Jeanett (24) sluttet på Høyer for å satse som modell. Nå er hun avbildet hos Vogue

Kristiansandsjenta Jeanett Olsen sluttet nylig i jobben, for å satse på modellkarriere. Nå er bildet hennes publisert på nettsiden til Vogue Italia.

Oppdatert:
Kristiansandsjenta Jeanett er fotografert for Vogue Italia. Foto venstre: Lena Rustan Fidjestad. Foto Vogue: Dag Knudsen

– Jeg gleder meg veldig! Det var nå eller aldri. Jeg er 24 år, så jeg måtte komme i gang hvis jeg skulle gjøre noe ut av modellyrket. Det blir nok ikke luksuriøst, og jeg kommer til å bo i knøttsmå leiligheter med lange arbeidsdager. For min del er det nysgjerrighet og selvrealisering som trekker meg dit – følelsen av å jobbe mot et mål, og det å ha noe å strekke seg etter, forteller Jeanett.

I forrige uke hadde hun sin siste dag på jobb for Høyer på Sørlandssenteret, hvor hun har jobbet i om lag tre og et halvt år. At Jeanett er samboer med

LES MER:

Ivar Langenes, som lever ut drømmene sine, blant annet med det nye klesmerket Urban Pioneers

, har også hatt litt å si for satsingen.

- LES MER:

LES MER:

Ivar Langenes om Urban Pioneers: – Vi har fått en eventyrstart!

Har med seg bachelor i markedsføringsledelse

– Man blir inspirert av å bo med en person som oppfyller drømmene sine til det maksimale, og jeg får lyst til å gjøre det samme selv. Likevel føltes det spesielt å levere oppsigelsen, forteller Jeanett.

Nå vil hun se hvor langt hun kommer. I ryggen har hun en bachelor i markedsføringsledelse fra BI, og god erfaring med sosiale medier – både gjennom blogg og Instagram. Det føles betryggende.

– Det er ikke noe galt i å prøve, særlig når jeg har gjort ting i riktig rekkefølge med utdanning og arbeidserfaring, så får vi se hvordan det utvikler seg videre. Jeg tror at det å by på seg selv gjennom sosiale medier er en fin kombinasjon med modellyrket. Der blir utdanningen en styrke å ha med seg videre, sier kristiansandsjenta.

Dette er bildene som ligger ute på Vogue Italia sin nettside, under tittelen «Mørketid». Foto: Dag Knudsen

Avbildet for Vogue.it

Reisen mot en karriere innen modellyrket startet med en jobb for ingen ringere enn nettsiden til italienske Vogue, med bilder tatt av Dag Knudsen. Jeanett forklarer at det riktignok er knyttet større prestisje med å bli avbildet for papirutgaven, men at å få bilder tilknyttet Vogue bare teller positivt.

– Det var skikkelig gøy! Fotografen er veldig dyktig, og jeg lærte kjempemasse. Bildene ble tatt i en toppleilighet bak slottet i Oslo. Likevel var jeg litt usikker på om jeg ville dele bildet i egne kanaler, før jeg la det ut på Instagram. Det er nok kristiansanderen i meg, som er litt opptatt av hva andre kommer til å tenke, selv om jeg sannsynligvis har krysset den grensa for en stund siden, svarer Jeanett ærlig.

Knudsen har hatt Vogue.it som kurator for en samling av bildene sine siden 2012, hvor bildene velges ut av senior photo editor i Vogue Italia, Alessia Glavano. Bildene selges og promoteres via et samarbeid mellom Vogue Italia og Art+Commerce i New York.

– For tiden jobber jeg mye med stylisten Salima Breie Jobarteh og sammen utvikler vi ideer til ting vi har lyst til å skyte. Enten det er editorials eller enkeltstående prosjekter som dette. Det jeg kan si om dette opptaket er at vi hadde en del interessante elementer som passet sammen og fant det da naturlig å booke Jeanett på grunn av hennes naturlige og typisk skandinaviske utseende. Byrået hennes viste meg henne for et år siden, men vi har ikke hatt anledning til å jobbe sammen før nå, forteller fotografen.

Jeanett skal først til Athen og bygge portefølje, før verden står for tur. Foto: Lena Rustan Fidjestad

For Jeanett står nå først Athen for tur, som er regnet som et av de mest ideelle stedene å reise for å bygge portefølje. Planen er å pendle mellom det store utland og leiligheten i Kristiansand. Veien videre er ifølge Jeanett avhengig av dem som styrer livet hennes for øyeblikket. Hun er nemlig signert av modellbyrået Heartbreak management/Pholk.

– Byrået booker jobber for meg, blant annet Vogue-jobben. Det føles trygt å ha noen i ryggen som hjelper meg, og tilbyr meg som et alternativ til kunder, og som sørger for at rettighetene mine overholdes, forteller Jeanett.

I Heartbreak har hun selskap av kristiansandsjentene Erjona Ala, Emma Leonora Kjellevik og Ingrid Moe, som alle jobber verden rundt. I tillegg har byen fostret opp suksessfulle modeller som Siri Tollerød og Frida Aasen, som har Donna Ioanna som modellmamma.

- LES MER:

LES MER:

Fredag går Emma Leonora for Dolce & Gabbana

- LES MER:

LES MER:

Kristiansandsmodell: – Jeg føler meg utrolig heldig

– Kristiansand er en fin by for oss

Derfor var det ikke unaturlig at Jeanett fikk spørsmål om hva som er i drikkevannet i Kristiansand, da hun møtte daglig leder for byrået, JonasMangerud. Hun ble oppdaget via et moteshow for nettopp Høyer, i Grimstad. To nyansatte i kjeden var signet med byrået, og solgte henne inn.

– Kristiansand er en fin by for oss, med Erjona som har gjort det helt fantastisk, Emma som virkelig er på vei oppover, og Ingrid som har holdt koken internasjonalt i veldig mange år. I starten kan det ta lang tid å bygge seg opp, så man må ofte sette av noen år før man får fart på karrieren. Det blir spennende å se videre med Jeanett. Hun kommer nok til å gå i mer kommersielle spor enn for eksempel Erjona, forteller Mangerud.

Det blir spennende å se videre med Jeanett. Hun kommer nok til å gå i mer kommersielle spor enn for eksempel Erjona

Det er nemlig et skille mellom modeller som tar kommersielle bilder for magasiner, og dem som sprader ned catwalken på visninger.

– De mer kommersielle kan i større grad bo og leve i en by, og ha faste kunder som de jobber for, mens de som er en del av visningsirkuset må forflytte seg fra sted til sted hele tiden. For eksempel var Erjona oppe i 64 visninger en sesong, som var tredje flest visninger for en modell, regnet for hele verden, forklarer Mangerud.

- LES MER:

LES MER:

Frida (21) fra Lund er modell for Victoria’s Secret – for andre gang

- LES MER:

LES MER:

Fra modell i New York til yogainstruktør i Kristiansand

Publisert:
Oppdatert:

Rina (25) har reist til L.A. for å teste ut modelldrømmen

Kristiansandsjenta Rina Hansson håper at turen til «englenes by» vil skyte fart på modellkarrieren.

Oppdatert: