Roar (21) begynte å skate på Ruten med foreldrene som barnevakt

Neste stopp for 21-åringen fra Sandnes er Los Angeles i USA.

Publisert:
 Fina veret! Roar Kolnes fra Sandnes vender snart nesa tilbake mot varmere strøk. 21-åringen skal søke lykken i Los Angeles i USA.

– Jeg skal se om jeg finner noen stevner jeg eventuelt kan delta på, men det viktigste blir å få filmet og tatt en del bilder. Jeg har holdt på med en video i to år nå, og den blir forhåpentligvis ferdig til sommeren. Du kan vise frem utrolig mye mer på en tre minutter lang film, enn like mange minutter live i skatehallen på Storhaug, sier Roar Kolnes.

Følg Byas.no på Facebook!

Roar Kolnes begynte med skateboard fordi det så «fett og vanskelig ut».

Straight outta Ruten

Snart drar 21-åringen til Los Angeles. Der blir han i tre uker, men denne dagen er han i Jåttåvågen.

Det er ikke helt tilfeldig. Jåttåvågen er det betongkledde utopiet for den lokale kickflip-menigheten, dette er (ifølge Kolnes) det beste stedet for skateboarding i Stavanger.

Interessen for brettet på fire hjul fikk han rett og slett fordi det «så fett og vanskelig ut». Veien mot shove-it’s med minst mulig sloppy-faktor, var ikke kort.

– Det ble mye «lok» det første året. Etter hvert begynte jeg å få det til, og vi skatet en del på Ruten. Da måtte vi ha med foreldrene våre. Det var jo litt «Compton» der, forteller han og fortsetter:

– Så fikk jeg sponsoravtale med Session. DA var jeg stoked. Da ble skatingen plutselig noe større, og jeg kunne satse enda litt hardere. Det kunne fort gå et par brett i uka.

Klar for betongsurfing.

Sandnes ––> Los Angeles

Med en del high fives fra det lokale rulle-miljøet, deltok Kolnes i Wild in the parks-stevnet i Trondheim i 2014. Ikke bare vant han konkurransen, året etter ble han invitert til verdensfinalen i LA.

– Det var ganske sykt å bo der i tre måneder, og å gå fra surt og kaldt hjemme, til palmer og sko som dinglet fra lyktestolper, forteller han.

– Du var vel knapt ferdig med videregående. Ble mor hysterisk?

– He he. Nei, de reiste ned for å se konkurransen. Fikk litt ekstra prestasjonsangst da, men kom heldigvis på femte plass. Happy med det.

Senere har det også blitt internasjonale stevner i blant annet Skottland og Spania.

– Barcelona er LAGD for skating. Hvor enn du snur deg, så er det en spot, skryter Kolnes.

Det flippes. 21-åringen har mange kontinent under brettet, og bodde blant annet tre måneder i California for å skate. Nå drar han tilbake for å gjøre ferdig en film han har jobbet med i to år.

Video på gang

Livet til Kolnes dreier seg om skating. Når han ikke tar sats med brettet under føttene, pusher han hettegensere og kulelager på Session på Kvadrat. Rikdom og makt er ikke det som inspirerer – det MÅ være gøy.

– Det jeg vil er å hele tiden pushe meg selv til å prestere og å lage kule videoer. Folk glemmer fort et resultat fra en konkurranse, men har du gode filmklipp, så lever de lenger, sier 21-åringen.

Det smiles, det rulles, og det trikses.

– Og nå skal du snart til statene igjen...?

– Ja, det blir digg å komme seg vekk fra kulden. Det blir en helt annen feeling i USA enn det du får her på vinterstid. Å tryne gjør ti ganger mer vondt når bakken er iskald.

Luftige svev.

Holder det lokalt – enn så lenge

Det lokale skater-livet har bydd på alt fra skrubbsår og pengepremier til high fives, reklameoppdrag og musikkvideoer.

Kolnes liker seg aller best noen steinkast unna Venice Beach, men har ikke tenkt å gå all in – ennå...

– Det er stor sannsynlighet for at jeg flytter fra Rogaland på et tidspunkt, men det blir nok i tilfelle Oslo først, forteller «betong-junkien» fra Sandnes.

Publisert:

Beinklart for volum 21 av Stavanger Open

For de av oss som synes at VM i fotball blir litt meget, og foretrekker opplevelsen av kickflips, hettegensere og jeksler mot betong, er skateparken på Tasta stedet vi bør befinne oss i dag.

Oppdatert: