Nå kan det komme helseadvarsler på øl, vin og sprit

I sin nye alkoholstrategi legger regjeringen opp til å innføre advarselsmerking på alkoholdrikke. Samtidig skal tidlig innsats mot alkoholproblemer styrkes.

Publisert:
  • NTB
Tobakk har lenge vært merket med helseadvarsler, som på disse pakkene holdt opp av helseminister Bent Høie. Nå kan alkoholholdig drikke stå for tur.

– Det er ikke et skarpt skille mellom bruk og skadelig bruk av alkohol, og dette har vi et ansvar for å formidle. Vi vil derfor foreslå å innføre krav til advarselsmerking på alkoholholdig drikk i Norge, sier helseminister Bent Høie (H).

Torsdag ble den nasjonale alkoholstrategien for perioden 2021 til 2025 lagt fram.

LES MER:

Snusleverandør blir nektet å ha gravid-merking på boksene

Nå kan det komme advarsler på alkoholholdig drikke.
LES MER:

Åtte harde sannheter om å slutte med snus

Her følger regjeringen opp Stortingets vedtak fra november 2018 der det ble flertall for Ap, Sp og KrFs forslag om å innføre merking av alkoholholdig drikk med helseadvarsler om alkoholbruk under graviditet og i forbindelse med kjøring.

Høyre, Frp og Venstre stemte mot forslaget den gang.

Publisert:

MDG slakter regjeringens innsats for unge og psykisk helse: – Pengene er brukt feil

Tilbudet for unge som trenger psykiske helsevern har vært for dårlig i mange år, ifølge MDG, som mener regjeringen har prioritert pengene feil. – Psykisk helse er et av regjeringens viktigste satsingsområder, svarer helseminister Bent Høie.

Publisert: