemoves, og han ler ofte med en latter som gjør at han høres ut som en gris.

When all we had to worry about was if we were having too much fun

– I mars skal vi gifte oss. Jeg er vel den siste personen noen skulle ha trodd kom til å være gift i en alder av 23! Men når man har truffet den rette, så har man truffet den rette. Og jeg får byttet ut mitt kjedelige etternavn, Hansen, for et veldig kult etternavn. Lenferna de la Motte.

– Vi har et veldig bra liv sammen. Vi bor i en fin leilighet ved sjøen i Cape Town, og er som regel veldig uatskillelige når jeg ikke er ute og reiser. Man kan beskrive oss som Beavis og Butthead på nye eventyr der vi finner på veldig mye gøye og rare ting. Livet vårt er som regel alt annet enn kjedelig. Men vi elsker å slaske på sofaen med godteri og en god film også.

Do I miss him? Yes I do

Man innser ikke hvor bra Sørlandet er før man drar derfra.

– Er livet ditt like spennende som det ser ut på sosiale medier?

– Livet mitt er veldig annerledes i forhold til livene til veldig mange andre hjemme i Norge. Jeg har fått oppleve mye i løpet av kort tid. Jeg har reist hele verden, møtt helt fantastiske-, og ikke fantastiske mennesker. Jeg har hatt anledning til å nyte livet på en måte som er veldig sjelden. Men når det er sagt så er jeg jo bare ei helt normal jente fra Sørlandet. Livet mitt har sine ups and downs, det også.

Today marks the two and a half year anniversary with this Guy. Life is good, and so are you @lucdelamotte

– Hva savner du mest med Sørlandet når du er borte?

– Det er vanskelig å bare nevne noen få ting. Men det må bli mamma, Sørlandschips, komper, båtturer i skjærgården på en fin smeigedag , fiskebrygga, Hennig-Olsen is, og så mye, mye mer. Man innser ikke hvor bra Sørlandet er før man drar derfra.

– Har du planer om å komme tilbake til Kristiansand, eller Norge, eller vil du fortsette ute?

– For øyeblikket tror jeg ikke vi kommer til å flytte til Kristiansand eller Norge med det første. Men man vet jo aldri. Spør meg igjen om fem år, da er sikkert alt helt annerledes.

Tidenes hyttetur med tidenes jenter 🐒

– Hvor går veien videre?

– Veien videre går fra Paris, hvor jeg er akkurat nå, til Cape Town, med et pit-stop på Island med modelljobbing. Til jul skal jeg og Luc hjem til Norge – mest for å spise pinnekjøtt og renne på akebrett. Etter det blir det tilbake til Cape Town. Så får vi se hva som skjer. Ingen plan er den beste planen!

- LES MER:

LES MER:

Her er KRSby sine fem burgerfavoritter

- LES MER:

LES MER:

Denne uka redder Hellstrøm Zarinas på TV3

- LES MER:

LES MER:

Her er de fem største kysse-tabbene

Table mountain and its table cloth. And Luc

Er du også litt reiselysten? Her er 20 tegn på at du ikke er klar for å slå deg til ro…

Publisert:
Oppdatert:

Fem reisekontoer du bør følge på Instagram

Her er noen av KRSby sine #travelgram-favoritter fra Sørlandet!

Publisert: