Bibbi takket nei til drømmejobb for Prada

I stedet valgte hun familielivet i Stavanger.

Publisert:
Bibbi Ur Kjørsvik (30) har jobbet leeeeenge som modell - men Prada takket hun nei til.

Bibbi Ur Kjørsvik (30) driver i dag

LES MER:

**en av Stavangers aller koseligste kafeer**

, Hanekam i Fargegata. Sammen med ektemannen Tom Ur Kjørsvik (39) (han som fant opp Fargegata for omtrent ti år siden, vet du),Kyros Malamidis (36) og Runa Curti (25).

Og hun trives. Men det var ikke gitt at hun skulle ende opp med mann og barn i Stavanger. Hun kunne i prinsippet vært en verdenskjent supermodell, for det italienske motehuset Prada.

Det kommer jeg tilbake til.

Levde på tunfisk i Australia

La oss først gå litt tilbake i tid, til Bibbi var 16 år gammel.

\- Da jobbet jeg litt for fotografer i Stavanger, men modellbransjen var ikke noe som fristet for meg - ikke i det hele tatt.

- Hvorfor ikke?

\- Det virket litt skummelt. Jeg var ung, og visste at det kunne innebære mye reising - enten helt alene, eller sammen med foreldrene mine. Jeg ville ingen av delene. Jeg syns det hele virket litt... Kleint?

Men så endte hun mildt sagt opp i modellbransjen likevel, kan du tro.

- Jeg backpacket i Australia i ett år, da jeg var 20. I Melbourne. Jeg ble stoppet på gata hele tiden, av folk som ville ha meg til modellbyrået sitt. Jeg takket pent nei.

\- Men så tjente jeg ikke akkurat så mye som backpacker. Levde så og si på tunfisk. Så hadde jeg jo disse kortene, da, som de hadde gitt meg, og jeg så på det som en mulighet til å tjene litt ekstra penger.

**MODELL:** Kanskje ikke så rart at Bibbi hver dag ble stoppet på gata av modelljegere?? **

**LES OGSÅ:

LES MER:

Død, drikking og kjærlighet - på stavangersk

Tilbud i London

Bibbi valgte derfor å ta kontakt med et av byråene som hadde vist interesse for henne.

- Og så skjedde jo akkurat det jeg hadde trodd skulle skje. Det første de måtte gjøre, var å måle alt som var - midje, rumpe... Ja.

De hadde heldigvis ikke så mye å utsette på midje, rumpe og ja. Bibbi signerte med byrået, og forflyttet seg etter hvert til Sidney. Der ble hun blant annet bedt om å gå under moteuken - men takket (igjen) pent nei.

- Da ville jeg heller leve backpackerlivet litt igjen. Jeg dro hjem en tur, og flyttet til England. Kuttet helt ut modellgreiene.

Men så...

\- Byrået TFM i Oslo tok kontakt med meg, etter at en venninne la ut et bilde av meg på Facebook. Jeg dro hjem igjen, og jobbet faktisk en del for dem i Oslo og Stavanger. Så fikk jeg et tilbud i London, og takket ja til det.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Edvard (31) fra Hinna har produsert britisk megahit

Havnet ved siden av Lady Gaga

London husker hun spesielt godt. Her hadde hun sin rareste - og en av sine beste jobber noen sinne.

- Det var en fotoshoot for et magasin. Fotografen var en eldre, veldig sær mann. Og det var kun han - ingen stylister eller noe. Shooten var i en kjeller, med mange rare kostymer. Han fant frem cowboyboots, bikini og poloraidkamera, og jeg tenkte: Er det nå jeg bør stikke?

\- Men altså. Det er de fineste bildene jeg har! Han var helt utrolig flink.

Ellers i London ble det ofte 12-timers arbeidsdager, hvor hun for det meste løp rundt til castinger for jobber hun som regel ikke fikk.

Men litt luksus ble det også. Hun ble introdusert for et ganske annet liv, enn det hun var vant med.

\- Byrået mitt hadde en del kontakter, og vi fikk komme inn hvor vi ville. Fancy steder. Jeg er jo vant med Checkpoint Charlie, liksom. Plutselig kom Lady Gaga inn på nattklubben vi var på, og holdt privatkonsert for de omtrent 100 menneskene som var der. Alle ble helt ville, men jeg visste ikke hvem hun var. Hun var ikke så kjent i Norge, da. Men jeg kjente vel så vidt igjen... Pokerface? Jeg blir ennå mobbet for det.

