Espen gikk ned 50 kilo på ett år: – Man har bare en sjanse i livet

Etter at Espen Løvberg Hansen (36) mistet begge foreldrene på kort tid, og vekten viste 145 kilo, bestemte han seg for å legge om livsstilen.

Publisert:
I 2016 veide Espen Løvberg Hansen (36) 145 kilo. Siden har han gått ned 50 kilo.

– Jeg var i en fase i livet hvor jeg hadde mistet begge foreldrene mine på få år. Derfor fikk jeg noen tanker om min egen helse, og skjønte at man har bare en sjanse i livet, sier Espen Løvberg Hansen (36) fra Kilsund utenfor Arendal.

11 år med lange, stillesittende kontordager med ferdigmat til kvelds førte til at Løvberg Hansen veide 145 kilo i 2016. Dette resulterte i dårlig selvtillit- og livskvalitet.

Tiden var inne for en livsstilsendring for å berge helsa.

LES OGSÅ:

LES MER:

Silje arrangerer gratis trening i egen hage på Tinnheia

LES MER:

Instagram-trend tar oppgjør med posering og «ekte» kropper

– Livsstilsendring, ikke en slankekur

Espen Løvberg Hansen. I 2016 veide han 145 kilo, og i dag stopper vekten på 94 kilo.

Etter mange år med perioder med opptil 13 timers arbeidsdager, skiftet tobarnsfaren jobb, noe som førte til kortere arbeidsdager enn tidligere.

Og med en støttende kone på laget, fikk endelig Løvberg Hansen tid i kalenderen til en livsstilsendring. Personlig trener Christopher Bernardo Spicer veiledet han underveis.

– Suksessfaktoren for å lykkes er at personen selv må ha en indre motivasjon. Derfor ville jeg ikke presse ham på noen måte, men følge opp og bistå på veien. Han nærmet seg 150 kilo, så jeg ga han forbud mot å løpe. For å unngå slitasje på ledd og bindevev, var det viktig at han begynte med gåturer, sier Spicer.

Løvberg Hansens historie handler altså ikke om ekstreme øvelser eller noen form for diett. Selve vekttapet ble gjort to år før han meldte seg inn på treningsstudio.

– Jeg gikk ned i vekt ved å gå mindre turer annenhver dag, og etter hvert utvide de til litt lengre. Jeg kuttet ut den usunne takeaway-maten, spiste mindre og sunnere måltider fra bunnen av og mer frukt og grønt. Dette var en livsstilsendring, ikke en ekstrem slankekur.

– Utfordringen er å holde seg der

– Legen min sa at han hadde aldri hatt en pasient som hadde gått ned 50 kilo på en naturlig måte på et kalenderår, forteller Løvberg Hansen.

Etter at Løvberg Hansen raste ned i vekt på en naturlig måte, var det flere i hans omgangskrets som spurte om han hadde tatt slankeoperasjon eller «superdietter». Til og med fastlegen hans ble overrasket over den store endringen.

– Legen min sa at han hadde aldri hatt en pasient som hadde gått ned 50 kilo på en naturlig måte på et kalenderår. Han var veldig overrasket.

Og nå som vekten ikke lenger viser 145 kilo, har Løvberg Hansen mer overskudd og energi etter jobb, og ikke minst et sunnere grunnlag for å begynne på treningsstudio for første gang i sitt liv.

– Tidligere har jeg hatt en slags sperre mot å gå inn på treningssentre. Men nå har jeg overkommet den. I 2016 gikk jeg ned i vekt, i 2017 opprettholdt jeg vekten, og dette året har jeg endelig begynt å trene styrke for første gang i mitt liv, sier Løvberg Hansen og legger til:

– Alle kan gå ned i vekt, men utfordringen er å holde seg der.

Espens beste tips

Espen Løvberg Hansen og personlig trener Christopher Bernardo Spicer.

Løvberg Hansen ønsker å inspirere andre. KRSby har derfor samlet hans beste tips for å gå ned i vekt på en sunn måte, som også personlig trener Christopher Bernardo Spicer går god for:

  • Ikke ha for store ambisjoner: Begynn i det små, og unngå overtrening og overbelastning. Effekten er stor i begynnelsen, og da får man ofte «boost» til å ville pushe enda mer. Men etter hvert stagnerer kurven litt, og da må man ha tålmodighet og ikke miste motivasjonen.
  • Unngå intense øvelser i starten: Hold deg skadefri ved å unngå tunge, ekstreme styrkeøvelser i starten. Start med lette gåturer og etter hvert lette vekter for å unngå belastningsskader.
  • Hva spiser du? Tenk over hva du putter i kroppen. Espen har ikke kjørt noen spesiell diett, men spist mer frukt og grønt, lette produkter, mindre størrelser på måltider, og kuttet ut junkfood og halvfabrikat.
  • Unn deg noe godt: Spis gjerne noe ekstra godt på lørdagskvelden. Det handler om livskvalitet, og det å kompensere. Legg inn en ekstra økt, eller spis mindre neste dag. Mat og vektnedgang er matematikk.
  • Aldri for seint: Å gå ned i vekt er ikke forbeholdt de yngste og de sterkeste. Det er aldri for seint å legge om livsstilen.
Etter han gikk ned i vekt, fikk han endelig selvtillit til å trene på treningssenter.

Liker du motiverende saker om trening og livsstilsendringer? Les også:

LES MER:

Byttet ut «Age of Conan» med trening: Morten gikk ned 30 kilo på ett år

LES MER:

Ida gikk fra ett til fire måltider – slanket bort 32 kilo på 9 måneder

Publisert:

Etter en alvorlig skade veide Ulf nesten 120 kilo. Søndag skal han gi jernet i triatlon-konkurransen Ironman

En stygg fotballskade gjorde at Ulf Omdal (28) mistet livsgnist og motivasjon, noe som førte til at han veide nesten 120 kilo på sitt tyngste. Det siste året har han trent seg opp til å delta på helgas triatlon-konkurranse, Ironman.

Publisert: