Belinda Jakobsen lever California-drømmen

Livsnyter Belinda Jakobsen deler California-livet med sine 7000 Instagram-følgere. Blant smilende amerikanere, sol og palmer hører sørlendingen i «utlendighet» hjemme!

Publisert:
Belinda lever livet i solrike California. Her er hun på sykkeltur langs Venice Beach. Foto: Privat

Blogger Belinda Jakobsen ble forelsket i California etter at hun ble tilbudt en statistrolle i musikkvideoen til Steph Jones (eksen til Jordin Sparks), i 2010. Hun og kompisen Kjetil tok første fly ned, uten å nøle. Da bestevennene reiste ned fire år senere, forstod Lyngdal-jenta at hun hørte hjemme blant palmene i sola.

– Jeg fikk tilbud om å være med i musikkvideoen via Twitter faktisk. Jeg og bestekompisen min bestilte billetter til L.A. en onsdagsmorgen, og fløy over dammen noen timer senere samme dag.

Bestevennene Kjetil og Belinda. Foto: Privat Bestevennene Kjetil og Belinda. Foto: Privat

Min store drøm i livet er å leve. Og det føler jeg at jeg gjør nå. Ingenting i livet er permanent.

– Vi tok oss en ny tur i 2014, og var der i seks uker over sommeren. Da var jeg virkelig hooked, faktisk så hooked at jeg etter min seks ukers ferie bare ventet en måned eller to før jeg igjen dro ned, himla til reising! Men da jeg kom hjem til et regnfylt og grå Norge, visste jeg at det var blant smilende amerikanere, sol og palmer jeg hørte hjemme.

Ida Oline lever etter YOLO-prinsippet

Jakobsen lever ut barndomsdrømmen, og har bodd «over there» i åtte måneder så langt, for å studere mediefag på California State University. Hun har ingen planer om å reise tilbake til Norge med det aller første.

– Min store drøm her i livet er å leve, ikke bare være tilstede. Og det føler jeg at jeg gjør nå. Jeg lever.

– Ingenting i livet er permanent, men jeg er veldig tilfreds med å være hvor jeg er akkurat nå, og har ingen planer om å flytte per dags dato. Men hvem vet hva morgendagen vil bringe?

– Det ser ut som du lever #Calilife, hva er dine beste opplevelser hittil?

– Å handle møbler og mat på amerikanske butikker var skikkelig gøy for meg, det var da jeg innså at jeg bodde her, og ikke bare var på ferie. Å dra ut med familie, en date eller gode venner, med litt mat og vin i en kurv for å ha piknik i solnedgangene er virkelig, virkelig majestetisk.

Det å ha mulighet til å bare kaste seg rundt en helt vanlig dag for å dra til Disneyland, det er ganske kult.

Oda (22) lever ut sminkedrømmen i L.A

– Til slutt må det vel være fornøyelsesparkene her. Det å ha mulighet til å bare kaste seg rundt en helt vanlig dag for å dra til Disneyland, det er ganske kult. Jeg skal faktisk på roadtrip langs kysten her, da skal innom forskjellige nasjonalparker og sove på stranden, så det tror jeg kan bli ganske kult.

– Fest hos Leonardo DiCaprio med Justin Bieber og Snoop Dog

– Hva er det viktigste USA har lært deg?

– Det er å sette pris på forskjellene i mennesker. Her er vi en blanding av ulike hudfarger, med forskjellige livssyn, livsstil, hobbyer og tanker – og jeg elsker det. Janteloven eksisterer ikke her. I dette landet skal du føle deg dritdigg og dritsmart, det er en vanvittig kulturkræsj og en ubeskrivelig frihetsfølelse. USA har lært meg å digge meg selv!

I dette landet skal du føle deg dritdigg og dritsmart. Det er en vanvittig kulturkræsj og en ubeskrivelig frihetsfølelse.

Belinda innrømmer hun også har fått møtt et par kjendiser under oppholdet. Blant annet Max Greenfield fra serien New Girl, artistene Pink) og Snoop Dogg, Khloe Kardashian, og hun har tatt en kaffe med Maria Montazami fra Svenske Hollywoodfruer.

– Jeg møtte artisten P!nk for noen år siden, hun var så genuin og jordnær. Og han Schmidt i New Girl er kul.

– Ellers møtte jeg Khloe Kardashian i høst, jeg blir litt lei meg når jeg ser opprinnelig nydelige mennesker som fikser så mye på eget utseende at de blir seende ut som falske dukker. Også har jeg vært på kaffedate med Maria Montazami. Hun bor ikke langt fra meg, og er hysterisk morsom.

Belinda Jakobsen møtte Kardashian: – Det første som slo meg da jeg møtte henne var at jeg ble trist

Maria Montazami og Belinda Jakobsen. Foto: Privat Maria Montazami og Belinda Jakobsen, svensk + norsk i Hollywood = vennskap <3 Foto: Privat

– Flere av mine venninner har flere ganger vært på fest hos Leonardo DiCaprio med Justin Bieber, Tyga og Snoop Dogg. Snoop har jeg også møtt forresten, han var høy, i ordets rette forstand.

Belindas beste California tips:

- Få unnagjort alt av turistmål, som fornøyelsesparkene, Hollywoodskiltet, Venice Beach, Santa Monica, Malibu, San Diego, etc.

- Gå langt bort fra alle turistplassene – oppsøk heller en lokal bar i en liten kystby, besøk små lokale butikker, kjøp mat, se en solnedgang på en strand, gå en hike og opplev naturen, og se alt de ikke viser på Keeping Up With The Kardashians.

- Dra hit når det er helligdager! Amerikanere vet virkelig hvordan de skal stelle i stand til jul. – Jeg vil tørre å påstå at jeg har hatt mer julestemning her i 27 varmegrader enn jeg noen gang har hatt i Norge. Høsten med alle sine pumpkins, Halloween og Thanksgiving vil jeg også anbefale.

Petter hjelper norske bedrifter til suksess i USA

Er du keen på å følge livet til Belinda i California, kan du adde henne på snapchat BelindaJakobsen eller @BelindaJakobsen på Instagram.

Publisert:

Nå følger nesten 100.000 skjegget til Lasse på Instagram

Siden sist har han vært modell for Coca Cola og tatt reklameoppdrag i LA! Snart kan du se ansiktet hans på bøker også.

Publisert: