Livsstil

– Vintage har kommet for å bli!

Allerede en halvtime før åpning var det fullt av mennesker da Vaktbua på Odderøya inviterte til vintage og vinyl-marked på lørdag.

Publisert:

 • Kristoffer Arnesen

Det var strålende vær, god stemning og mye folk da Vaktbua inviterte til vintage og vinyl-marked på lørdag. Foto: Kristoffer Arnesen

Selgerne forteller om et utrolig trøkk da markedet åpnet. Folk stilte seg opp allerede en halvtime før åpning klokken 12 for å rive med seg de fineste plaggene, og de beste platene. Liten tvil om at vintage-klærog vinylplater virkelig er in!

– Vintage har kommet veldig de siste årene. Jeg tror det kommer av at folk tør å være seg selv, og går med de klærne de vil gå i, sier vintage-selger Håvard Helleland.

Håvard Helleland solgte vintageklær på Vaktbua på lørdag og tror moten har kommet for å bli. Håvard Helleland solgte vintageklær på Vaktbua på lørdag. Han tror moten har kommet for å bli. Foto: Kristoffer Arnesen

Toppen er ikke nådd

Håvard har også en nettbutikk som går veldig bra om dagen, og han tror vintage-moten har kommet for å bli.

– Hvis du ser på andre land så henger egentlig vi litt etter, så jeg tror faktisk ikke det har nådd toppen enda, forklarer han.

Suksessen har ført til at de kommer til å fortsette med markeder på Vaktbua utover sommeren.

– Dette var egentlig en test, men det har jo slått utrolig bra an. Det var 400 som trykket deltar på Facebook, og det har vært 250-300 innom foreløpig. Så vi skal sette oss ned og finne ut hvor ofte vi skal ha slike markeder fremover.

Vennegjengen var på utkikk etter noen skjulte vintage-skatter. Fra. v.: Silje Hansen Eeg, Jeanette Velum og Marte Krauss. Vennegjengen var på utkikk etter noen skjulte vintage-skatter. Fra. v.: Silje Hansen Eeg, Jeanette Velum og Marte Krauss. Marte har sin nye blå bluse i hånda. Foto: Kristoffer Arnesen

På skattejakt

Venninnetrioen Silje Hansen Eeg, Jeanette Velum og Marte Krauss var noen av de som hadde tatt turen til Odderøya i finværet. De håpet å finne noen skjulte skatter blant alle de gamle klærne.

– Vi var egentlig ute etter bluser, men vi er nok litt seint ute, sier Jeanette Velum.

– Men jeg fant en! skyter Marte inn og viser stolt frem kuppet sitt. En flott, blå bluse.

De forklarer at de er veldige interessert i de gamle vintage-klærne.

– Det er mye fint, men også mye rart. Det er veldig gøy når vi finner noe vi vil kjøpe, forklarer jentene.

Tidligere Idol-dommer Thomas Strzelecki (t.h.) var tilstede for å støtte sin svoger Julian Skaugvolldal som solgte plater. - Jeg holdt på å kjøpe en plate av The Style Council, men så kom jeg på at jeg har den på loftet til fattern, sa mannen med det vanskelige etternavnet. Tidligere Idol-dommer Thomas Strzelecki (t.h.) var tilstede for å støtte sin svoger Julian Skaugvolldal som solgte plater. – Jeg holdt på å kjøpe en plate av The Style Council, men så kom jeg på at jeg har den på loftet til fattern, sa mannen med det vanskelige etternavnet. Foto: Kristoffer Arnesen

Ex-Idol-dommer på besøk

Det var også mange som hadde kommet for vinylplatene, en annen ting fra oldtiden som har blitt tatt inn i varmen igjen. Tidligere Idol-dommer Thomas Strzelecki var en av dem.

– Jeg elsker vinyl, og det er kjempe kult at det nå har kommet så sterkt tilbake. Når jeg går og blar i platene her bringer det ungdomsminner tilbake, smiler musikk-journalisten.

– Det er utrolig fascinerende at unge mennesker nå oppdager vinylplatene, og det er ikke et blast, det bare øker og øker. Jeg tror folk vil ha noe å holde i, og ikke bare lydfiler på mobil og data.

Svogeren til Strzelecki var på plass for å selge plater, og han har merket den økende interessen for vinyl.

– Jeg hører alle si at de har kjøpt seg platespiller, så nå må de ha vinyl. Jeg har veggen full av CD-er også, men de får jeg ikke solgt noe sted, sier Julian Skaugvolldal.

Vinylselger Kåre Ørnevik syntes det var artig å se at så mange ungdommer var interessert i platene hans. Vinylselger Kåre Ørnevik syntes det var artig å se at så mange ungdommer var interessert i platene hans. Foto: Kristoffer Arnesen

Syden-stemning

Det var ikke noe å si på stemningen på Vaktbua denne solfylte lørdagen. Med strålende vær, musikk på anlegget, mat på grillen og kald øl i glasset så folk ut til å kose seg.

– Vi visste ikke om denne plassen, men det er jo helt nydelig her, sier Peter og Dallana Luck.

De hadde ikke funnet noe de ville kjøpe enda, men de kom til å bli der utover kvelden.

– I forhold til de andre stedene i byen så er jo dette mye mer intimt, også har man jo havet rett ved siden av, forklarer en imponert Peter.

– Vi kommer tilbake!

- Det er helt nydelig her, sa Dallana og Peter Luck – Det er helt nydelig her, sa Dallana og Peter Luck. Foto: Kristoffer Arnesen

Sollidad Bisama og Daniel Funk solgte grillspyd med steinbitt og kveite. - Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på maten, sa de. Sollidad Bisama og Daniel Funk solgte grillspyd med steinbitt og kveite. – Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på maten, sa grillsjefene. Foto: Kristoffer Arnesen

- Det er mye rått her, vi håper å finne noe Bruce Springsteen eller Eric Clapton, sa Nikolas Tarabar og William Flatmo Davidsen. – Det er mye rått her, vi håper å finne noe Bruce Springsteen eller Eric Clapton, sa Nikolas Tarabar og William Flatmo Davidsen. Foto: Kristoffer Arnesen

Publisert:

 1. Mote
 2. Odderøya

Er BasisBall det nye Crossfit?

Norske jenter gjør suksess med nytt trenings-konsept.

Publisert:

 • AV: Silje Dyregrov, SPREK

Relaterte artikler

 1. LIVSSTIL
  Urban hage-trend: Her er det venteliste for å være med
  5 ÅR SIDEN
 2. LIVSSTIL
  Tre fine fletter du fikser selv
  5 ÅR SIDEN
 3. LIVSSTIL
  Disse sju seriene skapte trender
  5 ÅR SIDEN
 4. LIVSSTIL
  H&M + Balmain = sant
  5 ÅR SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Hva har Rihanna til felles med Session og Stavanger-kunstner Anette Moi?
  5 ÅR SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Vil du se ekstra bra ut i dress på 17. mai? Her er tipsene!
  5 ÅR SIDEN