:-O

- Og en annen gang havnet jeg ved siden av prins Harry. Da ble det for mye for meg, altså. Champagnefaktoren var for høy, og jeg taklet det rett og slett ikke. Ble litt fysisk dårlig. Fant heldigvis en Checkpoint-lignende bule. Der fortalte jeg folk at jeg studerte noe eidendomsmeglergreier - trengte å være noen andre en stund. Det var deilig.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Snart males byen i regnbuens farger

Fridd til på Facebook

Bibbi jobbet som modell i London litt av og på i seks måneder. Reiste hjem. Møtte Tom (Bob Stylister-stylist Tom!).

- Jeg møtte Tom på en stylingjobb for Nola. Møtte ham et par ganger ute også. Så ble jo vi stormforelsket.

Det gikk faktisk ikke mer enn tre måneder før de ble forlovet. Tom fridde på ganske utradisjonelt vis. På... Facebook!? Det kommer jeg også tilbake til. Men først:

\- Jeg hadde fått tilbud om en tre måneders kontrakt i Sør-Korea, men det skjedde jo ikke. Jeg var forelsket, og det var dårlig timing. Så dukket det opp et tilbud i Paris, og jeg dro heller dit. Løp rundt 14 timer i døgnet, og hadde nesten ikke tid til å spise. Kjøpte meg to store big mac-menyer hver kveld, husker jeg. Det var gøy altså - jeg dro på castinger for store designere, som Chanel og Dolce & Gabbana. Sammen med mange andre. Husker en gang hvor jeg trodde jeg var tidlig ute til en casting, men fikk beskjed om at mitt navn var nummer 1998 i køen.

Og så kom Tom på besøk, til romantiske Paris - med planer om å fri.

- Jeg hadde tidligere nevnt at jeg syns det var så teit når folk frir under Eiffeltårnet. Mulig han hadde tenkt til det, stakkar. Men han gjorde det ikke. Dagen etterpå derimot, fikk jeg plutselig masse telefoner og meldinger om at jeg måtte sjekke Facebook. Der var det et frieri. Jeg leste, lo og gråt, og når jeg snudde meg for å se på Tom, satt han der med ringen.

**SPORTY:** Hadde vår egen lille shoot med henne, vi. **

**LES OGSÅ:

LES MER:

Sånn ser verdens største utendørs veggmaleri ut - og det er på Klepp(!)

- Jeg ville ikke mer

Denne historien kunne blitt veldig mye lengre, enn den blir. Litt kort oppsummert, dro Bibbi og Tom hjem igjen til Stavanger, Bibbi dro tilbake til Paris for å jobbe litt, ble booket til moteuken i Portugal, og dro dit. Til beinhard jobbing og jenter som ikke hadde det like greit som henne.

Dro tilbake til Paris igjen. Savnet hjemme. Dro hjem i fire måneder. Fikk tilbud i Cape Town og dro dit på en tomånederskontrakt. Dro hjem igjen etter fem uker.

- Jeg ville ikke mer. Jeg likte å reise og møte nye mennesker, men jeg savnet hjemme. Det var ikke drømmen min å være supermodell - jeg klarte ikke å pushe meg selv hardt nok.

Hun begynte derfor å jobbe litt i salongen til Tom i stedet. Giftet seg, og fikk etter hvert lille Lykke (som nå er 3). Så ble det mye snakk om Hanekam - en plan de to hadde hatt ganske lenge.

LES MER:

Historien bak, kan du lese _her._

**HANEKAM:** I dag driver Bibbi en av Fargegatas spreke kafeer - Hanekam. **

**LES OGSÅ:

LES MER:

- Det verste med å bli fengslet var å ikke vite noe

Tar fortsatt strøjobber

I dag er det for det meste Hanekam, Tom og Lykke det går i for Bibbi. Hun jobber fortsatt litt som modell her hjemme, men bare for gøy.

Snipp, snapp, snute...

Og ja! Så var det den Prada-jobben, da.

- På flyplassen i Paris, på vei hjem, fikk jeg tilbud om å kun jobbe for Prada. Det er en jobb alle hadde sagt ja til, og en årslønn jeg bare kunne ha drømt om.

- Ja!?

\- Men da måtte jeg ha flyttet til Milano. Det kunne aldri Tom ha gjort. Det skjærte litt i hjertet mitt, men jeg takket nei.

... så var det eventyret ute.

**

**LES OGSÅ:

LES MER:

Seks typer du garantert møter på byen

Publisert:

Her er 10 lokale jenter som har imponert oss det siste halvåret

Wow! Det skal ikke stå på driftige damer her i distriktet.

Oppdatert:
  • AV: Ivar Vasstveit & Tone Pedersen