Livsstil

Én strømmetjeneste knuser alle konkurrentene

Hvis du vil ha størst utvalg er det bare ett riktig valg, men filmutvalget er magert hos de fleste.

Publisert:

 • KRSby

Sjekk hvilke strømmetjenester som er best på film og TV-serier. Foto: Niklas Plikk, Tek.no.

Nå er det høysesong for å benke seg foran TV-en, og vi nordmenn tyr stadig oftere til strømmetjenester når vi vil se filmer og TV-serier.

Tek.no har sett nærmere på utvalget hos de ulike aktørene, og om disse har forbedret seg siden fjorårets store test der Netflix gikk seierende ut. Det til tross for at den amerikanske tjenesten kun hadde et fåtall av de seriene og filmene vi var på jakt etter.

De seks strømmetjenestene Netflix, HBO Nordic, TV 2 Sumo, NRK, C More og Viaplay kan alle servere deg innhold på flere plattformer.

De har tilnærmet samme bildekvalitet og prisen varierer heller ikke så mye, med unntak av innhold fra NRK som er gratis.

Men det er spesielt ett viktig punkt som skiller dem fra hverandre, og det er innholdet de tilbyr.

Da vi testet innholdet i 2014 ble vi lite imponerte over utvalget, og resultatet bar preg av at innholdet til strømmetjenestene hverken var spesielt tilgjengelig, mangfoldig eller av det aller nyeste kaliberet.

- Fått med deg denne tjenesten? Ny, norsk tjeneste gir gratis strømming av filmer

Egne lister

I år har vi valgt å lage to store lister i stedet for flere små: Én for serier og én for filmer.

Utvalget er basert på topplister og rangeringer hos nettsidene IMDb, Rotten Tomatos og Metacritic – samt en diskusjon innad i Tek-redaksjonen.

TV-SERIER: Her er lite utvalg av TV-seriene vi har sjekket. TV-SERIER: Her er lite utvalg av TV-seriene vi har sjekket. FOTO: Tek.no. FOTO: Tek.no.

- Her finner du favorittfilmene.

- Her finner du favorittseriene.

Hos hele tre av totalt seks undersøkte strømmetjenester fant vi ingen av filmtitlene vi søkte opp fra vår liste over aktuelle filmer.

Videre er det kun Netflix og HBO Nordic som kan sies å ha et akseptabelt antall TV-serier blant testens seks kandidater.

Vi har kåret den strømmeaktøren med henholdsvis det beste utvalget av filmer, og det beste utvalget av TV-serier. Seierherren heter i begge tilfellene Netflix.

Nå vi slår sammen de to listene med oversikt over utvalget får vi følgende resultatliste i stigende rekkefølge:

5. plass. NRK – 1,5 poeng (av 70 mulige)

**0 av 35 filmer

1,5 av 35 serier**

- Pris: Gratis.

streaming-8

Helt sist finner vi det gratis alternativet, NRK. NRK havner helt sist med et labert utvalg serier, og ingen filmer. Spesielt overraskende er det likevel ikke, gitt statskanalens prioriteringer og satsinger.

Det eneste vi finner av TV-serier er et par episoder av Top Gear, Game of Thrones og Downton Abbey, alle nylig vist på lineær-TV.

NRK har kun rettighetene til å gi deg innkjøpt innhold i en gitt tidsperiode, noe som gjør at en rekke av titlene vi var på jakt etter ikke lenger var tilgjengelig.

Når det kommer til egenproduksjoner er det ikke samme type begrensning, og det ligger mange tusen timer kvalitetsinnhold på deres strømmeportal.

4. plass. TV 2 Sumo – 5,5 poeng (av 70 mulige)

**0 av 35 filmer

5,5 av 35 serier**

- Pris: Første måned 99 kroner, deretter 129 kroner per måned. (99 kroner per måned for studenter)

- Bindingstid: Ingen.

- Gratis prøvetid: Nei.

streaming-1

På en delt plass nummer fire finner vi nettsatsingen til TV 2. Sumo tilbyr mer enn bare TV-serier og filmer som kan strømmes, slik som direktesendt sportsinnhold – endog mot ekstra betaling.

Ser vi nærmere på hvilke TV-serier tjenesten kan skilte med, finner vi kun et lite utvalg fra vår liste.

Sumo har likevel fulle sesonger av Dag, Homeland og Seinfeld, mens kun enkeltsesonger av et knippe kjente serier som South Park, Vikings og The Walking Dead er representert.

Sumo hadde ingen av filmene vi lette etter.

4. plass. C More – 5,5 poeng (av 70 mulige)

**3 av 35 filmer

2,5 av 35 serier**

- Pris: 99 kroner per måned.

- Bindingstid: Ingen.

- Gratis prøvetid: Ja, én måned.

streaming-2

På delt fjerdeplass finner vi C More. I likhet med TV 2 Sumo kan du her strømme filmer og serier fra et arkiv, eller betale ekstra for å abonnere på pakker som gir deg tilgang til TV-kanalene fra selskapet.

Vil du følge med på det nyeste som finnes av serier fremstår ikke C More som et opplagt valg. De seriene vi søkte opp og som bød på fulle sesonger, var enten av gammel dato eller manglet den pågående sesongen.

C More var imidlertid den eneste tjenesten som ga oss treff på House, så om du er stor fan av den eksentriske doktoren vet du hva du har å gjøre.

Når det kommer til filmutvalg skuffet også C More, med kun tre treff fra vår liste med 35 titler. Positivt er det likevel at nyere filmer, som den siste Hobbiten- og X-men-filmen, lå tilgjengelig.

3. plass. Viaplay – 7 poeng (av 70 mulige)

**2 av 35 filmer

5 av 35 serier**

- Pris: 99 kroner per måned.

- Bindingstid: Ingen.

- Gratis prøvetid: Ja, én måned.

streaming-3

På en tredjeplass (ned fra en annenplass i fjor) finner vi tjenesten til Viaplay. Viaplay gir tilgang til kjære serier som 24, Friends, Seinfeld, South Park og The Walking Dead.

Selv om det kvantitative utvalget ikke er like godt som hos de på plassene foran, er i alle fall mange sesonger av disse kjente seriene på plass.

Fra vår filmoversikt ser vi at Viaplay har et svært godt utvalg. Det er bare synd at de ikke får uttelling for biblioteket sitt, ettersom brorparten av titlene krever ekstra stykkbetaling utover månedsleien.

2. plass. HBO Nordic – 11,5 poeng (av 70 mulige)

**0 av 35 filmer

11,5 av 35 serier**

- Pris: 79 kroner per måned.

- Bindingstid: Ingen.

- Gratis prøvetid: Ja, én måned.

Sist vi testet innholdet fra de ulike strømmetjenestene gjorde HBO en god figur, men plasserte seg på tredjeplass – slått av Viaplay og Netflix.

Denne gangen klatrer HBO opp til nest øverste trinn. Og, det er ene og alene takket være satsingen på serier. På HBO møter vi nemlig et begredelig filmutvalg.

Der vi fant null filmer fra listen vår, fant vi mange knallgode og kritikerroste TV-serier som Boardwalk Empire, Game of Thrones, Rome, The Sopranos, True Detective og The Wire. Mange av disse seriene er HBO-eksklusive, og vil for mange være vel verdt 79 kroner måneden.

1. plass. Netflix – 25 poeng (av 70 mulige)

**8 av 35 filmer

17 av 35 serier**

- Pris: Fra 99 kroner per måned (Strømming til to skjermer av gangen i standardoppløsning) til 129 kroner for inntil fire skjermer i UHD-oppløsning.

- Bindingstid: Ingen.

- Gratis prøvetid: Ja, én måned.

streaming-5

Testens vinner blir igjen Netflix. Selskapet har på få år etablert seg som en stor aktør her til lands, og er den strømmetjenesten som treffer flest blinker både på vår film- og TV-serieliste.

Netflix er ikke alltid best når det kommer til å ha de aller nyeste seriene, selv om populære egenproduksjoner som House of Cards, Orange is the new Black og Narcos selvsagt alltid foreligger med nyeste episode.

Selve filmutvalget er best når det kommer til litt eldre klassikere og filmer fra 90-tallet og tidlig 2000-tallet. På grunn av svak konkurranse er Netflix også alene om å tilby strømming av gode filmer som Fight Club, Frost, Gudfaren og alltid morsomme Kong Curling.

Netflix har det største tilbudet både når det kommer til strømming av filmer og TV-serier.

Tekst: Ole Henrik Johansen, Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Publisert:

 1. HBO
 2. Netflix
 3. Tek.no
 4. Viaplay

Netflix, HBO, Sumo, Viaplay, eller noen andre? Hva er nordmenns streaming-favoritt?

Her er svaret!

Publisert:

 • Geir Amundsen, Ap.no

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Slik får du mest ut av Netflix
  3 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Nå er denne Netflix-konkurrenten lansert i Norge
  4 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  5 «ukjente» serier du bør få med deg
  1 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  5 «ukjente» serier du bør få med deg
  1 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Strømmegodbitene vi gleder oss til
  8 MÅNEDER SIDEN
 6. LIVSSTIL
  Lite planer? Her er fem gøye ting du kan finne på i helga
  1 ÅR SIDEN