Livsstil

Her er de største endringene i den nye Snapchat-oppdateringen

Du har kanskje irritert deg over nye funksjoner og utseende i appen?

Publisert:
 • Christian Gran Svenningsen
Den store Snapchat-oppdateringen rulles ut på norske telefoner, og reaksjonene er mange. I det store utland ble oppdateringen rullet ut tidligere, hvor reaksjonene heller ikke lot vente på seg.

Moderselskapet Snap Inc. har gjort en stor oppdatering av deres populære app Snapchat.

Oppdateringen ble lansert på tampen av 2017, men først nå begynner norske brukere å få en overraskelse når de åpner appen.

Som du kan se under, er det ikke alle som er like entusiastiske over oppdateringen.

Følg Byas.no på Facebook!

 • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!
Instagram

Hjelp, hvor er mine venner sine «stories»?

Før kunne du enkelt sveipe til venstre i kameramodus for å finne dine venner sine stories samlet med alt annet.

For å se hva vennene dine holder på med nå, sveiper du til høyre for å komme til den nye «venneskjermen», hvor personlige snaps og stories er samlet. Forandringer fryder, hæ?

Bonus (!): Den hvite rammen som før kom rundt bilder og videoer du la ut fra egen kamerarull eller minner (memories), er nå borte. Oppe i venstre hjørne står det nå om det er lagt ut fra minner.

Her ser man hvordan den nye vennelisten ser ut. Her vil meldinger og snaps fra venner dukke opp, samt deres story. For å se dine venner sine stories, trykker man på ikonet med blå ring rundt.
Vi er vanedyr, men gi det noen dager, så er den «gamle» Snapchat glemt. I mellomtiden stiller mange det samme spørsmålet.

Jeg vil ikke følge dem!

Om du sveiper til venstre kommer du nå til en samlet side for nyheter og stories fra kjente kanaler og kjendiser, kalt «Discovery». Kjente fjes og profiler du muligens ikke er interessert i dukker opp her.

Chill - bare trykk og hold inne på det uønskede, trykk så «se mindre av slikt». Snapchat velger automatisk ut populære offentlige profiler og sladder som de tror du kan være interessert i.

Her kan du utforske en (nesten) endeløs strøm med «clickbait» og reklamer. Det tar lang tid å scrolle seg nedover.

Scroll deg gjennom populære profiler, nyhetskanaler og reklamer i den nye «Discovery»-funksjonen (t.h.). Finner du noe du ikke liker? Få det vekk med to enkle tastetrykk.
Her et lite eksempel fra Snapchat på alle mulighetene som nå finnes.

Personifiser din Bitmoji enda mer

Ikke nok med skreddersydde venne- og kjendislister, men nå kan du skreddersy din virtuelle avatar, Bitmoji, enda mer med «Bitmoji Deluxe».

Fra før av fantes det nok av muligheter å endre utseende og stil på figuren din, men nå er det ifølge Snapchat et større hav av muligheter.

Gå inn på innstillinger i Bitmoji-appen og trykk «endre avatar-stil» (Change Avatar Style), for å gjøre figuren din enda kulere.

Mulighetene kommer i form av hudfarger, klær, frisyrer, tatoveringer - you name it! Man kan også ta en selfie som brukes til å inspirere den nye Bitmojien slik at den blir enda mer lik deg.

Personlig geofilter

En annen ny mulighet, som har vært tilgjengelig en stund, men som alle kanskje ikke har fått med seg, er at Selskapet har gjort det mulig for brukere å lage sine egne «geofiltere». Har en venn eller noen i familien bursdag? Da kan man vise alle i området man ønsker, men det har sin pris.

Prisen kalkuleres ut fra hvor lenge du ønsker at det skal være tilgjengelig, samt hvor stort område filteret skal være tilgjengelig i.

I tillegg skal det nå bli mulig å dele Snapstoryen med hele verden, også de uten appen. Ifølge The Verge, er dette en måte for Snap Inc. å ta opp kampen med Facebook på. Du velger selvfølgelig selv om den skal være offentlig og åpen for alle, eller kun til dine venner.

Gå inn på innstillinger og trykk på «On-Deman Geofilter» for å lage filter til neste bursdagsfest. Hint: Valentines er rett rundt hjørnet (14. februar).

Mer fra Byas:

LES MER:

Slik unngår du at telefonen slår seg av i kulda

LES MER:

Disse appene bør du ha med deg på ferie

LES MER:

Slik ser du hvem som har slettet deg på Snapchat

LES MER:

20 ting du lærer i 20-årene

Publisert:
 1. Sosiale medier
 2. Snap Inc.
 3. Tek.no
 4. Facebook
 5. Kjendis

Her er de største endringene i den nye Snapchat-oppdateringen

Du har kanskje irritert deg over nye funksjoner og utseende i appen?

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Snart kan du spille på Snapchat
  3 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  «Hva skjedde egentlig med Snapchat-kontoen min?»
  4 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Kommer med «mute»-knapp mot plagsomme følgere
  4 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  «Det var ganske ekkelt å se hvor mye Facebook visste om meg»
  4 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Sendt angstverdig Insta-melding på fylla? Fortvil ikke – slik sletter du meldingen før noen ser den
  4 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Vil ansette folk til å sitte i en badstue og snakke om arbeidsledighet
  4 ÅR SIDEN