Livsstil

Her er årets Spis Ute Uka-meny

4. februar braker det løs med årets Spis Ute Uka i Kristiansand. 48 spisesteder inviterer folket til hovedretter til rabatterte priser.

Oppdatert:
  • Kristian Hole
Harald Rolla Olsen, kjøkkensjef på Torvet Bistro, ser fram til «Spis ute uka», hvor restauranten håper å selge rundt 2000 biffsmørbrød.

– Det blir spennende for Torvet Bistro å være med for første gang. Vi håper å selge rundt 2000 biffsmørbrød, sier daglig leder ved Torvet Bistro, Tom Helge Djuphagen.

Han representerer et av de nye spisestedene som for første gang er med på matfestivalen Spis Ute Uka. Totalt er det 48 spisesteder som er med på moroa i år.

  • Her har den nye kafeen på Torvet åpnet

Årets meny kan du se nederst i saken!

Vil slå rekorder

Tom Helge Djuphagen, daglig leder på Torvet Bistro, gleder seg til den hektiske uka braker løs 4. februar. – Det blir den ultimate testen, sier han.

Prosjektleder Henning Ross Vestavik og salgs- og markedsansvarlig Morten Johansen sier til KRSby at de håper å slå fjorårets rekord med 83.111 solgte retter:

– Vi har et hårete mål hvert år om å selge like mange retter som det er innbyggere i Kristiansand, som per dags dato er 91.440, sier Vestavik.

Siden konseptet Spis for 100 ble lansert i 2010 har tallene steget jevnlig. I 2018 ble konseptet og navnet endret til Spis Ute Uka, hvor det tilbys hovedretter til 100, 125 og 150 kroner, i tillegg til oppgraderinger i måltidet.

Prosjektleder Henning Ross Vestavik (t.h.) og salgs- og markedsansvarlig Morten Johansen.

Her er årets meny

46 spisesteder i Kristiansand er med på årets Spis ute uka.
  • Amigos: 125,-
  • Pollo à la Parilla: Grillet kyllingbryst gratinert med cheddarsaus, BBQ og ost. Serveres med ris, bønner og salat.
  • Bakgården: 125,-
  • BBQ-marinert pork belly med kimchi.
  • Bellini: 125,-
  • Oksehalelasagne med oksehaleragu, toppet med parmesan, eller pepperoni-pizza med tomat, mozzarella og pepperoni.
  • Big Horn Steak House: 125,-
  • 200 gram ytrefilet serveres med Big Horn-poteter og valgfri pepper/bearnaisesaus.
  • Brygghuset: 125,-
  • BBQ-spareribs med coleslaw og ovnsbakte poteter
  • Burger Bordello: 125,-
  • Velg mellom: bacon & cheddar-burger med tørrsaltet bacon, amerikansk cheddar, tomat, løk og dressing. Eller street bbq-burger med cheddar, jalapenomajones og bbq-saus. Den siste er vegetaralternativet the vei med kikert- og spinatburger med babyspinat, persillemajones og syltet løk. Fries følger med.
  • Bølgen & Moi: 150,-
  • Sterling-kveite med gulrotkrem, puylinser og kveitevelouté.
  • Bønder i Byen: 125,-
  • Salat med langtidsbakt kylling, tomatmarmelade, syltet eple, rødkålsalat og estragonmajones.
  • Campino Kristiansand: 100,-
  • Medium kebabpizza eller kebab-tallerken. Velg mellom kylling, okse og svinekjøtt.
  • Clarion Hotel Ernst: 125,-
  • Lunsjbuffé inkludert dessert, bord, kaffe og te. Gjelder hverdager fra 11.30 til 14.30 – og i helgedager fra 12.30 til 15.00.
  • Drømmeplassen: 100,-
  • Drømmekringle med makronfyll, mandler, sjokolade og rosiner. Bakt med egg og melk.
  • Egon Restaurant: 150,-
  • Kylling BLT sandwich: kyllingbryst med stekt bacon, tomat, majones og melon. Serveres med hvitløksdressing.
  • Frk. Larsen: 125,-
  • Helstekt ytrefilet av okse serveres med Camillas hjemmelagde fløtepeppersaus, amadinepoteter og bakte grønnsaker.
  • Glipp: 150,-
  • Velg mellom: Coq au vin, fransk gryterett med kylling, servert med amadinepoteter. Eller: biff av langtidsmodnet ytrefilet (150g), med «smaksbombe»-saus, blandet salat og pommes frites.
  • Grenseløs restaurant og bar: 150,-
  • 2-retter: Stekt kylling fra Holte gård med kyllingsjy, reddik, rosenkål, gulrotpuré og grønnkål. Til dessert er det softis med brent hvit sjokolade, lakristoffe, bringebærpuffs og sitronverbena. Tilbudet gjelder fra kl. 16.
  • Harvey’s: 125
  • Hjemmelaget cheeseburger med fries og husets purreløksdip, med burgerbrød fra Dampbageriet.
  • Herlig Land: 125,-
  • Biff servert med rødvinssaus, sauterte grønnsaker og ovnsbakte småpoteter.

Menyen fortsetter under bildet

Harald Rolla Olsen, kjøkkensjef på Torvet Bistro, ser fram til «Spis ute uka», hvor restauranten håper å selge rundt 2000 biffsmørbrød.
  • Hos Naboen: 100,-
  • Leffa’s burger: Brød fra Dampbageriet serveres med 180g oksekjøttburger toppet med cheddarsaus, stubbeskjellsopp, rødløk, agurk og tomat.
  • Håndverkeren: 125,-
  • Oksekjake bresert i rødvin, serveres med baconstekte grønnsaker og potetmos med trøffel.
  • Indian Ocean Tandoori: 100,-
  • Velg mellom: Chicken curry, kylling med indisk fløtesaus. Eller sabzi sangam, vegetarrett bestående av forskjellige grønnsaker tilsatt egnet krydder i currysaus.
  • Jonas B: 100,-
  • Velg mellom: pizza calabrese (spicy), med tomatsaus, mozzarella, salami calabrese, grillet paprika, akasiehonning og basilikum. Eller: pizza amore, med tomatsaus, mozzarella, gårdsskinke og sjampinjong.
  • Jordbærpikene: 125,-
  • Nachos med storfekjøtt, gratinert med norvegia-ost, toppes med vårløk, mais, koriander, salsa og rømme.
  • Kjøkkenskapet avdeling Aquarama og Lillemarkens: 125,-
  • Hjemmelaget curry-kyllingsuppe, inkludert et stykke gulrotkake og kaffe.
  • Kjøkkenskapet bakeri: 125,-
  • Sjokoladekake for seks personer, med hjemmebakt bunn og flere slag sjokolade.
  • La Famiglia: 100,-
  • Calzone san gennaro: innbakt pizza fylt med italiensk, kokt skinke, mozzarella, ricottaost med smak av hvitløk og gressløk, ferske tomater i terninger og spinat. Toppet med tomatsaus og revet parmesan.
  • Le Monde Bankkjelleren: 100,-
  • Gourmet tapas med grillet scampi, torsk à la Middelhavet med risotto, berberkylling med syltet løk og sjampinjong. Serveres med søtpotetpurré, bibringe med charmeur potet og rødvinsglace, samt focaccia.
  • Le Monde Tapas: 100,-
  • Tapasfjøl med spanske kjøttboller i tomatsaus, glaserte kyllingklubber fra Stange, tomatsalat med chevré-krem, hjemmelaget pesto og oliventapenade, patatas bravas, brød og aioli.
  • Le’s Kitchen: 100,-.
  • Velg mellom kylling chop suey eller kylling i chilipeppersaus. Inkludert dessert, mangopudding med fruktsaus og en kopp kaffe.
  • Mai Oishi Sushi: 100,-
  • Happy mix-tallerken (14 biter), to biter nigiri laks og scampi, 2 biter crunchy California, 4 biter frityrstekt laks med cream cheese og 6 biter frityrsterkt scampi.
  • Monsoon Asian: 125,-
  • Red curry, velg mellom vegetar eller kylling. Med paprika, gulrot, sjampinjong, koriander, fersk chili og ris.
  • Mother India: 125,-
  • Murg curry, kyllingfileter med tradisjonell, indisk krydder- og currysaus.
  • Nexus E-sport: 100,-
  • Valgfri 170g hamburger toppes med cheddar, rødkål, rødløk, tomat, agurk og dressing. Serveres med luftstekt pommes frites og hjemmelaget krydder. Finnes også som vegetar, og med glutenfritt brød.
  • Patricks pub & restaurant: 125,-
  • Pepper steak, grillet biff av ytrefilet. Serveres med ovnsbakte poteter, grønnsaker med urter og kremet, grønn peppersaus.
  • Peppes Pizza: 100,-
  • Valgfri porsjonspizza: pure ham, beef & onion, vegetarian, eller BBQ-chicken. Finnes i glutenfri varianter.
  • Pizzabakeren avdeling Torridalsveien og Fagerholt: 100,-
  • Valgfri medium pizza.
  • Restaurant Skrubbsulten: 100,-
  • Husets burger med salat, løk, syltet agurk, dressing og cheddarost. Serveres med båtpoteter og aioli.
  • Scandic Kristiansand Bystranda: 150,-
  • Torskerygg og lun tomatsalat med sprøstekt chorizo. Serveres med potet- og hvitløkskrem.
  • Sjøhuset: 150,-
  • Ovnsbakt torskerygg med smør, stekte rotgrønnsaker, grønnkål, småpoteter og smørsaus.
  • Slakter Sørensen: 150,-
  • Biff serveres med bakte rotgrønnsaker, whiskysaus og saltbakte småpoteter.
  • Smak av Norge: 150,-
  • Fra mandag til lørdag: Grillet kveite med petit pois puré, sopp, fermentert kål, rødvinssjy og persillepoteter. Salatbord er inkludert. Søndag fra 12. til 18. er det søndagsbuffé til samme pris.
  • Snadderkiosken: 125,-
  • Tangenburger (160g), medum milkshake og ei ventepølse.
  • Teateret: 125,-
  • Pannestekt langefilet med chorizocassoulet og grillet focaccia-crostini.
  • Til Stede Mat og Mer: 125,-
  • Velg mellom: Sitrusbakt dagens villfanget fisk fra Flekkerøy. Serveres med potetpuré med urter, sesongens rotfrukter og hvitvinsaus. Eller: Murg makhani (vegansk), indisk kremet curry med cashewnøtter, serveres med tofu, sesongens grønt og parfymert fullkornsris.
  • Tolv Bord: 125,-
  • Angusburger med ost og bacon, mild cherrychillidressing, salat, tomat og rødløk. Serveres med båtpoteter og aioli.
  • Torvet Bistro: 100,-
  • Biffsmørbrød med entrecôte og syltede grønnsaker, servert på landbrød, med småpoteter og kaldpisket choronsaus.
  • Værthuset Pieder Ro: 150,-
  • Stekt laks serveres med kremet risoni med trøffelolje og hvitvinsaus.

Les lignende saker fra KRSby:

LES MER:

Harvey’s utvider igjen og satser på golfsimulatorer: – Lønner seg å satse på tilbud som ingen andre har

LES MER:

Slik blir den nye restauranten i Dronningens gate

LES MER:

Har disse UiA-studentene utviklet framtidas store matsvinn-app?

Publisert:
Oppdatert:

Her er alle «Spis Ute Ugå»-rettene: Tre ulike prisnivåer

Neste uke er det igjen klar for matkuppuke. Og denne gangen kunne spisestedene velge om retten skal koste 100, 125 eller 150 kroner.

Oppdatert:
  • Tone Pedersen