Treningssenteret var skeptisk til dette, men så ble kurset utsolgt på rekordtid

Ideen fikk først ledelsen ved SiS Sportssenter til å riste på hodet, men nå skal det holdes kurs i å riste på rumpa.

Oppdatert:
Tone Gåsbakk twerker under et danseshow i København i fjor. Nå tar hun med seg danseformen til Stavanger og SiS Sportssenter.

– Det første vi tenkte var at et slikt kurs retter for mye oppmerksomhet mot en kroppsdel, noe som vi egentlig ikke ønsker. Vi var skeptiske til dette, sier sportslig leder ved SiS Sportssenter, Sandra Rahmouni.

For litt over en uke siden kom en noe uvanlig henvendelse. Tone Gåsbakk ønsket å arrangere et twerke-kurs på SiS Sportssenter.

Nettopp. Den fortsatt noe ukjente rumpedansen som mange først får øye på når det nærmer seg stengetid på nattklubbene i byen.

– Jeg skjønner at SiS var litt skeptiske, men det har alltid vært treningsdelen av twerking som har vært det interessante for min del, sier Gåsbakk.

Følg Byas.no på Instagram!

Tone Gåsbakk bor i dag i Oslo, men ble introdusert for twerking i København i 2015. I dag har hun dansetimer på SatsElixia og holder twerkekurs landet rundt.

Shoutout av Bonde Tusvik

I motsetning til mange andre, er nemlig Gåsbakk en rimelig rutinert rumperister.

Danseteknikken lærte hun seg i København tilbake i 2015.

– Jeg syntes det var en kjempekul dansestil. Det er fysisk krevende, du bruker mye kjernemusklatur, også danser du til musikk som jeg er veldig glad i, forteller Gåsbakk.

Hun begynte å ta timer og hadde som mål å delta på en twerkekonkurranse tre måneder senere.

LES OGSÅ:

I tillegg begynte Gåsbakk å legge ut bilder og videoer på sin instagramkonto. Et familiemedlem viste kontoen til Sigrid Bonde Tusvik, som ga Gåsbakk en shoutout i podcasten sin med Lisa Tønne.

– Plutselig rant det inn med følgere. 100, 200, 500 følgere på en time. Jeg skjønte ingenting, sier Gåsbakk og ler.

Så kastet VGTV seg på ballen og sendte Vegard Harm på twerkekurs hos Gåsbakk, hun har også danset opp etter veggen på God Morgen Norge på TV 2.

En liten finger til janteloven og en morsom måte å drive styrketrening på, mener Gåsbakk.

– Mye latter og glede

Til tross for at SiS-ledelsen var skeptiske i starten, klare twerkeren å overtale den sportslige lederen.

– Vi innser at dette bare er gøy og litt utenfor komfortsonen. I tillegg er det morsomt å kunne tilby noe som ellers ikke finnes her eller i regionen, sier Rahmouni i SiS.

De bestemte seg for å gi Gåsbakk sjansen. Responsen var massiv og alle de 40 plassene er allerede booket, til tross for at twerkekurset ikke arrangeres før 13. oktober.

– Jeg har absolutt ikke noe forhold til twerking, men ser at dette er noe som kan skape mye latter og glede. Dette er noe folk tydeligvis er veldig gira på å gjøre, sier Rahmouni og ler.

Det er Gåsbakk også glad for.

– Blander du yoga, turn og generelle dansetrinn, så får du twerk. Du kan sammenligne det med crossfit, du bruker din egen kroppsvekt. Når du prøver twerking, så finner du ut at det er tyngre enn du tror, sier hun.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Disse styrkeøvelsene gjør mange feil

LES MER:

Slik kan du trene med minibands

LES MER:

Denne gjengen deler sine beste joggeløyper i Sandnes

LES MER:

Fire løpeglade deler sine beste joggeløyper i Stavanger

Publisert:
Oppdatert:

Twerke-kurs spres på Facebook: – Det er ekstremt mange folk

I fjor ble kurset fullbooket på rekordtid. Nå går årets arrangement sin seiersgang på Facebook.

Oppdatert: