9 ting å gjøre når været er bra!

Det er ingen tvil om at en må nyte hver eneste solskinnsdag dersom man befinner seg på Vestlandet. Vi gir deg tips til hva du kan gjøre ute når været er bra.

Oppdatert:
Badedammen er et fint sted å være når sola skinner!

I forrige uke fikk vi virkelig følelsen av sommer i Rogaland. Selv om været raskt ble gråere denne uken er likevel sommeren rett rundt hjørnet, og vi tør håpe på noen solskinnsdager - det er bare å begynne å følge med på værmeldingene.

I mellomtiden kan du jo lese disse tipsene og kanskje få noen gode idéer til hva du kan finne på dersom solen plutselig skulle titte frem.

Følg Byas.no på Facebook!

Surfe

Jærstrendene er kjent for sine gode surfemuligheter. Når været er på topp er det få grunner til ikke å prøve seg på denne morsomme aktiviteten.

Om sommeren er bølgene mindre og det er perfekt for nybegynnere å prøve seg. Flere steder kan du både få nybegynnerkurs og leie fullt utstyr til en billig penge.

Ta med deg vennegjengen og nyt en dag i bølgene!

Surfing på Jærstrendene er attraktivt for både lokale og tilreisende.

Gå tur i den fine naturen

Stavanger- og Sandnes-området har ekstremt mange fine turmuligheter. Her finnes alt fra krevende toppturer til rolige runder i parken.

Mulighetene er mange, men noen alternativer kan være Preikestolen, Dalsnuten, Kjeragbolten, Stokkavannet, Sandvedparken, Sørmarka og turstien ved Gandsfjorden.

LES OGSÅ:

LES MER:

Guide: 11 fine joggeløyper i Stavanger og Sandnes

Oppleve Rogalands flotte strender

Solastranden, Borestranden og Orrestranden er alle høyt på listen av Norges vakreste strender.

I en undersøkelse VG hadde i 2008 kåret leserne Solastranden til den mest sexy stranden i Norge. Dessuten er Orrestranden Norges lengste sammenhengende sandstrand, på nesten 10 kilometer, og er av mange kåret til Norges fineste strand.

På Jæren kan du oppleve hvite strender, turkis vann og store bølger. Det er altså ingen grunn til å ikke nyte en dag i sola her.

Ta litt mat og drikke i solsteiken

Vågen i Stavanger er et fint bryggeområde som florerer av restauranter og barer. Her er det glimrende muligheter for å bare ta seg en pils i sola eller spise et ordentlig godt måltid.

Vær obs, her blir det fort fullt!

Fargegata

Fargegata byr på mye hygge – god mat, god drikke, musikk og spill. Slå deg ned på en av de mange koselige kaféene og nyt dagen ute med vennegjengen.

Flere av kaféene låner ut diverse spill, og om det skulle bli kjølig finnes det både tepper og varmeovner ved uteserveringen.

Fargegata byr på glade farger, solstråler og hyggelig servering.

Byvandring

Uansett om du er lokalkjent eller på besøk, er byvandring undervurdert. Sandnes og Stavanger har masse flott å tilby.

Blant annet har begge byene et prosjekt som heter Nuart Art Trail, som er en gatekunstløype der du kan gå en runde og få med deg diverse gatekunst.

I tillegg er Gamle Stavanger et «must», med små, hvite hus i trange gater – ordentlig Sørlandsidyll midt på Vestlandet.

Forberedelser til Nuart-festivalen 2016.

Sandvolleyball, tennis og fotball

For de som liker å være aktive og samtidig få sol på kroppen er ballsport som volleyball, fotball og tennis perfekt.

Det finnes baner flere steder i området, blant annet ved Mosvatnet, Badedammen, Sandnes Idrettspark og ved diverse skoler.

Piknik i parken

Alle vet at piknik i parken er en slager. Kjøp med mat, frukt, godis og god drikke og plasser vennegjengen i en av regionens fine parker. Her kan man sitte hele dagen og nyte gode samtaler mens man jobber med brunfargen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Er det lovlig å drikke lettøl i parken?

Møllebukta

På en fin solskinnsdag har Møllebukta alt å tilby: Strand, severdighet (Sverd i Fjell), kiosk og en fin utsikt. I tillegg er det fine turstier i området og du kan også fiske etter krabber!

Her er det hyggelig å dra med både familien og venner.

Mer fra Byas.no:

Publisert:
Oppdatert:

9 ting å gjøre når været er bra

Det er ingen tvil om at en må nyte hver eneste solskinnsdag dersom man befinner seg på Vestlandet. Vi gir deg tips til hva du kan gjøre ute når været er bra.

Publisert: