KRSby tester Pizzahuset

Nydelig pizza, men desserten var rett og slett skuffende.

Oppdatert:
Restauranten holder til i Henrik Wergelands gate. Foto: Magnus Nødland Skogedal
Grade: 3 out of 5

DETTE SPISTE SULTEN:

PIZZA CARNIVORA med tomatsaus, mozzarella, bacon, salami, pepperoni, skinke, bolognese og hvitløk. PRIS: 159,-

PIZZA KYLLING PESTO med pesto, ost, kylling og parmesan. PRIS: 149,-

TIRAMISU. PRIS: 85,-

SJOKOLADE-PANNA COTTA . PRIS: 89.-

\*Restauranten kjører et åpningstilbud på 100 kroner pizzaen. KRSby har over gjengitt fullpris.

Pizzahuset er en nyåpnet pizzarestaurant på hjørnet mellom Markens gate og Henrik Wergelands gate. Fra utsiden ser restauranten ut som et klassisk, jalla gatekjøkken, men når du kommer inn blir inntrykket noe ganske annet.

Inne er det store romslige båser, trevegger, og midt i restauranten en stor stasjon med steinovn hvor pizzaen blir laget. Det hele minner litt om en italiensk restaurant satt i en norsk fjellhytte. Merkelig, men koselig.

pizzacar

PIZZA CARNIVORA. Nam! Dette var en nydelig pizza, spesielt om du er sugen på noe «fat and savoury». Pizzabunnen var passe tynn, sprø i kantene og myk i midten, uten at den ble for bløt.

FLERE TESTER: Kafé Kast LossSt. Leif & GuttaBig Horn Steak HouseBølgen & MoiRett i GarnetOnkel AkselBrasserie CLe MondeBakgården Både &Restaurant ØstenLe Monde TapasLes alle restaurantvurderingene her

Et passe lag med tomatsaus dekket med masse god mozarella , gjør pizzaen saftig. Alt kjøttet på toppen gir forskjellige smaker, konsistens, og er helt perfekt for kjøttelskere.

11713613_10155724314845497_618752680_n

PIZZA KYLLING PESTO. Også denne pizzaen hadde en god bunn. Men her var det dessverre både litt for lite ost og for lite kylling.

Heldigvis er pestoen nydelig.

Selv om det er lite ost og kylling, kommer de få ingrediensene til rette, spesielt pestoen.

Anbefales for dem som liker en enkel pizza.

Selv om Sultens utsendte var gode og mette etter pizzaen måtte desserten prøves. Vi ble anbefalt Tiramisu, og gikk for den pluss en panna cotta.

11714320_10155724313715497_1225741812_n
pannacotta

PANNA COTTAEN var om mulig enda verre. Restauranten har gått for en sjokoladeversjon uten gelatin. Resultatet er en smakløs, hard pudding som slettes ikke minner om panna cotta.

En panna cotta skal være luftig og myk, og den skal smelte på tungen. Den tradisjonelle varianten skal dessuten ha en rik smak av vanilje.

FLERE TESTER: Kafé Kast LossSt. Leif & GuttaBig Horn Steak HouseBølgen & MoiRett i GarnetOnkel AkselBrasserie CLe MondeBakgården Både &Restaurant ØstenLe Monde TapasLes alle restaurantvurderingene her

SØRVISEN var det derimot ikke noe å utsette på. Betjeningen var hyggelig og spurte hvordan maten smakte flere ganger. Da Sultens utsendte påpekte at desserten ikke var særlig god, var betjeningen interessert i hva vi mente, og slettet dessertene fra regningen. Restauranten får pluss for å være ydmyk, og sørvisinnstilt.

KONKLUSJON: Pizzaen er nydelig, og restauranten tilbyr også take-away. Det er nok det alternativet Sulten ville gått for neste gang. Dessverre var desserten såpass skuffende at den trekker totalkarakteren, og totalinntrykket kraftig ned.

Et noe schizofrent interiør gjør heller ikke saken bedre.

Det er synd, for hovedrettene er virkelig gode. Sulten håper å kunne komme tilbake til bedre desserter ved en senere anledning. Terningkast: 3 / 6.

Publisert:
Oppdatert:

KRSby tester Kervan Saray

Burde holdt seg til å lage pizza.

Oppdatert: