Livsstil

Alenemor til fire og PT: – Alle har en unnskyldning for ikke å trene

Helene Nordstokke er alenemor til fire sønner, men det stopper henne ikke fra å trene aktivt.

Oppdatert:
  • Magnus Nødland Skogedal
Firebarnsmor og sporty som få! Foto: Magnus Nødland Skogedal

– Jeg elsker å trene. Jeg vet at mange ser på det som stressende, men jeg vil prøve å snu det til å bli noe gøy, noe man gleder seg til. Det finnes alltid unnskyldninger for å ikke trene, sier Helene.

Hun kombinerer rollene som firebarnsmamma, personlig trener, calisthenics-instruktør og blogger på frøkenfresh.no.

– Jeg har lyst til å hjelpe vanlige folk med å komme i form. Mange treningstrender fokuserer veldig på ekstreme øvelser, men det tror jeg kan skremme bort mange som ikke allerede er i god form. De som har trent litt blir kanskje inspirert av det, men det hjelper ikke de som sitter i sofaen dagen lang, sier hun.

Visste du forresten at du ikke kan bruke disse klærne på treningssenter?

Helene Nordstokke jobber på Sats Elixia Vågsbygd. Foto: Magnus Nødland Skogedal Helene Nordstokke jobber på Sats Elixia Vågsbygd. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Fra enkle øvelser til PT

Trening sammenligner hun med å pusse tennene.

– Man kan jo ikke bare pusse tennene i én uke for å få gode tenner. Det samme gjelder for trening, man er nødt til å ha rutine for å få et godt resultat.

Don't try to find yourself, just create yourself. You can become anything you choose to be! #mondaywisdom#outdoorbella#frkenfresh#egenvekttrening#xlifeoppned#backbend#yoga#flexible#norgesbeast#nrkpuls#egenvektstrening#movement#aktivejenter#activelifestyle#fitgirl#unifit#inspiration#blisporty_no

Interessen for trening kom etter hennes fjerde svangerskap.

– Etter det følte jeg meg svært sliten, og alt var vondt å gjøre. Jeg måtte motivere meg selv for å gå og hente posten eller bare for å reise meg fra sofaen. Jeg hadde et ønske om å bevege meg mer, og begynte med enkle øvelser på stuegulvet. Så fort den yngste sønnen var gammel nok til å være med på treningssenteret meldte jeg meg inn, og begynte med gruppetimer. Siden har det bare ballet på seg, sier Helene.

Her er høstens nyheter på treningssentrene!

Treningsinteressen ble til en jobb for Helene. Foto. Magnus Nødland Skogedal Treningsinteressen ble til en jobb for Helene. Foto. Magnus Nødland Skogedal

Calisthenics

Hun er én av 16 sertifiserte calisthenics-coacher i Norge, noe hun ivrer etter å fortelle andre om.

– Jeg har vært borti mye forskjellig, men endte opp med å melde meg på et kurs i calisthenics. Det er veldig gøy å bruke sin egen kropp, og å jobbe mentalt for å klare nye ting. Å stå på hodet kan for eksempel se enkelt ut, men man må jobbe for å få det til. Man bruker mange av de samme prinsippene som med eksterne vekter, men på en annen måte, og det kan være alt fra klatring til sykling. Poenget er å bruke sin egen kropp, sier hun.

Helene liker å bruke ringer til oppvarming, for å trene både balanse og styrke. Foto. Magnus Nødland Skogedal Helene liker å bruke ringer til oppvarming, for å trene både balanse og styrke. Foto. Magnus Nødland Skogedal

Travle dager

Etter 14 år på Karmøy flyttet hun i sommer tilbake til hjembyen Kristiansand, og nå er det travle dager for 30-åringen.

– Jeg står opp mellom 6 og 7 hver dag, selv i helgene. Etter at barna er sendt til skolen går jeg enten på jobb eller så trener jeg selv. TV har jeg ikke, så det bruker jeg ikke noe tid på. Etter at barna er i seng fortsetter jeg å jobbe med mailer og planlegging. Mange tenker nok at når ungene er i seng kan man slappe av, men jeg jobber i stedet.

– Hva er planene dine videre?

– Nå skal jeg vise folk i byen hva calisthenics er for noe, og hvordan de kan bruke det. Mange tror jo at det enten er for husmødre eller for ekstreme utøvere, men det fungerer like bra for de som ønsker å trene for å holde seg i form, sier Helene.

Helene er ikke alene om å trene mye. Denne gjengen kaller treningssenteret sitt andre hjem! Noen trener beinhardt for å være klar for stranda på sommeren…

Publisert:
Oppdatert:
  1. Trening

Her er høstens nyheter på treningssentrene

Hver sesong gjør treningssentrene ulike endringer. Vi spurte de største sentrene i Kristiansand om hvilke endringer de gjør i høst!

Oppdatert: