Livsstil

Egon-ansatte gir bort november-tipsen til Movember

Ansatte på Egon i Markens gir bort all tipsen sin til Movember-kampanjen, og utfordrer byen til giverkonkurranse.

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogedal

Daglig leder Kenneth Røynås (t.v.) og kokk Stein Arne Arnesen med en "mo-burger". Alle foto: Magnus Nødland Skogedal

– Egon nasjonalt har en kampanje, blant annet med en egen «Mo-burger», hvor 10 kroner blir donert for hver solgte burger. Men vi vil gjøre noe selv også, så nå har vi et mål om å bli de beste i Norge på å samle inn penger, sier daglig leder Kenneth Røynås hos Egon i Markens.

Lover hard konkurranse

Movember-kampanjen i Norge samler inn enormt mye penger til forskning på prostata- og testikkelkreft.

Bedrifter kan melde seg på som lag, og det finnes topplister for innsamlet beløp både nasjonalt og globalt. Kenneth utfordrer nå alle bedrifter i byen til å konkurrere for kreftsaken.

– Jeg kan love dem kamp hele veien, og hvis noen klarer å bli bedre enn oss her i byen skal jeg selv servere dem middag på Egon, helt gratis. Vi forventer å klare å samle inn rundt 80.000 kroner, men har et barte-hårete håp om å bikke 100.000, sier han.

Også Forsvaret på Kjevik lar barten gro for Movember!

En barteglad gjeng på Egon. Fra venstre: Atle Berntsen, René Jenssen, Thea Evenbye og Kenneth Røynås. En barteglad gjeng på Egon. Fra venstre: Atle Berntsen, René Jenssen, Thea Evenbye og Kenneth Røynås.

Ansatte gror bart

I tillegg vil de arrangere en spisekonkurranse i forbindelse med Vipers’ europacupkamp 21. november.

– Da vil vi utfordre sponsorene til å se hvem som klarer å spise opp «Mo-burgerne» raskest.

De mannlige ansatte på Egon er nå i full gang med å spare til barter, og ifølge dem selv får de bare positive tilbakemeldinger.

– Jeg har faktisk aldri måtte forklare hva Movember er til noen av gjestene. Alle kjenner til det, og når de får høre at de kan støtte saken med å kjøpe en burger vil de jo gjerne være med, sier servitør René Jenssen.

Sjekk også ut ukas KRSby-anbefalinger!

Kokk Stein Arne Arnesen håper å lage mange av denne burgeren i november. Kokk Stein Arne Arnesen håper å lage mange av denne burgeren i november.

Godt burgersalg

I fjor var første året at Egon hadde en nasjonal Movember-kampanje.

– Da solgte vi dobbelt så mange slike burgere som det vi hadde forventet, men da ga vi ikke bort tipsen. Nå forventer jeg å kunne få samlet inn 3-4 ganger så mye som det vi klarte i fjor. Nå skal vi bli enda bedre på dette, og vi håper å få med oss mange andre til å bidra til en god sak, sier daglig leder Kenneth.

Publisert:
  1. Movember

– Mange tror at de skal få en finger opp i rompa, men du tar bare en blodprøve

Onsdag starter Movember. For noen er kampanjen ekstra viktig.

Oppdatert: