Uten bunad? Her er fem ting du ikke må gjøre 17. mai!

Er du ikke heldig nok til å eie verdens fineste klesplagg?

Publisert:
  • Maren Hald Bjørgum, Krsby.no
I fotoarkivet fant vi disse flotte folka, riktig antrukket i bunad. Ikke spesielt god stemning om du møter i jeans på 17. mai.

Da var vi her igjen. 17. mai, dagen da hele byen fylles til randen med vakre, penkledde mennesker, unger med softis og vinterbleke tenåringer i litt for korte, pastellfargede kjoler og litt for høye heler.

Har du ikke en bunad hengende i skapet, klar for den ene av få anledninger hvor man faktisk får brukt den?

Ikke fortvil!

Det er fremdeles en hel haug med antrekk du kan gå for.

Vi har funnet fram et par alternativer, men først et par huskeregler for hva du ikke under noen omstendigheter bør finne på å gjøre.

Følg Byas.no på Facebook!

Ikke gjør dette

Fem huskeregler for hva du helst ikke skal gjøre på 17. mai:

1. Husk at 17. mai er en familiedag og ikke minst et arrangement som skjer på dagtid. Hvis du pleier å bruke kjolen til lørdagskvelder ute på byen er den kanskje ikke den rette for 17. mai-feiringen. Det samme gjelder sminken: de sotede pandaøynene kan vente til kveldstid.

2. Ikke vis BH-stroppene. Det ser kanskje kult ut på kjendiser i paparazzi-bilder, men 9 av 10 ganger er det bare trashy. Det er hundre forskjellige måter å skjule disse på. Benytt deg av hvilken som helst av disse...

3. Dropp de ekstremt høye helene. Du kommer til å gå, stå, gå og stå enda litt lenger. Og så gå enda litt mer, gjerne på brostein. Det er ingenting som er mindre sexy enn damer som vakler bortover brosteinene i litt for høye heler. Hvis du absolutt insisterer på at de 12 centimeter høye hælene er nødvendige, pakk med deg et par ballerinasko i vesken. Du vil nok takke oss.

4. Jeans er ikke lov. Hver eneste 17. mai er det alltid noen få som ser ut som om de har lagt ekstra innsats i å ikke bry seg om at dette er en festdag. Det er ikke så kult som det du tror det er. Ei heller en spesielt effektiv protest mot konsumersamfunnet eller lignende saker.

5. Spør deg selv: Ville [fyll inn kongelig persons navn her] gått med dette? 17. mai er en tradisjonell høytid, spar de mest ekstreme moteartiklene til hvilken som helst annen av årets 365 dager. Nøkkelord: Classy.

Match med mønster

Mønster har vært trendy i et par år nå, og denne våren og sommeren er ikke et unntak. Velg en kjole eller skjørt/topp-sett som kler din hudtone, og kombiner med nøytralt tilbehør.

Hent inspirasjon fra Oscar de la Renta og Kate Spade, og bruk farger for alt de er verdt. Et hvitt midiskjørt er helt riktig for denne trenden og kan godt kombineres med tjukke hæler eller espadriller.

Fra venstre: Topp og skjørt fra BikBok, sko fra Zara og kjole fra Kate Spade.

Sommer, blonder og bare bein

En hvit blondekjole med trekvartlange ermer er en sikker vinner.

Kombiner med plattform eller flatformsko, både nøytrale farger (som forlenger beina dine) eller sterke farger som blått eller rødt fungerer bra med hvitt.

Fra venstre: Sko fra Jeffrey Campbell, Kjole fra BCBG, veske fra Kate Spade og kjole fra Zara.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Vårens fineste trender

LES MER:

* Med disse enkle triksene ser du noen centimeter høyere ut

LES MER:

* Joachim (22) starter modellbyrå for alle som har lyst: – Tar et oppgjør med kroppshysteriet

Publisert:

25 tips til 17. mai-antrekket

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å finne frem finstasen. Her er antrekkene som redder deg!

Publisert: