Livsstil

KRSby tester Kafé Kast Loss

Restauranten i Kilden har en nydelig uteservering, men maten er gjennomsnittlig og servicen mangelfull.

Oppdatert:
 • Sulten

Kafé Kast Loss. Foto: Vegard Nekstad.

Grade: 3 out of 5

Dette spiste Sulten:

LUN ASPARGES: Servert med spekeskinke, smørsaus og brød. Pris: 99,-

SITRUS- OG URTEBAKT KYLLINGBRYST: Marinert kyllingbryst servert med kremet risotto, asparges og rødvinssaus. Toppet med ruccolasalat og parmesan. Pris: 215,-

BLÅSKJELL: Dampet blåskjell i kokosmelk og lime. Servert med brød og aioli. Pris: 210,-

KILDENS RESTAURANT, Kafé Kast Loss, ligger flott til innerst i kulturhusets foajé. Utendørs har restauranten en nydelig uteservering om sommeren, med gode solforhold og utsikt over sjø og båtliv.

På sine hjemmesider slår restauranten fast at Kast Loss er stedet for en velsmakende lunsj, eller bedre middag. Forventningene var derfor høye da Sultens utsendte tok turen for å teste maten i sommervarmen.

FLERE TESTER: St. Leif & GuttaBig Horn Steak HouseBølgen & MoiRett i GarnetOnkel AkselBrasserie CLe MondeBakgården Både &Restaurant ØstenLe Monde TapasLe’s KitchenZarinasAmigosLes alle restaurantvurderingene her

Det første som slo oss, var at mens det på de andre uteserveringene i byen var helt fullt denne etterlengtede sommerdagen, så satt det bare én enslig person utenfor da vi kom. Kanskje tilfeldig, tenkte vi, og gikk inn for å melde vår ankomst.

SERVITØREN vi møtte i baren fortalte at de ikke serverte mat på uteserveringen denne dagen. Han forhørte seg så med en kollega, som mente at vi kunne sitte ute likevel. Det var tydelig at servitørene holdt på å dekke til et selskap innendørs, og at de ikke hadde regnet med spisegjester før dette.

forrett

FORRETT OG DRIKKE ble servert lynkjapt. Vi hadde bestilt hvitvin (77 kroner glasset) som drikke, og fikk også vann til. Maten smakte greit. Aspargesen var lett sprø og saftig, akkurat slik den skal være.

Spekeskinken var også velsmakende og god, men vi synes kanskje ikke at smeltet smørsaus var så lekkert. Smak og behag. Salaten var frisk og basic. Vi kom plutselig på at vi ikke hadde fått brødet som var lovet i menyen, og måtte be om dette. Det viste seg å være seigt, og absolutt ingen høydare.

HOVEDRETTENE kom på løpende bånd. Her gikk det unna! Men nok en gang var det ting som var glemt. Ifølge menyen følger det urtebakte amandinepoteter med til alle hovedrettene, men dette måtte vi spørre etter. Det samme gjaldt focaccia til blåskjellene.

bilde 1

KYLLINGEN var fint smaksatt med urter og passe stekt. Dessverre var rødvinssausen altfor salt. Aspargesen var OK, kanskje litt vassen sammenlignet med den knallgode vi fikk til forrett.

Ruccolaen var streit, og risottoen kremet som lovet. Amadinepotetene var litt daffe, men smakte ganske godt likevel.

bilde 2 **

BLÅSKJELLENE ble servert på et stort fat, og det var strødd frisk koriander på toppen. Det passet veldig fint. Skjellene, som var dampet i kokosmelk og lime, smakte godt. Dette er et måltid som passet veldig fint etter værforholdene. Foccacciabrød og aioli var okei, ikke fantastisk.

SERVICEN var langt fra god nok. Vi satt og spiste på et skittent bord, som ingen tok seg bryet med å tørke av. Servitørene viste seg knapt, annet enn da de kom for å hente maten, omtrent før vi hadde tygget ferdig. Her var det tydeligvis om å gjøre å få oss av gårde fortest mulig.

FLERE TESTER: St. Leif & GuttaBig Horn Steak HouseBølgen & MoiRett i GarnetOnkel AkselBrasserie CLe MondeBakgården Både &Restaurant ØstenLe Monde TapasLe’s KitchenZarinasAmigosLes alle restaurantvurderingene her

Vi kunne tenkt oss dessert, men ble sittende å vente i lang tid uten at noen kom. Da gikk vi inn og betalte i baren i stedet. Der så at forholdene var tilrettelagt på en helt annen måte for spisegjestene som deltok i selskapet. Trolig er servicen en annen om man har bestilt bord.

KONKLUSJON: Uteserveringen er nydelig, med fine solforhold og utsikt over sjø og båtliv. Maten synes vi var helt grei, vi hadde forventet oss mer. Hovedproblemet under vårt besøk var den merkelige servicen. Her prioriteres tydeligvis større selskaper og gjester til forestillingene.

Har ikke restauranten kapasitet til å ta imot andre gjester samtidig som det er selskap, så bør dette opplyses om på hjemmesidene.

Vi følte oss i alle fall mer til bry enn velkommen. Dette er ikke en restaurant som er kulturhuset Kilden verdig. Skjerpings!

Publisert:
Oppdatert:
 1. Kilden
 2. Restaurantanmeldelse

KRSby tester Sjøhuset Restaurant

Vi ble lokket av den store uteserveringen. Stemningen innfridde, men maten kostet mer enn den smakte.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  KRSby tester Bølgen & Moi
  6 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  «Spis for 100»-menyen er klar: – Håper å slå rekorden
  4 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  2016: Her er årets «Spis for 100»-meny
  5 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  KRSby tester Rett i garnet
  6 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  KRSby tester Bønder i byen
  5 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  KRSby tester Christianssand Brygghus
  5 ÅR SIDEN