Her er seks gøye ting du kan finne på i helga

Dagny-konsert, dødsekonkurranse på Aquarama, musikkquiz og mye mer. Sjekk hva Kristiansand byr på i helgen!

Oppdatert:
Dagny Norvoll Sandvik, kjent under artistnavnet Dagny, spiller på Kick Scene fredag.

Helgen nærmer seg nok en gang med stormskritt, og på helgemenyen har Kristiansand igjen mye å by på:

Frister det med Dagny-konsert, eller kanskje et foredrag med kvinnen som har gått lengst i Roald Amundsens fotspor? Eller er du en av dem som skal ta sats fra stupebrettet på Aquarama for å bidra i helgens dødsekonkurranse?

Sjekk hva du og vennegjengen kan finne på her:

Dra på Dagny-konsert

Dagny Norvoll Sandvik, kjent under artistnavnet Dagny, spiller på Kick Scene fredag kveld.
 • Når: Fredag kveld kl. 20.00
 • Hvor: Kick Scene

Med millioner av streams på samvittigheten, og en europaturné bak seg, er Dagny klar for å returnere til Kristiansand fredag kveld.

Den talentfulle nordlendingen, som VG beskriver som «Festens midtpunkt», har etablert seg som en av Norges største pophåp de siste årene – Takket være hits som «Drink About», «Backbeat» og «Love You Like That».

Hvordan bli superhappy på 50 minutter

Ingvild Lien setter opp forestillingen «Hvordan bli superhappy på 50 minutter» på Teateret fredag kveld.
 • Når: Fredag kveld kl. 19.30
 • Hvor: Biscenen, Teateret

Kan man virkelig lage en humoristisk forestilling om selvhjelp og selvmord? Det mener Ingvild Lien, som disker opp «Hvordan bli SuperHappy på 50 minutter» på Teateret fredag kveld:

«I denne forestillingen tar Ingvild et oppgjør med sin “Evil Twin”, og tester ut forskjellige metoder i håp om å bli “superhappy”. Vi skal ikke kimse av veskelykke, men er det først i møte med døden vi lærer å verdsette livet?», skriver Teateret om forestillingen.

Vinn i quiz!

Klar for quiz i helga?
 • Hvor: Bakgården og Burger Bordello
 • Når: Fredag kveld, Bakgården kl. 19.00, og Burger Bordello kl. 21.00.

Burger Bordello inviterer nok en gang til quiz, og på fredag kveld er det «Female Legends» som er den røde tråden i musikkquizen.

På Bakgården fortsetter quiz-serien «Er du smartere enn en 5.-klassing?», hvor du kan briljere med basiskunnskapene dine om alt mellom himmel og jord.

Finn din indre polarhelt

Børge Ousland (bak) og polfarer Astrid Furholt under en øvelsestur til Spitsbergen.
 • Hvor: Universitetet i Agder
 • Når: Fredag kl. 14.00

Roald Amundsen har fått mye medieomtale den siste tiden, takket være den kinoaktuelle storfilmen «Amundsen».

Fredag skal polfarer Astrid Furholt fortelle sin spennende historie om da hun gikk i polarlegendens fotspor.

«Polfarer Astrid Furholt gikk vinteren 2017 og 2018 i Roald Amundsens rute til Sydpolen. Hun ble dermed den kvinnen som har gått lengst i hans rute og nådde Sydpolen 17. januar 2018, etter omtrent 1400 km og 66 dager ute på isen.

Hør hennes utrolige historie om å ta det å leve på alvor, og å våge å følge den store drømmen», skriver UiA om arrangementet.

Dødsekonkurranse og tropisk vinterfest

Sup & Stup har blitt en populær konkurranse. Nå flyttes vinter-versjonen innendørs på Aquarama.
 • Hvor: Aquarama
 • Når: Lørdag fra kl. 12.00

Til helga er det klart for Sup & Stup Winter Edition 2019. Med andre ord blir det god stemning, røde mager og full jubel til årets «dødsere»:

«Fra 12.00 til 16.00 er det dødsekonkurranse med de råeste dødserne i landet. Tidligere verdensmestere kommer i tillegg til andre lokale og nasjonale våghalser. Klokken 19.00 senker vi belysningen og skrur opp tempoet med noen deilige tunes og god stemning. SUP & STUP lager poolparty på Aquarama», står det i arrangement-beskrivelsen.

Dra på improshow

Improgruppa Bare Flaks har underholdt stamgjester på Charlies Bar siden 2013.
 • Når: Charlies Bar
 • Hvor: Søndag kl. 21.00

På kveldstid søndag kan du trimme lattermusklene på Charlies Bar, hvor improgruppa Bare Flaks igjen inviterer til improvisert humor klokken 21.00.

– Vi er jo på en bar, så folk vil ha mye griseri og seksualitet. Folk synes det er gøy med ekkel nakenhet blandet med politikk. Vi lirer jo av oss mye sykt på scenen, men de sykeste sitter jo i publikum, sa Bare Flaks-medlem Christer Wold Sundstøl til KRSby rett før show nummer 200.

Publisert:
Oppdatert:

Ingen planer? Her er fem ting du kan finne på i Kristiansand i helga

Bondens Marked, storfilmer på rekke og rad, og improshow om tredje verdenskrig. Kristiansand har litt av hvert på menyen i helga.

Oppdatert: