Solgte alt de eide for å dra verden rundt: Nå er Janne og Omar hjemme igjen

Kjæresteparet savnet hverdagen.

Publisert:
  I februar dro Omar Pawe og Janne Bodin ut i verden på ubestemt tid.Til slutt ble savnet etter venner, hverdag og rutine for stort. I juni kom de hjem igjen til Norge. Her er paret på en strand i Costa Rica.

– Vi har ingen planer foreløpig. Først må vi få hver vår jobb, så tar vi det derfra. Pengene forsvinner fort når man er ute og reiser, sier Janne Bodin (26).

I februar solgte hun og kjæresten Omar Pawe alle eiendeler og satte kursen for Sør-Amerika - uten returbillett.

Alt de eide var i to ryggsekker, de ville gi slipp på A4-livet. Fire måneder senere var det akkurat det de savnet.

– Vi var veldig slitne, det var derfor vi kom hjem. Vi trodde ikke at vi kom til å savne hverdagen, men til slutt savnet vi alt fra trening, jobb og sunn mat, sier Bodin.

Følg Byas.no på Facebook!

Ville ha sommeren hjemme

En annen viktig faktor for at Bodin og Pawe satte kursen mot Norge igjen, var sommeren.

– Vi begynte å tenke på vennene våre, og fikk snaps av at alle kom hjem i ferien. Dessuten kommer vi fra Sørlandet begge to, og ingenting er finere enn Sørlandet om sommeren, sier Bodin og ler.

Dermed ble det sørlandsk skjærgård i stedet for tettpakkede markeder og flotte strender i Asia. Kjæresteparet var tilbake på norsk jord 23. juni.

Den siste måneden har ferien fortsatt, denne gang på hjemmebane. Mange venner og familiemedlemmer er nysgjerrige på hva paret har gjort de siste fire månedene.

He lifts me up when I'm down 💙 #tb #boyfriendgoals #omiandjannetravels #brazil

Naturopplevelsene sitter

– Vi har hatt det helt fantastisk. Det har vært som en pause i livet, hvor du bare bruker tiden på deg selv og ting du har lyst til å se. Vi har lært mye om oss selv og andre kulturer, forteller Bodin.

– Hva husker du best?

– All den flotte naturen. Saltslettene i Bolivia, jeg husker også veldig godt Panama og Costa Rica, naturopplevelsene sitter best, sier hun.

I løpet av de fire månedene paret har vært på tur, har de reist gjennom store deler av Sør-Amerika. De har vært innom Mexico og USA.

– Jeg anbefaler alle å dra på en slik tur, sier Bodin.

Slår seg til ro

Byas snakket med kjæresteparet to måneder etter at de startet turen. Da sa 26-åringen at ingen av dem angret på valget de hadde tatt.

Selv om de nå bor hjemme hos foreldrene til Bodin i Tvedestrand, uten jobb og fast inntekt, er det fortsatt ingen sure miner fra kjæresteparet.

– Turen har bare vært deilig, vi har ikke angret på noe vis. Vi eier ingenting, men nå kan vi begynne på nytt, sier 26-åringen.

Ifølge Bodin er den store reisen over. Fremover blir det kun ferier i et par uker om gangen.

– Men hva skjer nå?

– Vi bodde i Stavanger før vi dro, men vi kommer begge fra Sørlandet. Vi heller litt mot å bosette oss her, dersom ikke Oslo frister for mye. Vi er glade i storby begge to, sier Bodin og ler.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Fem reisekontoer du bør følge på Instagram

LES MER:

Backpacker-Eirin sine beste reisetips

LES MER:

Cechell (28) åpner dagsenter for gatebarn i Manila

LES MER:

Lars (28) flyttet utenlands som 19-åring for å satse på dans. Først nå er han hjemme igjen.

Publisert:

Solgte alt de eide for å dra verden rundt: Nå er Janne og Omar hjemme igjen

Kjæresteparet fra Sørlandet savnet hverdagen.

Oppdatert: