Livsstil

Åpner ny juicebar ved Bystranda

Etter å ha etablert en fast kundebase i hovedlokalet i Kirkegata, utvider Will.i.juice ved å åpne ny filial på Tangen.

Oppdatert:
 • Damares Stenbakk

Marius Ask (t.v.) er assisterende daglig leder og Wilhelm Nerland (t.h) er daglig leder ved Will.i.juice. De ser svært fram til å servere sunn takeaway-mat på Tangen. FOTO: Damares Stenbakk

– Will.i.juice og takeaway ved Bystranda tror vi er midt i blinken nå, sier Wilhelm Nerland, daglig leder ved juicekafeen, med et stort glis.

Fått med deg at Kristiansands eneste gelato- og kaffebar har åpnet?

Åpner før Palmesus

I fire år har kafeen Will.i.juice servert smoothiebowls og juice i Kirkegata. Nå mener daglig leder ved juicekafeen, at det er på tide med et sunt alternativ på Tangen.

Marius Ask (t.v.) og Wilhelm Nerland vil være klare til å servere smoothie, juice, salat og wraps før Palmesus starter. FOTO: Damares Stenbakk

– Vi har lenge hatt lyst til å teste ut takeaway-konseptet og magefølelsen falt på Tangen. Det er masse mennesker her og man er lokalisert like ved stranda. Et sommerlig konsept som vil passe godt inn i området, mener Nerland.

– Og vi har begynt å gjøre det så pass bra at vi ønsket å se andre muligheter, legger assisterende daglig leder, Marius Ask, til.

Juicebaren vil ligge side om side ved Rema 1000 Tangen. Lokalet på 50 kvadratmeter vil ha mindre areal for sitteplasser, men større mulighet for å servere et kjapt og sunt måltid. FOTO: Damares Stenbakk

Den nye juicebaren som etableres på Tangen har planlagt åpning 4. juli. Ifølge daglig leder skal takeaway-konseptet være åpnet før Palmesus.

– Jeg håper på vi får til å åpne før denne datoen, men hittil har vi satt onsdag 4. juli. Da er vi klare for storinnrykket til Palmesus, sier Wilhelm Nerland.

Vil berike Bystranda

Juicebaren på Tangen vil ha lik meny og åpningstider som kafeen i Kirkegata, men vesentlig mindre areal for sitteplasser – siden filialen på Tangen er et rent takeaway-konsept.

– Konseptet Will.i.juice passer bra som kafé, men vi har også mat og drikke som egner seg som takeaway, mener Nerland. FOTO: Damares Stenbakk

– Mest sannsynlig vil vi ha eksakt samme meny, men blir det endringer vil disse endringene skje begge steder. Vi vil tilpasse oss etterspørselen, men i utgangspunktet skal vi ha åpent sju ganger i uka hele året, forteller Nerland.

– Men det vil nok gå mye i smoothie og smoothiebowls siden det er så nærme stranda, sier Ask smilende.

– Frykter dere konkurranse fra den veletablerte Snadderkiosken, da?

Will.i.juice er et miljøvennlig konsept, som serverer ulike typer plantebaserte matretter. Alt av bestikk og beger er av 100 % komposterbart materiale, understreker Wilhelm Nerland. FOTO: Damares Stenbakk

– Tanken er ikke å være en direkte konkurrent til Snadderkiosken. Det skal være en stor nok kundebase for å kunne være flere i området. Vi kommer kanskje inn som utfordrer, men Snadderkiosken har en helt ulik kundegruppe enn oss, mener Wilhelm Nerland.

– Vi har to helt ulike konsept og vi ønsker egentlig bare å være et supplement til Bystranda, understreker Marius Ask.

– Vil merke forskjell på årstidene

Daglig leder ved Snadderkiosken, Sissel Pettersen, mener også rivalene har ulik konsept og kundegruppe.

Pettersen er derfor klar på at hun ikke frykter konkurranse når Will.i.juice etablerer seg på Tangen.

Daglig leder ved Snadderkiosken, Sissel Pettersen. FOTO: Damares Stenbakk

– Selv om vi blir konkurrenter driver vi to helt ulike konsepter. Og det vil komme flere andre matvogner etter hvert, spesielt når det er store arrangementer som Palmesus, sier hun til KRSby.

Det gikk jo ikke så bra for dere i lokalet Will.i.juice overtar nå. Hvordan tror du det vil gå med konkurrenten?

– De kommer nok til å merke forskjell på årstidene på lik linje som vi gjorde. Det er like greit å la nye slippe til i lokalet siden vi ikke fikk det til selv, men det er umulig å si hvordan det vil gå.

Pettersen tror Will.i.juice vil merke at årstider har mye å si for driften på Tangen. Her lages det en typisk sommerlig salat hos juicekafeen i Kirkegata. FOTO: Damares Stenbakk

– Jeg håper de får det til. Jo flere tilbud i et område, jo mer trafikk skapes det. Det er bare positivt at det kommer noe nytt, avslutter hun med et stort smil.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Palmesus
 2. Arbeidsliv
 3. Restaurant
 4. Matbransjen
 5. Kristiansand

Snart legger kjeden ned den siste juskafeen på Sørlandet

I februar stengte Joe & The Juice dørene på Sørlandssenteret. 14. april stenger også filialen på Sandens. Med andre ord er det over og ut for juskjeden i sør.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Kristiansand: Oversikt over badesteder i øst
  2 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Dette er hva du egentlig burde bruke pengene dine på i 20-årene
  2 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Instagram lytter til brukerne - gjør endring mange har ventet på
  2 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  Danser Margarita Delgado: – Ingen så ut som meg. Jeg hadde ingen forbilder å se opp til.
  2 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Kristiansand: Oversikt over badesteder i vest
  2 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Dette får gjestene på Palmesus Hotel
  2 ÅR SIDEN