Ellisiv (23) kjøpte den billigste flybilletten hun fant og reiste avgårde - helt alene

Nå blir det tv-dokumentar av reisen.

Publisert:
REISELYSTEN: Ellisiv (23) pakket sekken og dro avgårde. Nå blir det dokumentar.

«Jeg reiser alene».

Det er navnet på dokumentaren Ellisiv Flack (23) fra Sandnes lanserer på TV Vest i sommer, hvor Flack for tiden også jobber som reporter.

Dokumentaren ble til ganske tilfeldig.

– I mai var jeg relativt lei av livet, og hadde behov for litt påfyll med sol og føle meg sterkere i meg selv. Jeg trengte ferie, men hadde ingen å reise med, forteller Flack til Byas.no.

Spontant kjøpte hun den billigste reisen hun fant - en chartertur til Kreta.

– Og resultatet av dette ble til en mini-dokumentar. Jeg tenkte at jeg umulig kan være den eneste som synes det er skummelt å dra på tur alene, så bakgrunnen for filmen ble å finne ut hvor skummelt og/eller gøy det er å dra på tur alene, og hva er det vi egentlig frykter?

Følg Byas.no på Facebook

Mål: Backpacking alene

Siden det snart er sommerferie tenkte 23-åringen at det å dokumentere reisen kunne være til inspirasjon for andre som sitter med den samme frykten, eller som kanskje ikke har noen å reise sammen med, men veldig gjerne vil på ferie.

– Mitt mål er å dra på backpacking-tur alene en dag, så tanken var at en chartertur alene var en god start på veien til å nå det målet.

Her får du en smakebit på hva som venter:

– Jeg må bare eie det!

– Hva endte reisen opp med å bety for deg, da?

– Det høres kanskje litt klisjé og nørd ut, men reisen endte opp med å bety mye mer for meg, enn jeg hadde sett for meg da jeg dro. Jeg ante jo ikke hva jeg kunne forvente meg, da jeg også bevisst lot være å gjøre noe som helst research om plassen før jeg dro. Jeg ville bare ta alt som det falt seg, for å sitere jungelboken. Haha!

Det som er sikkert og visst, er at turen ga mersmak:

– Den ga meg et skikkelig kick! Ikke bare fordi den trigget lysten til å reise videre, men også fordi den følelsen som oppstår i deg når du utfordrer deg selv på den måten, som gjør at du forstår at du kan få til egentlig hva du vil, selv om du er mutters alene - den er ganske unik.

– Jeg følte meg så sterk i meg selv allerede da jeg satte meg på flybussen, og tenkte - okei, jeg er helt alene på denne turen, jeg må bare eie det!

Noen utfordringer møtte hun selvsagt på:

Haha, herlig!

Reisebrev fra en privelegert, norsk ungdom

Dette er ikke første gang Ellisiv reiser alene. I fjor dro hun til Hellas for å hjelpe flyktningene som kom i land på øya Kos.

Hun ville vise flykningkrisen gjennom øynene til en privelegert, norsk ungdom, og laget derfor reisebrev i dokumentarform. Disse fikk hun publisert på Aftenposten TV.

– Denne reisen var nok definitivt en trigger i det å dra videre på tur. Selv om dette (den siste reisen, til Kreta, red. amn.) var en helt annen type tur enn reisen til Hellas i oktober, da jeg var i flyktningleirene, skal du ikke se bort ifra at jeg legger ut på en lignende tur igjen.

Ellisiv tror definitivt det kan komme flere slike reisebrev fra henne i fremtiden.

– Å reise, som er noe av det mest fantastiske og lærerike som finnes i mine øyne - kombinert med å kunne hjelpe og bidra med å fortelle og formidle viktige hendelser og historier, er det ingenting som slår.

Her er reisebrev nummer 1:

APTV

Fikk rastafletter og tatovering

– Men du. Fortell litt om filmen og hva du gjorde på Kreta, da?

– I filmen får jeg meg rastafletter, blir relativt solbrent, kvier meg for å spise alene, og drar på utflukt i Samaria-fjellene, for å nevne noe. Kanskje jeg får meg noen nye venner og?

– Utfallet ble en slags test, så om det kommer «Jeg reiser alene 2» en dag... Rettelse, det kommer en «Jeg reiser alene 2» en dag, og den dagen vil jeg tørre å legge enda mer vekt på å gå mer i dybden på det å være på tur alene, og hvordan jeg føler det utvikler meg som menneske.

– By mer på meg selv - altså by enda mer på tankene mine, og ikke bare på hvor klumsete eller tullete jeg er!

– Teaseren viser at du tatoverer deg. Hva tatoverer du?

– Tatoveringen vil jeg ikke avsløre, haha. Den får du se på TV i sommer!

IDYLL: Ellisiv lover allerede nå en "Jeg reiser alene 2".

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Annelin (18) startet opp «Freethem» i Stavanger: – Jeg tror at bare en liten forskjell kan betyr utrolig mye for enkeltmennesker

LES MER:

* Christian (22) har en ganske spesiell hobby. Den inkluderer 16 (!) hunder

LES MER:

* «Kom i form»-Kaia oppsummerer det siste halvåret: – Jeg har grått, skreket, spydd og vært skikkelig forbanna

Publisert:

I sommer kjøpte Ellisiv (24) den billigste billetten hun fant og hoppet på et fly. Nå pakker hun sekken og reiser ut i verden igjen - helt alene

Turen blir til reisedokumentaren «Jeg reiser alene 2».

Publisert: