Livsstil

Påskeguiden for deg som hater fjellet

Hater du snø, høye fjell og påskesol? Er du typen som ikke ser meningen med å putte to planker på beina og stake deg fremover? Liker du deg best inne? Slapp av, det er mer enn nok å finne på i påskeferien.

Publisert:
  • Kristoffer Arnesen

Nok en gang er den her. Påskeferien.

Folk pynter husene sine i gult. Kyllinger blir plutselig noe som skal stå i vinduskarmen, og ikke på middagstallerkenen.

Det klassiske Playboy bunny-kostymet blir allment anerkjent som påskeharen. Den norske befolkning valfarter opp på fjellet, hvor de i fiskebein kaver seg oppover ulendt terreng med ski og staver.

Men det finnes også noen klassiske by-tryner. De som liker best å sitte inne å pimpe mens sola skinner. Som Jokke ville sagt det. Er du en slik type?

Følg Byas.no på Facebook!

Snøen er sikkert digg og været strålende, som her i Sirdal fra påsken i fjor, men det er ikke så ille i byen heller. Sånn egentlig? FOTO: Anders Minge

Er du lei av videoer på Snapchat fra Hemsedal eller Sirdal, hvor vennene dine går bananas på afterski?

Vil du helst tilbringe påsken i din egen leilighet, uten å måtte bevege deg mer enn tur/retur kjøkkenet? Les videre, for dette er guiden for deg.

LES OGSÅ:

Freia påskeegg - i år ganske så kontroversielt. Foto: NTB Scanpix. Freia påskeegg – i år ganske så kontroversielt. Foto: NTB Scanpix.

Sett Freia-påskeegg rekord

La oss være ærlige. Disse eggene er det beste med hele påsken? Disse nydelige sjokolade-eggene med den deilige kremen som det nesten spruter palmeolje ut av. I år kan du endelig realisere drømmen. Det du alltid har tenkt på hver gang du tar deg et egg.

«Hvor mange klarer jeg egentlig å spise før jeg må spy?».

David Suchet i rollen som Hercule Poirot. Foto: ITV / NTB Scanpix. David Suchet i rollen som Hercule Poirot. Foto: ITV / NTB Scanpix.

Se på Poirot

Den er herlig er den ikke? Agatha Christies klassiske påskekrim om den stut-tjukke franskmannen som på død og liv skal omtale seg selv i tredjeperson.

Påsken blir ikke helt den samme uten barten til Hercule Poirot på tv-skjermen. Og nå kan du se alt sammen fra perm til perm! CDON.com selger nemlig hele samleboksen med 35 discer til rolige 899 kroner. Verdt hver eneste krone.

Påskeegg-jakt er litt barnslig, men gøy! Foto: Fotolia. Påskeegg-jakt er litt barnslig, men gøy! Foto: Fotolia.

Gjem påskeegg

Av og til må man gå litt i barndommen. Vi husker vel alle hvor moro det var å løpe rundt for å finne dette egget som «påskeharen» hadde gjemt? Var vi riktig heldige var det stappfullt av e-stoffer også.

Dette er kanskje en tomannslek, da det ikke fungerer så bra å gjemme sitt eget påskeegg. Men dersom du gjemmer det natt til søndag, etter en svært fuktig tur på byen, er det slett ikke sikkert du husker hvor det er søndag morgen!

Stikker du på The Gathering i påska, så er du i alle fall ikke alene. FOTO: NTB Scanpix

Dra på TG i Vikingskipet

Dersom du er en gamer er dette stedet du vil være. Hver påske blir ærverdige Vikingskipet på Hamar gjort om til alle nerders våte drøm. TG, eller The Gathering.

5000 gamers rigger seg opp for å spille dataspill fra 28. mars til 1. april. Dag og natt. Her kan vi garantere at du ikke vil se hverken snø, ski eller påskesol.

Øystein Bache og Rune Gokstad leder NRK sine påskenøtter, igjen. FOTO: NRK

Løs påskenøtter

Dessverre har nøttekongen Roald Øyen lagt nøttene på hylla, men det stopper ikke statskanalen fra å sende påskenøtter! Også i år skal du få bryne deg på dumme spørsmål fra hovedsteder rundt om i Europa.

Legger du inn en liten innsats, og sitter klar med Google når nøttene skal knekkes, klarer du kanskje å få kloa i det forbanna kaffekruset til NRK i år.

Ikke glem: Aprilsnarr!

Just sayn’!

Publisert:
  1. Påske

Millioner av plater Kvikk Lunch og tonnevis med grillpølser: Visste du dette om påsken?

Internett har svaret og vi har funnet noen funfacts om nordmenn og påsken.

Publisert: