Lanserer utleieordning av eksklusive moteplagg

På tirsdag ble sobocommunity.no lansert, et nytt alternativ for moteinteresserte.

Oppdatert:
Anjali Bhatnagar har egentlig aldri vært spesielt opptatt av mote. Nå er hun likevel gründer for et nettsted som tilbyr en ny måte å «shoppe» på.

Torsdag var de på konferansen Nordic Edge for å fortelle om prosjektet sitt.

Navnet SoBo kommer fra something borrowed, og nettsiden legger til rette for at man skal kunne leie designerplagg til en lavere pris. Både butikker, designere og privatpersoner kan leie ut.

Følg Byas.no på Facebook!

Vil ha Stavanger-butikker med

Foreløpig er kun butikker fra Oslo med på laget, men Bhatnagar og gjengen er i dialog med butikker i Stavanger-området også.

– Det som er så fint, er at vi ikke er avhengig av å være fysisk tilstede, vi tilrettelegger og gjør det enklere for butikker å tilby utleie, sier Bhatnagar.

Hvis du har mye ubrukt gull i klesskapet, er det med andre ord bare til å sette i gang.

– Privatpersoner kan fint starte opp utleie uten at vi er etablert der allerede. Alle er velkomne til å leie ut tingene sine, så lenge de er av høy kvalitet.

LES OGSÅ:

LES MER:

Her skal Stine (26) starte eksklusiv klesbutikk i Stavanger sentrum i mars

LES MER:

Kjenner du noen av disse motefine festivaldeltakerne?

LES MER:

Her kan du shoppe miljøvennlig mote

Bærekraftig

Hun tror tjenesten kan tilby noe nytt til markedet.

– Butikker tar som regel inn ganske «kjedelige» plagg, fordi at ingen vil kjøpe en kjole til 5000 kroner som de bare kommer til å bruke en gang. Hvis de derimot kan leie den, kan det være enklere å gå med kjolen.

Det kan føre til mer kreativitet og mer trendbaserte plagg i høy kvalitet.

– Nå kjøper folk trendplagg på Zara og H&M, såkalte «fast fashion»-butikker, og kaster dem igjen etter en sesong.

Hun tror derimot at SoBo kan være et vel så godt alternativ.

– Dersom man heller leier et plagg til samme pris, kan du gå med plagg du egentlig ikke har råd til eller lyst å investere i, og så er det mer bærekraftig at fast fashion-kjøpene reduseres. Det er ingen hemmelighet at klesindustrien bærer en stor byrde av verdens forurensning.

We have just launched the first fashion rental 🎉 Rent fashion pieces from creative individuals, designers and stores, wherever in Norway you are #sobocommunity

Kvalitetssikrer

Det er derimot ikke hva som helst som leies ut. SoBo går igjennom alt av annonser som legges ut for å sjekke at det er kvalitetsplagg av høyere verdi.

– Vi tar 20 prosent av fortjenesten, men det inkluderer at plagget blir forsikret. Blir det ødelagt, reparerer vi eller så gir vi en erstatningssum, sier gründer Anjali Bhatnagar.

– Man kan leie ut alt av klær, smykker og hatter, men sko er ikke lov. Det er av hygieniske hensyn, og i tillegg former jo skoen seg etter formen på foten til brukeren, legger hun til.

Utleierne bestemmer

Hva butikkene velger å gjøre med varen etter å ha leid den ut, er opp til dem.

– De kan selge varen til rabatterte priser hvis de vil.

Det er også opp til dem å bestemme hvordan leietakeren får tak i plagget.

– Noen butikker vil helst at kunden henter plagget i butikk, for da får de trafikk i butikken, mens andre sender. Det får de velge selv.

Hun forteller at hele hensikten med tjenesten er å tilby en dose eksklusivitet og kreativitet til moteinteresserte på en bærekraftig måte.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Derfor forsvinner bussen fra sanntids-appen

LES MER:

– Vi vil revolusjonere måten tjenester blir solgt på

LES MER:

Joakim (28) fra Auglend lanserer egen kleskolleksjon

Publisert:
Oppdatert:

Gründerduo fra Sandnes: – Vi tror dette er fremtiden

Rebecca Ribesen Sjølie og Lisa Ribesen startet plattformen «ReLi» for utleie av klær. De vil bidra til å endre norske klesvaner, og mener at det å leie klær er fremtidens garderobe.

Publisert: