Her kan du handle vintage og second hand i Stavanger

Vi har faktisk et par vintage- og bruktperler i Stavanger, etter hvert. Her får du oversikten.

Publisert:
Glad i vintage? Her har du oversikten over alle vintage- og second hand-butikkene i Stavanger!

Følg Byas.no på Facebook!

Faded

Hvor: Østervåg 45, Stavanger.

– Jeg har vært her siden september i fjor, og det går veldig bra!

Sigrid-Lovise Skulbru fra Stavanger er utdannet klesdesigner, og har en forkjærlighet til kvalitetsplagg. Klærne hun selger på Faded er eksklusiv vintage og second hand, og hun selger cirka halvparten av klærne på kommisjon. Hun sier det er stort marked for vintage i Stavanger.

– Her har jeg alt fra Ganni til Chanel - hele spekteret. Noe er helt nye bomkjøp, og noe er svært lite brukt. Det er ikke mange butikker som selger vintage her, men det er absolutt marked for det. Jeg skal ikke klage, sier hun og smiler.

KLAGER IKKE: Sigrid-Lovise Skulbru trives godt med butikken sin.
LES MER:

Lei av alle-har-noe-derfra-kjeder? Disse 10 butikkene finner du ingen andre steder.

Frk. Marques

Hvor: Kirkegata 38, Stavanger.

– Jeg har alt - dyrt vintage og dyrt second hand, men også midt på treet billige ting.

Som frøken Jeanette Marques selv beskriver det på butikkens Facebook-side: «Extensions, frisør, foto, klær - både nye second hand og vintage - vesker, litt sko, hårprodukter, lokal kunst....160 kvm med litt av alt og mye av ingenting.»

Frk. Marques er nemlig ikke bare en vintage- og second hand-butikk, det er også en frisør og en veldedig butikk som samler inn penger til løvetannbarn - folk i lokalområdet som ikke har det så bra.

– Når folk spør meg om konseptet, sier jeg at det er «no consept», sier Marques.

Så enten du vil shoppe vintage, klippe håret eller pleie samvittigheten, kan du ta turen innom Marques!

JULESTEMING: Jeanette Marques er klar til jul, og har pimpa hele butikken.

Permanent Vintage

Hvor: Øvre Holmegate 24, Stavanger.

LES MER:

Byens nykommer! Så ny, at den ikke har åpnet ennå. Permanent Vintage åpner dørene i Fargegata denne helgen, og jobber nå for fullt for å få alt klart.

– Vi kommer garantert i mål, lover butikkoppstarter Helen Pedersen.

Og når dørene først er oppe, lover hun masse fint vintage og second hand. Mye fra eget skap etter hennes mange reiser, mye fra mormoren hennes og en del fra en 82 år gammel dame som digget konseptet.

Hun garanterer også en materialmiks fra helv*¤%, bestående av kryssfinér, glass, speil, kobber, tre, jern... You name it!

– Det har vært visjonen hele tiden. Og det vil være mørkt i bunn, for det tror jeg vil få klærne til å poppe.

KLAR, FERDIG, GÅ! Helen Pedersen (29) fra Stavanger åpner ny vintage-butikk i Fargegata denne helgen.
LES MER:

Insta-poppisen Fredrik Risvik syns vi bryr oss for mye om merker, og syns vi heller skulle åpne øynene mer opp for design.

Cinderella

Hvor: Høleberggata 20, Stavanger.

Aftenbladets Moteblogg var innom Anne Lise i fjor vår, og besøkte butikken hennes, Cinderella. Butikken ligger godt gjemt oppe i en liten bakke med brostein, nesten inneklemt mellom to butikker. Her har Anne Lise, som kun vil bli omtalt med fornavn, drevet Cinderella de siste årene. Butikken er todelt, og hun selger både nye designerklær og vintage.

Klærne får hun fra flere hold, men alle har til felles at kvaliteten må være god og at plagget må være i god stand til tross for alderen. Noe av vintage-utvalget i butikken har hun selv kjøpt fra andre antikvitetsbutikker eller funnet på ulike messer, mens andre ting kommer fra noen som ønsker at klærne deres skal få nye, verdige eiere. Alle klærne, smykkene, veskene og skoene er merket med årstall og pris, og i en bok fører Anne Lise ned plaggenes opprinnelige opphav. Her er det mulig å gjøre noe unike kupp - og å få en god historie med på kjøpet!

FAVORITT: Anne Lise viser frem en av hennes mange favoritter.
LES MER:

Glad i å shoppe? Derfor bør du sjekke merkelappen før du kjøper klær.

Syvende Himmel

Hvor: Øvre Holmegate 21, Stavanger.

Syvende Himmel selger i utgangspunktet kun nye klær, og er ikke en bruktbutikk. Men – butikken har en egen, liten «brukt-avdeling», hvor det er mulig å finne et par vintage-kupp. Utvalget er ikke stort, men er du på rett sted til rett tid kan du være veldig heldig.

– Det er vanskelig å finne vintageklær, det er et støvsugd marked. De vintage-klærne jeg selger i butikken er klær jeg selv har kjøpt med meg hjem fra reise, sier butikksjef Inger-Johanne Egeland Rodvelt. Hun selv er veldig glad i 50-tallsklær, noe de nye klærne hun selger også bærer preg av – sammen med interiøret.

SMÅGODT: Utvalget er ikke stort, men det er der!
LES MER:

Stygt er kult! Sjekk de fantastiske julegenserne vi fant i sentrum!

Fretex

Hvor: Breigata 20, Stavanger (og mange andre steder)

Du kan nok lete ganske lenge etter de store vintage-kuppene, med en kjær favoritt for alle som liker å handle second hand, må jo være Fretex. Det finnes flere Fretex-butikker i Stavanger, men særlig den i Breigata i sentrum har et stort utvalg av klær. Her kan du finne litt av hvert - ja, de har til og med en egen retro-avdeling!

Fretex er Norges største attføringsbedrift og bruktkjede, og en viktig del av Frelsesarmeen. Klær du ikke lenger bruker, kan få nytt liv hos Fretex, og selges videre til en rimelig penge. Alt fra billige kjedeklær, gamle retroklær og dyrere merkeklær.

GOD SAK: Fretex er en viktig del av Frelsesarmeen.
LES MER:

Skader du noen med shoppingen din? Nå kan du sjekke dette.

Publisert:

Dette var vintage-trendene i 2017 og slik spår butikkene at 2018 vil bli

Mange velger vintage og brukte klær når de trenger noe nytt. Men hva er populært blant rogalendingene?

Publisert:
  • Amalie Henriksen
    ca_hen@hotmail.com