«Spis for 100»-menyen er klar: – Håper å slå rekorden

Aldri har flere spisesteder deltatt. Mandag til søndag ventes det storinnrykk til byens restauranter.

Oppdatert:
Viltburger fra Fjellgarden Hovden er blant hovedrettene som selges for en hundrelapp neste uke.

Årets meny finner du nederst i saken.

– Det er noe av det tøffeste man kan være ute for. I fjor regnet jeg ut at vi i snitt hadde 12 seatings per stol per dag, forteller daglig leder ved Hos Naboen, Leiv Rune Sangesland, til KRSby.

I fjor ble viltburgeren fra Hovden byttet ut med en vanlig burger. I år er burgeren fra Setesdal tilbake på menyen.

Leiv Rune Sangesland er klar for storinnrykk. Arkivfoto.

– Jeg legger meg flat. Vi falt litt mellom to stoler i fjor. I år er vi tilbake med viltburgeren, sier Sangesland. Med en ukerekord på 4050 serverte retter, er det bare Brasserie C på Caledonien som historisk sett har solgt flere retter.

– Vi har forberedt oss godt. Logistikken er på plass og allerede i morgen starter forberedelsene. Vi håper å slå rekorden, sa Hos Naboen-sjefen tre dager før det hele braker løs.

_**LES OGSÅ:

LES MER:

Rekordmange restauranter vil la deg spise for 100

Minst trøkk tidlig i uka

– Vi har en ambisjon om å slå fjoråret, konstaterer prosjektleder Henning Ross Vestavik.

Henning Ross Vestavik. Arkivfoto.

Den rutinerte restauratøren har styrt matfestivalen i en årrekke. Aldri før har like mange steder deltatt som i år.

– Vi er veldig glad for å for første gang ha med over 50 spisesteder, sier han til KRSby.

De siste årene har antall retter steget år for år. I år ble 70.000-grensen nådd.

– Tidlig i uka er det enklest å få bord på spisestedene som har mest trøkk. Mange spisesteder har også åpent til lunsj. Man må også huske at «Spis for 100» varer helt til søndag, sier Vestavik.

_**LES OGSÅ:

LES MER:

Solgte 800 burgere per dag

- - - - - -

Årets «Spis for 100»-meny

All Inn

All Inn Burger med bacon, ost, rancherdressing, tomat og løk.

Amigos

Burrito Barbacoa: Ostegratinert hvetetortilla fylt med langtidsstekt oksekjøtt, pico de gallo, mais og syltet rødløk. Serveres med ris, salat, salsa og rømme.

Bakgården

Kalveculotte med pastinakkpuré, syltet løk, ovnsbakt potet, bakt løk, sjy

Big Horn Steak House

Entrecôte med rødvinssaus og Big Horns poteter

Bølgen & Moi

Vår populære fisk- og skalldyrsuppe med torsk, laks og sprø grønnsaker. Serveres med godt brød og aioli

Bønder i byen

Salat med langtidsbakt kylling. Tomatmarmelade, eple, rødkålsalat og estragonmajones. Med vårt hjemmebakte brød og pisket smør.

Travelt for Trine Lohne på kjøkkenet hos Bønder i byen i fjor. Foto: Magnus Nødland Skogedal.

Campino Kristiansand

Velg mellom: Shish Kefta med lammekjøtt eller Shish Taowk med kyllingfilet. Serveres med couscous, hummus, biwazsalat, stekt tomat, paprikapuré og ferskt brød

Charlies Bar

Charlies spicy biffgryte

Christianssand Brygghus

Biff av ytrefilet serveres med bearnéssaus, kremostgratinert sjampinjong og urtepoteter.

Clarion Hotel Ernst

Okse ytrefilet serveres med dagens grønnsaker, peppersaus og ovnsbakte amandinepoteter

Dampbageriet

Vår populære Nud med kylling, byens beste bolle og vår ferskpresset juice

Drømmeplassen

Drømmekringle med deilig makronfyll, mandler, sjokolade og rosiner. Bakt med egg og melk.

Delica Restaurant

Valgmulighet 1: TACOS AL PASTOR 3 Hjemmelaget mais tortillas med fyll av svinekjøtt marinert med paprika og appelsinjuice med stekt løk og ananas. Serveres med koriander og løk.

Valgmulighet 2: FLAUTAS DE POLLO 4 Friterte tortillas fylt med kyllingfilet. Serveres med salat, rømme, ost og hjemmelaget chipotle dressing. Tilbehør: Papas con chorizo (Stekte poteter med hjemmelaget chorizo og krydder) og Pico de Gallo.

Food Asylum og søsterrestauranten Kick er begge med i «Spis for 100», men gjør egen vri for å forsøke å selge kundene en treretters.

Food Asylum

Sushi i 100-tallerken, 14 biter

Frk. Larsen

Frøknas ekte burger med hjemmelagd tilbehør, ovnsbakte poteter og burgerbunn fra Drømmeplassen

Gastropuben på Kick

Confitert svineside, potet og selleripuré, rødkål & balsamicosjy

Harvey’s

Harvey’s hjemmelagde cheeseburger: Vinner av flere priser og kåret til byens beste. Serveres med fries og husets berømte purreløksdip. Brioche burgerbrød spesiallaget av Dampen, kun for Harvey’s.

Herlig Land

Biff med rødvinssaus. 160 g ytrefilet serveres med rødvinssaus, sauterte grønnsaker og husets potetmos.

Etter en apause i fjor, er Viltburgeren tilbake hos Hos Naboen. Arkivfoto.

Hos Naboen

Viltburger fra Fjellgarden Hovden. Reinsdyr, elg og storfe blandet til en saftig burger som serveres med bacon, hvitløkssopp, salat, tomat, agurk, rødløk, aioli og pommes frites med dipp

Håndverkeren

Confit av andelår. Serveres med rødvin- og linseragu, rotgrønnsaker og fyldig potetmos.

Indian Ocean Tandoori

Velg mellom: 1) Chicken Curry: Kylling med indiskcurrysaus. 2) Sabzi Sangam: En utsøkt vegetar rett bestående av forskjellige grønnsaker tilsatt egnet krydder i en lekker karrisaus.

Jordbærpikene

Spareribs med BBQ- og jordbærsaus. Serveres med bakt potet og maiskrem

Kast loss

Tempura laks servert med syrlig salat. Toppet med spicy rømme og avocadodressing.

Kervan Saray Restaurant

Velg mellom kebabtallerken eller kyllingtallerken. Serveres med tyrkisk ris, brød, miks salat, løk og kebabdressing

Kjøkkenskapet avd. Aquarama og Lillemarkens

Hjemmelaget curry kyllingsuppe. Med et stykke gulrotkake til dessert

Kjøkkenskapet bakeri

Vår fantastiske sjokoladekake. Hjemmebakt bunn med masse lag av sjokolade. For 6 personer.

Nyåpnede La Famiglia får virkelig testet kjøkkenet under «Spis for 100». Foto: Nadia Jemli

La Famiglia

Rykende fersk Cannelloni: Gratinerte pastaruller, fylt med biffkjøtt, deilig ricottaost og spinat. Toppes med bolognesesaus og legges lagvis mellom ovnsstekt parmesanost. Nystekt focacciabrød og frisk salat følger også med.

Le Monde Restaurant

Gourmet tapas: Grillet scampi, torsk à la Middelhavet med risotto, Berber kylling med syltet løk og sjampinjong. Serveres med søtpotet purrene, bibringe med charmeur potet og rødvinsglace. Focaccia brød

Le Monde Tapas

Tapasfjøl med scampi sukiyaki, spanske kjøttboller, Stange kyllingklubber, «kumato» tomatsalat, Patatas bravas, brød og aioli

Le’s Kitchen

Flygende nudler. Velg mellom kylling eller reker. Serveres med frisk salat, asiatisk dressing, egne sauser til dipp og nudlene.

Mai Oishi Sushi

14 biter sushi: 6 biter Futo maki tempura scampi, 4 biter Crunchy California maki, 2 biter laks maki med avokado og 2 biter nigiri laks.

Lange køer rundt Mother India under «Spis for 100» for to år siden. Foto: Steffen Stenersen.

Mother India

Murg Curry: Kokte kyllingstykker i en nydelig tradisjonell indisk krydder- og karrisaus

Onkel Aksel Musikkbistro

Langtidsbakt svinenakke med tomatisert sopp, squash og løk, urtepoteter og persillecoulis

Papito Tacos & Tequila

Combotallerken med 3 av våre favoritt-tacos. Serveres med meksikansk ris.

Patricks pub og restaurant

Pepper Steak: Grillet biff av ytrefilet med grønnsaker og kremet grønnpeppersaus. Serveres med poteter.

Peppes Pizza

Alle våre porsjonspizza

Pizzabakeren avd. Torridalsveien og Fagerholt

Valgfri medium pizza

Restaurant Skrubbsulten

Vår hjemmelagde hamburger (150g) med båtpotet eller pommes frites, samt valgfri dipp eller saus

Restauranten i Q42 er blant årets nykommere. Foto: Christina Østtveit.

Restaurant Q42

Biffsnadder serveres med paprika, rødløk, sjampinjong, salat, båtpoteter og bearnéssaus.

Scandic Kristiansand Bystranda

Ovnsbakt skrei servert med bløt potetbrandade, bønnesalat og oliven-tomatkompott

Sjøhuset

Bakt torskerygg med rotgrønnsaker, vårløk og røkt smørsaus. Dillgele og ovnsbakte små- poteter.

Slakter Sørensen

Slakterens ytrefilet serveres med peppersaus, dagens grønnsaker og småpoteter.

Smak av Norge

Biff med blomkålkrem, sauterte grønnsaker, ovnsbakte poteter og peppersaus. Salatbord er inkludert

Snadder over gada

Snadderkurv Deluxe: 4 Buffalo Wings, 4 Mozarella Sticks, 4 Løkringer, 2 Chili and Cheese Nuggets, søtpotet eller pommes frites og valgfri stor dipp

Snadderkiosken

Tangenburger 160gr, 0,5l valgfri brus + ei ”ventepølse” (wienerpølse hotdog)

Tilstede Mat & Mer setter kortreist torsk fra Flekkerøy på menyen. Arkivfoto: Magnus Nødland Skogedal

Til Stede mat og mer

Valgmulighet 1: Urtebakt torsk fra Flekkerøy. Serveres med sesongens rotfrukter, potetpure og hvitvinssaus.

Valgmulighet 2: Husets veganske quesadilla. Fylt wrap med sesongens grønt, cashewkrem og spicy chipotlesaus

Valgmulighet 3: 2 stk. valgfrie rawfoodkaker. Glutenfri, laktosefri og sukkerfri.

Tollboden Burger Bordello

Velg mellom Black Angusburger: Bacon og Cheddar eller Bourbon Street BBQ med amerikansk cheddar, jalapeñomajones og barbequesauce med bourbon

Village Tandori Kristiansand

Butter Chicken: Saftige kyllingbiter tilberedt med fløtesaus, kokos, mandler, smør og hjemmelaget myntesaus.

Værtshuset Pieder Ro

Husets kremede fiskesuppe serveres med brød og smør

(Kilde for meny: «Spis for 100» / pressemelding)

Publisert:
Oppdatert:

Her er årets meny for Spis ute-uka

52 spisesteder i Kristiansand disker opp hovedretter til rabatterte priser kommende uke. Her er årets meny.

Publisert: