Slår Palmesus fjorårets rekord?

På fire dager har strandfestivalen solgt omtrent 90 prosent av totalt 35.000 billetter, ifølge festivalsjefen.

Publisert:
Årets festival hadde publikumsrekord med 17.500 besøkende per dag, på grunn av utvidelsen av Bystranda.

– Vi ligger veldig bra an – langt foran fjoråret, hvor vi solgte ut alle billettene på en uke. Det er helt vanvittig. Vi tror de siste billettene ryker i løpet av de nærmeste dagene, sier festivalsjef i Palmesus, Leif Fosselie.

I fjor ble alle billettene som var lagt ut før utvidelsen solgt i løpet av sju dager og én og en halv time, noe som ble anslått å være rekord i festival-Norge for et slikt arrangement. Da var det til sammenligning lagt ut totalt 30.000 billetter. Palmesus-gjengen har tro på at de skal slå fjorårets rekord.

Dagspass revet bort

Totalt 35.000 billetter ble lagt ut for salg mandag 3. juli. Allerede etter 40 minutter var alle lørdagspassene solgt, og 90 prosent av fredagspass og VIP fredagspass var solgt. På nåværende tidspunkt er alt av dagspass revet bort. Av weekendpass er 87 prosent vanlige solgt, og 91 prosent av VIP.

– Jeg estimerer at vi totalt har solgt litt over 90 prosent av alle billettene. Det blir heller ikke lagt ut flere billetter for salg denne gang, svarer Fosselie.

LES MER:

Palmesus-billetter: Titusenvis i kø som ikke kommer inn til salget i appen

LES MER:

LES OGSÅ: – Dette ble tidenes Palmesus

«Dette ble tidenes Palmesus» uttalte Leif Fosselie etter årets festival.

Solgte ut på én uke

I fjor ble over 17.000 billetter ble revet bort i løpet av en dag. I år solgte festivalen omtrent 40 prosent flere den første dagen etter slippet, ifølge Fosselie.

Da Palmesus ble utsolgt på sju dager og én og en halv time i fjor, kommenterte Fosselie:

– Jeg tror dette er ny rekord både for oss og for festival-Norge. Det går ikke an å ikke være fornøyd med noe slikt, det er helt eventyrlig.

Om forventningene om årets salg, svarer festivalsjefen at det var en litt rar følelse på kontoret før billettslippet.

– Vi har snakket veldig lite om det, og tenkt at det nesten er for mye å klare å selge ut når vi legger ut alle billettene på én gang. Nå ser folk veldig fornøyde ut i krokene her på kontoret, beskriver han.

Flere av billettene ble utsolgt etter bare 40 minutter.

– Vi må toppe alle foregående år

Fosselie mener det handler om å bygge sten på sten år etter år for å få suksess.

– Vi har bygget opp Palmesus som konsept, og gjort det til den store festen du må få med deg. Vi leverer det vi lover. I år var det etter vår mening tidenes Palmesus, og det gjenspeiles i at folk har lyst til å komme tilbake, sier han.

– Neste år er det tiårsjubileum. Kan du gi oss et hint om hva vi kan forvente?

– Vi har planer om å feire vårt publikum, og festivalen. Det er et rundt år, hvilket betyr at vi må toppe alle foregående år. Vi har allerede begynt å legge planer, sier Fosselie, noe hemmelighetsfullt.

LES MER:

LES OGSÅ: Politiet om Palmesus: – Det er bruk og omsetning av narkotika

Publisert:

Palmesus er utsolgt

Én uke etter at billettene til neste års Palmesus ble sluppet er festivalen utsolgt.

Oppdatert: