Inti har vært DJ i Kristiansand i 15 år – Én kveld går aldri i glemmeboka

Han har blitt utfordret av Wyclef Jean til DJ-battle, spilt for hundrevis på Palmesus og Quarten, og fått utstyret sitt ødelagt av en full mann på byen. Få kjenner byens uteliv like bra som DJ Inti.

Publisert:
Inti Ortega Gallegos holder det fortsatt gående som DJ etter 15 år. 7. desember spiller han med Kamelen og Angelo på Kick scene.

I spalten #NoFilter tar KRSby en ærlig og usminket prat med folk i sør om deres hverdag, yrker og andre vittige spørsmål. Denne gangen tok vi en prat med konsertaktuelle DJ Inti.

  • Navn: Inti Ortega Gallegos
  • Alder: 40 år
  • Aktuell med: Konsert på Kick Scene 7. desember, med DJ Inti, Kamelen og Angelo.
  • Yrke: DJ for NeedMusic og skiftleder ved Footlocker Sørlandssenteret.
  • Instagram: @intiortega
  • Sivilstatus: Har samboer, og en 13 år gammel sønn.

– Hvilket mål jobber du hardest mot akkurat nå?

– Komme seg gjennom 2018, og sette nye mål for neste år. Palmesus er alltid høyt på lista. Det var utrolig gøy å spille på årets PoolParty, som også fikk en del tid i den nye aftermovien. I tillegg var det kult å møte DonDiablo.

Se Inti i aksjon på årets Palmesus-aftermovie:

– Men før det er du klar for å spille med Kamelen og Angelo på Kick scene 7. desember?

– Om jeg er, det blir litt av en fest! Kamelen har tidligere solgt ut Kick så vi håper selvfølgelig på like bra oppmøte og stemning.

Don Diablo og DJ Inti under årets Palmesus.

– Vi er jo litt harry her på Sørlandet

– Du har vært DJ i byen i 15 år nå, hvordan synes du byens uteliv har utviklet seg?

– Noen plasser holder samme koken enda, mens noen av de nye aktørene er helt ok. Jeg er veldig glad i Frk. Larsen og Kick scene, og har troen på Club 21-skybaren. På festivalsiden har vi Palmesus på sommeren, noe vi virkelig kan være stolte av.

– Det har skylt en oktoberfest-bølge over byen i det siste, med Heidi’s Bier Bar, Zwei grosse bier bar, og oktoberfest på Torvet. Hva synes du om det?

– Den har tatt helt av, noe som er typisk Kristiansand – Vi er jo litt harry her på Sørlandet. Men det virker som mange drar på disse plassene, og noen ender nok med å danse på bordet etterfulgt av legevakta.

Les også: Politirapport – «Flere skadet seg etter fall fra bordet».

Ble utfordret av Wyclef Jean

Inti Ortega Gallegos er så glad i Kristiansand at han ikke vil flytte til Oslo. Men han tar gjerne jevnlige turer for å spille der.

– Hvilke spillejobber sitter sterkest i minnet etter alle disse årene?

– Da vi varmet opp før The Game på Kick scene for rundt ti år siden. Det var den sykeste stemningen jeg har sett. Et hinsides kok! Jeg spilte Dr. Dre og mye hiphop-bangers og publikum ble helt gale. Dessverre fikk jeg ikke møtt The Game.

– Men Wyclef Jean fikk du møtt på samme sted noen år etter?

– Ja, det var utrolig gøy. Wyclef er jo entertainer til tusen, og da jeg sto i DJ-boksen sa han til meg «Ey DJ, jeg vil at du skal battle min DJ. Er du med?». Jeg tenkte bare «Når Wyclef spør da sier man ja. Da feiger man ikke ut.». Det var helt sinnssykt og etterpå sa Wyclef til meg: «Det var absolutt godkjent!».

– Hva er det verste du har opplevd som DJ?

– Man er jo utsatt som DJ, med mye fulle folk rundt seg. En gang var det en full gjest som på tampen av kvelden valgte å helle en halvliter over utstyret mitt med vilje, noe som ødela både laptopen min og miksebordet til utestedet. Det dryppet ned til stikkontaktene og kortsluttet hele greia ...

– Det ble mye styr og en saftig bot for han i ettertid for å si det sånn. Jeg regner med at han hadde kraftig fylleangst også. For min del går den kvelden aldri i glemmeboka. Han ble «duden som ødela for alle» den kvelden.

– Savner flere nisjesteder

Inti Ortega Gallegos er Calisthenics-entusiast, og etterlyser flere uteparker.

– Hva kan forbedres med Kristiansand?

– Utelivsbransjen! Der har vi litt å gå på når det kommer til kvalitet. Det hadde vært kult om det kom enda flere bra nisjesteder som for eksempel kule cocktailbarer med bra musikk. Det finnes nok av klubber hvor det «bænger løst» for å si det sånn.

– Hva skulle du ønske du visste da du var 15 år?

– Ingenting! Jeg har opplevd så mye gøy «in the moment», og liker hvordan livet utviklet seg.

DJ Inti er et kjent fjes for mange i Kristiansand.

– Hvem er du på sosiale medier, sammenlignet med virkeligheten?

– Akkurat den samme, men mye fokus på DJ-jobber og musikken. Jeg er ikke den typen som deler veldig personlige ting.

– Over til noe litt annet: Hvis du var politiker, hva ville vært din kampsak?

– Flere uteparker for calisthenics -trening, som er gratis for alle og ikke minst tilpasset rullestolbrukere. Vi har fått en park ved UiA, og skulle gjerne hatt flere. Det koster ikke så mye, og jeg tror dette er et sunt og viktig tilbud som kan være med å forhindre at ungdommer havner i feil miljøer.

Les flere nye #NoFilter-intervjuer her:

LES MER:

Influenser Maria Teigland (25) går hardt ut mot «babyspons»: – Man vet aldri hvor bildene havner

LES MER:

Mary Ann (26) brakte burlesque til Sørlandet: – Tar imot alle som de er

Publisert:

Finalerunden avsluttes lørdag kveld: Stem fram vinnerne av Byens Beste

Nå gjelder det! Den siste og avgjørende runden er i gang. Stem fram vinnerne av årets Byens Beste før 30. mars.

Oppdatert: